Авто новости

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Загина 25 годишниот возаш на МОТО ГП Marco Simoncelli на трката во Малезија по страшен судир во кој учествуваше и Валентино Роси. Кариерата на Marco Simoncelli беше кратка а дебитираше пред две години кога ја освои 8та позиција, а на последните две трки беше на подиумот
Марко Симончели падна во вториот круг на трката за Големата награда на Малезија, по што во несреќен расплет на околности се најде под моторот на Колин Едвардс, што резултираше со добивање смртоносни повреди.

incident_simonceli_600_malezija_2011.jpg

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Почивај во мир мајсторе,млад живот згасна.
Исто и јас како зелениот,ќе те носам на профајл пикчр,ама на фејсбук :( :( :place:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Нека почива во мир, искрено не го знам ама ова е страшно :(

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Жалосно е што животот го загуби на ваков начин.Почивај во мир Марко.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Голема трагедија, стварно жалосно.

Нека почива во мир! :(

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363

не ми беше некојси фаворит, али го гледав кога победуваше во класата од 250 кубика и кога освои титулата во 2008
ова е трагедија RIP :(
и што е најжално, се залепи во роси кој е еден од неговите најдобри пријатели

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.275
Поени од реакции
46.698
Смртоносниот удар го зададе Роси, во глава, човек кој важеше за предобар пријател на Симончели, каков курташак само си изигра универзумов тука. :(
Веројатност да загине човек во овој спорт има, ама под ваква околност, во ваква ситуација да се најде Симончели, невообичаена, без простор да реагира, а на него да налета неговиот најдобар пријател ... незнам, one of a kind, баш како што кажа директорот на трката.

Роси веднаш по ударот мислам дека знаеше каков епилог ќе има оваа ситуација, уште кога се виде дека кацигата излета тогаш под дифолт се подразбираше овој епилог, за чудо ќе се сметаше преживувањето на оваква несреќа, чудо кое за жал не се случи.

Едно семејство завиено во црнила, цела земја во тага, чао Sic.

Oва од мечот Интер - Киево

Aлудирајќи на тоа дека се родила нова ѕвезда на небото по неговата смрт.

п.с. Симончели беше голем фан на Милан.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Слики кој што говорат за пријателството на Марко и Роси.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Вакви работи се само потсетник дека е замараме и грижиме за непотребни работи. Живејте си го животот луѓе, без многу замаранции зашто живото ти е највеча курва на свет...
Штета за Симончели, штета и за Роси...пробувам да се ставам на негово место и гадно е, гадно...јас психички би се пореметил!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Прва вест што ја видов сабајлинава на нет. Погаден старт на денов неможеше да има.
RIP Marco

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
:(
јас се шокирав кога видов пред некој саат на f1racing.com.hr па кога видов и тука уште не ми се верува
не знаев ни кој ден сме ни дека денес имаше трка и си помислив дека загинал во автомобилска несреќа

клипчињата гледам одма ги бришат ама кога напишав на јутуб marco simoncelli dies ми излегоа 20-на клипови и сите ги симнав па дури и трката (ако можи трка да се наречи)

:(
РИП Марко

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Нека почива во мир, искрено не го знам ама ова е страшно :(
Не е битно,битно е да ставиш слика на фејсбук и да кењаш како ти е жал а до вчера не си ни чула за MotoGP и за момчево..(ме сваќаш што сакам да ти кажам..)

R.I.P

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Ги гледам сликиве и не ми се верува, страшно. Кога го видов видеото од несреќата не ми се веруваше дека е можно на тој начин да го заврши својот живот. Загина на местото(патеката) кое што веројатно најмногу го сакал и од моторот на својот веројатно најдобар другар од сите возачи во мотоЏП.
Како и да е, спортската јавност ќе го памети овој ден, а тоа најдобро ќе го паметат неговите најблиски. После авионската несреќа во која загина целиот хокеарски тим на Локомотив ова е една од работите кои ме шокираа највеќе ... Почивај во МИР!!!

Инаку знае некој да ми каже што значи ова "SUPER SIC" некој надимак??

Kajgana Shop

На врв Bottom