Тооо мајсторе... ја откри Америка !!!
Мислам дека е ред и правило малку да се информираш пред да реплицираш. 2-3 страни наназад и ќе можеш да видиш дали членот Welcome ти пишува од лично искуство или не. Исто така можеш да видиш и дали и фали нешто или не.
Но не, ти мора прво да се фрлиш со "клизачи" и прашање е дали и после ова ќе седнеш да прочиташ нешто...
Е нешто прочитав де.
Просечна плата 18 000 денари во Македонија ????
Од кога ова ? Зошто јас не сум во тек со оваа информација ?
ctrkantia напиша: ↑
Што чекаш вади карта во еден правец и гитла да переш чинии,улици,клозети,канализации......
Кажи ми зошто мислиш дека оние кои заминале во странство чистат клозети , мулици, канализации ???
ctrkantia напиша: ↑
Бидејќи тамошните не го работат тоа,мора балканците.
Дали си видел што работат таму,а кога ќе дојдат тука што кажуваат дека работат таму.
methMKD напиша: ↑
као да те држи некој тука хаха
слободно можеш да се преселиш или што и да е ама да викаш дека никако неможе да се успее тука е тоа е векем лага
Мислам дека погрешно го имаш сфатено членот бидејќи муабетот не е за тоа дали може или неможе да се успее во Мк, туку за т.н. просечен живот во татковината.
Е сега некои се изјаснија дека им е убаво и дека се задоволни да си седат во Мк.
Арно ама има и такви (како мене) на кои не им е убаво во Македонија бидејќи не ни се допаѓа како функционираат многу работи , па затоа кога коментираме тука најчесто се прави споредба со тоа како е во странство а како кај нас и тука доаѓа тоа големо разочарување.
Welcome напиша: ↑
Мислам дека погрешно го имаш сфатено членот бидејќи муабетот не е за тоа дали може или неможе да се успее во Мк, туку за т.н. просечен живот во татковината.
Е сега некои се изјаснија дека им е убаво и дека се задоволни да си седат во Мк.
Арно ама има и такви (како мене) на кои не им е убаво во Македонија бидејќи не ни се допаѓа како функционираат многу работи , па затоа кога коментираме тука најчесто се прави споредба со тоа како е во странство а како кај нас и тука доаѓа тоа големо разочарување.
Извини!!!!А како е во странство?Тоа од лично искуство го пишуваш или некој ти прераскажувал,па си се разочарал.Што ти фали овде?
Доста работи овде напишани може и мене не ми одговараат,ама не кукам дека тука е за никаде и не пекам да одам во странство.Одам како турист(шетач) и ни таму не е нешто поразлично од овде