Z
Zona Pelucida
Гостин
Сакаш да го забранат абортусот,па зошто да ти даваат беспари кондоми и контрацепција,целта е да се раѓа што повеќе :smir:Да беше затоа немаше ни да го забранат.Ок... Нека го забранат абортусот...
АМА
кондомомати или како и да се да има на секој факултет, хотел, по улици, по свегде и секаде и нормално да бидат БЕСПЛАТНИ
апчињата за контрацепција да ги препишува матичен гинеколог и да бидат БЕСПЛАТНИ или со евентуално мала партиципација
Апчињата day after да се продаваат по пониски цени и евентуално да се запишува продажбата во книшката ( за да не се претерува)
неможеш ти мене да ми прокламираш абортус а да не ми помогнеш да не стигнам до него...
просечна цена на квалитетен кондом ( пример дурекс) е 30/40 денари
просечна цена на апчиња за контрацепција е ( не сум сигурна точно) нешто помалку од 1000 денари
просечна цена на day after апчињата е околу 800 денари
ќе речете поевтини се сите тие тие него абортусот... не гледајте така... подобро да се спречи него да се лечи ама спречувањето нека е попристапно...
кога кондомите ќе ти ѕиркаат од секој ќош ќе почнеш да ги користиш и нема да се вадиш на муабети: немам пари, немам каде да купам или слично
така мнооогу мноооогу повеќе ќе се намали стапката на абортус него со овие бесмислени кампањи и плакати со абортусот е убиство... тоа е чиста глупост и џабе трошење пари... чак што више мене не ме ни потресуваат , ни замислуваат ... ме оставаат апсолутно рамнодушна во последно време
ЖЕНАТА НЕ Е МАШИНЕРИЈА ЗА РЕПРОДУКЦИЈА!