- Член од
- 30 октомври 2020
- Мислења
- 1.465
- Поени од реакции
- 2.932
Без гајле.. Џорди го откри Вим Хоф... сега ќе прави вежбите и ќе се среди...
21:40
Последно уредено:
Питерсон е само еден старец кој се препуштил на глупоста на ќерка му, можда и ДМТ ќе активира со дишењево.Без гајле.. Џорди го откри Вим Хоф... сега ќе прави вежбите и ќе се среди...
Само Вим Хоф може да го среди, да го изложи на елементите, пошто он не е само старец туку и лигаф... најубаво и на пуст остров да го остави... познат ми е муабетот....Питерсон е само еден старец кој се препуштил на глупоста на ќерка му, можда и ДМТ ќе активира со дишењево.
мек е он, нема да издржи долго на остров. Штом дозволил ќерка му да го команда и да го праќа по бајачи, а има титула професор по психологија. тешко нему таму.Само Вин Хоф може да го среди, да го изложи на елементите, пошто он не е само старец туку и лигаф... најубаво и на пуст остров да го остави... познат ми е муабетот....
Sekako deka negovata kjerka e ekspert za psihologija, poveke i od nejziniot tatko pa so guglanje znae tocno u koja sostojba e.The Times reported that he was diagnosed with schizophrenia around this time. But Peterson subsequently released full audio of the interview to show that Mikhaila said he was misdiagnosed with several conditions, including schizophrenia.
Греота е. Многумина имаат проблем со зависности/апстиненцијални кризи, ментални растројства и други коморбидитети.Jordan Peterson says he was suicidal, addicted to benzos
Jordan Peterson in a new interview described his spiral into drug addiction and suicidal thoughts — and then undergoing a controversial Russian treatment that placed him into an induced coma …nypost.com
It's over.
Celava situacija nekako mi lici na minhauzen so proksi, i toa za kerka mu.Греота е. Многумина имаат проблем со зависности/апстиненцијални кризи, ментални растројства и други коморбидитети.
Кога глеам некои SJW имбецили, што трубат за „емпатија", „кајнднес" и други зборчиња чие значење не го разбираат (а ги спамаат ко празни флоскули кога им одговара), како му се ситат; ми иде да им набијам хебла у шупак.
Не е греота бе. Зошто е греота? Practice what you preach, јебига. Намлатил милиони со басни за дечишта и тоа како да си го мијат газот, а не успеа да си го измие газот. Патешествиево е жива комедија, се одрав од смеење на првиот пост. Големиот стоик шо го носеше на плеќи цело SJW бреме, а повиваше у пелени цела генерација млади конзервативци и им продаваше snake oil, прво беше навлечен на all-meat diet, после ќерка му и нејзиниот дечко од Русија (кој имал некое Баба Јага алтер его и на тоа се напалила малата) го истопориле у Русија на лечење, па го испозаразиле у Србија после клабирање, па маме му расплакале...за на крај тoj интелектуален flatline од ќерка шо го има да му го присвои јутјуб каналот и тотално да го дискредитира кај стигне.Греота е. Многумина имаат проблем со зависности/апстиненцијални кризи, ментални растројства и други коморбидитети.
Кога глеам некои SJW имбецили, што трубат за „емпатија", „кајнднес" и други зборчиња чие значење не го разбираат (а ги спамаат ко празни флоскули кога им одговара), како му се ситат; ми иде да им набијам хебла у шупак.
3 минути ќе задржувал здивБез гајле.. Џорди го откри Вим Хоф... сега ќе прави вежбите и ќе се среди...
Неговото е патетично....она што си го поставувам како прашање у моментов е што ако освен патетика на крајот од животот и друго не ни преостанува. У тој случај е барем искрено патетиченЧовекот е паталец. Жив пример на борба со самиот себе. Греота дека ќерка му гледа да профитира на неговата слава.
