Аватар - најскапиот филм во историјата!

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Ништо, можи само случајно , или ако си пренапушен да го гледаш филмот па да се превозбудиш :)

аууу ти затоа ли не беше превозбуден :)

иначеее филмчето е обична приказна... све за љубав =]
со ногу убави боички, се е како у бајка Fantasy ...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
аууу ти затоа ли не беше превозбуден :)

иначеее филмчето е обична приказна... све за љубав =]
со ногу убави боички, се е како у бајка Fantasy ...
Шо да се возбудам ти урлаше таму , мене срам ме фаќаше :P

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.315
http://boxoffice.com/numbers/

Еба мамето и у америка наскоро и Титаник пага на 2 место цели 7 недели на врвот браво...Спилберг сеа дрка на Камерон :smir:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113

Еба мамето и у америка наскоро и Титаник пага на 2 место цели 7 недели на врвот браво...Спилберг сеа дрка на Камерон :smir:
Неееее нема гајле Спилберг, стар ворс и ит сеуште се далеку погледани одколку овие на Камерон барем сега за сега се уште е титаник на 6-сто, а аватар на дваесет и шесто.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Avatar e на прво место ама САМО по заработка на пари (кеш)

Инаку Avatar е 26то место по продадени влезници. До сега го гледале околу 76 000 000 луѓе... а прво место е Gone With the Wind со 202 000 000 продадени карти :nesvest:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
И конечно го изгледав филмот. Ми стоеше едно 15 дена на десктоп и никако неможев да најдам 2 и пол саата да го изгледам, ама денеска си земав ден од школо и си го пуштив.
Приказната е веќе една иста, ама со оглед на тоа како беше обработена Пандора со сите оние дрва, билки, планини едноставно филмов дава некое посебно чувство. Не сум некој голем фан на овакви филмови, ама ова е дефинитивно нешто што мора да го изгледа секој шо редовно гледа нови филмови:vozbud:

за ваков филм не вреди да се симнува во мрчкани снимки, само HD или во кино

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Аватар ги сруши сите можни рекорди
За само 45 дена успеа да заработи
Worldwide: $2,039,222,000

Му симнувам капа на Камерон

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
Филмот е прекрасен ... барем за мене.... ''факт'' со кој си ги зацврстив своите убедувања за некои работи кои се случуваат околу нас :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Најдов верзија на нет 4.3 гига мкв формат тврдат дека е ХД, има испаднато вакво нешто има шанси или е лажен бидејќи само од едно место го најдов.

А ова премногу вакви се појавија, едни блуе рај други двд рип изгледа процурил Аватар од некаде.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
бев скептик пред да го гледам, нормално згрешив.
не се сложувам дека филмот имаше јака реклама и затоа успеа. многу други филмвои не успеале иако биле добро рекламирани. освен дека филмот имаше страшно голем буџет за снимање.

после матрикс, конечно излезе нешто што можам да речам комплетно ме освои. прочитав некаде џејмс имаше изјавено дека во зависност од успехот на филмот, ќе има (или нема) продолжение. сега е јасно дека ќе има, едвај чекам такво нешто.

патем го гледав во 3D за комплетно уживање.

иако ме се чини дека утре се објавуват номинациите за оскар, мое предвидување уште пред да биде номиниран, е:
за главни и споредни машки и женски улоги не сум баш убеден
бидејќи сложено е малку, анимиарни се улогите
најдобар режисер сигурно
оригинално сценарио сигурно
музика 90%
не знам дали ќе припадне во таа категорија, ама ако припаѓа во анимиран филм, тогаш 100%
костум дизајн сигурно
уметнички директор
шминка
кинематографија
best picture
visual effects
... итн :)
апсолутен победник според мене ќе биде овој филм. уште не е номиниран затоа само прогнозирам

Член од
30 декември 2007
Мислења
795
Поени од реакции
330
Не знам зошто сите кажуваат дека овај е најскапиот филм на сите времиња, кога едноставно не е. Но затоа Советскиот Војна и Мир сниман 1968 коштал тогашни 100 милиони долари, кога ќе се помести поради инфлацијата денес тие пари би вределе 700 милиони долари.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Најдов верзија на нет 4.3 гига мкв формат тврдат дека е ХД, има испаднато вакво нешто има шанси или е лажен бидејќи само од едно место го најдов.

А ова премногу вакви се појавија, едни блуе рај други двд рип изгледа процурил Аватар од некаде.
Не си троши GB џабе.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Долго време барав една слика која ваљда била инспирација за последниот напад на луѓето врз На'вите, кога ги покажаа сите авиони/хеликоптери...

И еве ја, од Warhawk играта за PS3. :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.132
Не знам зошто сите кажуваат дека овај е најскапиот филм на сите времиња, кога едноставно не е. Но затоа Советскиот Војна и Мир сниман 1968 коштал тогашни 100 милиони долари, кога ќе се помести поради инфлацијата денес тие пари би вределе 700 милиони долари.
Најскап не е сигурно, но ќе има најголема заработка. 100%.

Kajgana Shop

На врв Bottom