Аватар - најскапиот филм во историјата!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Where the money goes ...

well over $150 million in marketing :nesum: 150 милиончиња на маркетинг ..баш да видиме за колку време ќе си ги вратат парите
Парите од маркетингот не се сметаат во буџетот на филмот. Маркетинг будџетот е посебна категорија.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.881
Поени од реакции
11.597
Трејлеров ми е мешавина од War craft, Star Wars, Star Trek...но како и да е, обожавам скапи спектакли...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Не очекувам многу од филмов,нискобуџетните филмови често се поуспешни од овие...

?

..........

Гостин
Обожавам вакви вилмови СФ......да изрежираш ваков фолм треба многу голема фантазија имагинација или пак трип:vozbud: LSD

i normalno vakvi filmovi se gledat na 5.1 saraund и голем екран плазнма LSD како и да е......
се е до вкус на човек ....пр..јас од секогаш сум трошел пари на аудио и видео опрема уживам во моќен чист и акустичен звук и голем и квалитетен видео екран......најмногу пари трошам на тоа....
за разлика од мој пријатели кој трошат пари на мотори коли и сл.......

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ја не знам само како ќе ги врати тие 500 милиони.... По трејлерон, приказнана е веќе видена, ефектине не се ништо посебно. Не верувам дека ќе биде подобар од Дистрикт 9, што го направија за 13 милиони.

500 милиони за еден филм, еејјј :uvo::nesvest:

Член од
22 мај 2007
Мислења
99
Поени од реакции
0
Баш сакам да видам како ќе искочи филмот. По трејлерот не ми стои ништо посебно иако многу ми се свиѓаат вакви филмови.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059
Ова нешто како WoW ама на филм :) Башка ефективе како би иделе на LSD, трипови бачко, трипови :pos:

Ако ништо друго, барем парите вложени во филмов, со се тие 150 миљони на маркетинг ќе ги вратат благодарение на дечињата што играат WoW и оние што идат во кино само затоа што режисер е Џејмс Камерон.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
сигурно ќе има појаки ефекти од 2012, а тоа значи дека нема да биде промашај... останува да видиме што ќе бидне од филмов... патем нели уште од пред 2-3 год. се најавуваше филм(мислам анимиран) за WarCraft(WoW,Frozen Throne) баш сакам да видам што чудо ќе излезе од тоа

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ова нешто како WoW ама на филм :) Башка ефективе како би иделе на LSD, трипови бачко, трипови :pos:

Ако ништо друго, барем парите вложени во филмов, со се тие 150 миљони на маркетинг ќе ги вратат благодарение на дечињата што играат WoW и оние што идат во кино само затоа што режисер е Џејмс Камерон.
сигурно ќе има појаки ефекти од 2012, а тоа значи дека нема да биде промашај... останува да видиме што ќе бидне од филмов... патем нели уште од пред 2-3 год. се најавуваше филм(мислам анимиран) за WarCraft(WoW,Frozen Throne) баш сакам да видам што чудо ќе излезе од тоа
Епа требаше да излезе филм за Warcraft и WoW ама сега засега ништо. Инаку да, мислам дека требаше да биде анимиран ама ете, сеуште чекаме да видиме дали ќе излезе нешто или тоа беа само гласини од WoW болесници...:toe::smir:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Можно е филмот да се емитува во Рамстор?
секако дека ќе се емитува... дај боже само да го пуштат приближно со премиерата во Америка, како што направија со 2012
а не да чекаме после 2 недели, боље со кино снимка на торент ќе го симнам :tv:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Интересен трејлер...нема што...ја тек сеа го глеам :)
п.с. женскиот Avatar е Анџелина Џоли? :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Голем фан сум на Џејмс Камерун,поготво на Ејлиенс и да не збориме за Терминатор 1 & 2 филмови кои ми го сменија начинот на кој гледав на истите!
Во сф жарнот овој режисер сеуште е ненадминат така да не би коментирал пред време. Атмосферата која што тој ја создава во филмовите е можеби неговата најсилна сттрана, тука пред се мислам на Терминатор и Ејлиенс така што и да мириса филмов на неуспех ќе почекам да го видам, немојте да судите филмови по 2 минутни трејлери.

Мал офтопик, кој не го гледал A Perfect getaway 2009 многуууу пропушта.

Kajgana Shop

На врв Bottom