Јас поинаку го гледам тоа. Џордан Питерсон е човек кој страда од коктел со психолошки растројства. Има анксиозност, хронична депресија, идентитетски проблеми и Бог знае што уште му се дешава. Зима фармакотерапија која го носи на други мрачни места поради апстиненцијалните кризи, во комбо со ова погоре. Со такви состојби на умот, мотото: „Practice what you preach" не е толку едноставно применлива работа. Греота е пошто страда од психолошки растројства кои не одбрал да ги има.Не е греота бе. Зошто е греота? Practice what you preach, јебига. Намлатил милиони со басни за дечишта и тоа како да си го мијат газот, а не успеа да си го измие газот. Патешествиево е жива комедија, се одрав од смеење на првиот пост. Големиот стоик шо го носеше на плеќи цело SJW бреме, а повиваше у пелени цела генерација млади конзервативци и им продаваше snake oil, прво беше навлечен на all-meat diet, после ќерка му и нејзиниот дечко од Русија (кој имал некое Баба Јага алтер его и на тоа се напалила малата) го истопориле у Русија на лечење, па го испозаразиле у Србија после клабирање, па маме му расплакале...за на крај тoj интелектуален flatline од ќерка шо го има да му го присвои јутјуб каналот и тотално да го дискредитира кај стигне.
Едвар Саид, чинам?Јас поинаку го гледам тоа. Џордан Питерсон е човек кој страда од коктел со психолошки растројства. Има анксиозност, хронична депресија, идентитетски проблеми и Бог знае што уште му се дешава. Зима фармакотерапија која го носи на други мрачни места поради апстиненцијалните кризи, во комбо со ова погоре. Со такви состојби на умот, мотото: „Practice what you preach" не е толку едноставно применлива работа. Греота е пошто страда од психолошки растројства кои не одбрал да ги има.
Неговите „селф-хелп" книги, како и неговите излегувања, се повик за помош, поврзан со неговата унутрашна борба. Он случајно стана познат, па влезе во јавниот простор (читај го Хабермас за муабетов) и сега мора да биде некаков морален пример, иначе ќе јаде критики. Тоа ги снаоѓа сите што се славни. Они не треба да бидат луѓе, туку богови. Јасно е и зошто.
Ја не се слагам со него по многу основи, ама нема зошто да му се ситам пошто има психолошки растројства и прави што прави, има дете кое прави што прави итн. Може да речам дека тоа се неразумни потези и да објаснам зошто, да речам дека е неконзистентен и сл. Некој семеен терапевт ќе зборува за нивните семејни динамики итн. Ама нема да го осудам пошто тие нешта, генерално, се одразуваат на неговиот живот и нему му штетат. Уште помалку да му се ситам.
Поентата ми беше да ја посочам хипокризијата на тие ликови. Они зборуваат за емпатија, сочувство и сл. Они се лутат кога го користиш зборот „ретардиран" бидејќи повредува луѓе. Они сакаат да го тргнат аутизмот од листата на развојни пореметувања, Дауновиот синдром и др. „Тоа се само поинакви луѓе, не треба да се гледаат ко болни..." Па ги бутаат Фуко и Ричард Саид у фаца, објаснувајќи за тоа како сето тоа е пристапување од позиција на моќ, нешто што ги повредува тие луѓе. Ја зголемуваат свеста за анксиозност, депресија и сл.
Но кога нивниот „идеолошки непријател" минува низ слични кризи и се соочува со слични проблеми, они му се ситат и му се смеат.
Патетичен не е збор со кој би го опишал некако ми има негативна конотација. Интелигентен човек конзумиран од своите мисли и емоции. Емпат, патетичен семантика. Баш таквите како него треба да ги заштитува таа SJW култура, политика или што и да е.3 минути ќе задржувал здив
У секој случај, глупирање или не он и ќерка му се богатат од ова....тоа ме прави suspicious околу неговата наводна лоша ситуација.
Автоматски споено мислење:
Неговото е патетично....она што си го поставувам како прашање у моментов е што ако освен патетика на крајот од животот и друго не ни преостанува. У тој случај е барем искрено патетичен
„Ричард" сум пишал.Едвар Саид, чинам?
Не е негативен зборот....човекот си е супер, баш така завршува живот на толку емотивен човек. И нема никаква хипокризија кај него.....нема учење и знаење кое може да му помогне на човек на кој му се распаѓа цел светПатетичен не е збор со кој би го опишал некако ми има негативна конотација. Интелигентен човек конзумиран од своите мисли и емоции. Емпат, патетичен семантика. Баш таквите како него треба да ги заштитува таа SJW култура, политика или што и да е.