Џордан Питерсон - подем и пад

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Јас бев доста јасен и конкретен така да независно од вашите амбиции и тие на Џордан ќе се трудам да бидам човек.

Инаку времето изгубено во читање книга за самопош би го искористил да си помогнам. Неговите книги не ми се читани но неговите препораки за читање повеќето сум ги поминал и тоа кажува повеќе за него како личност одколку дијагнозите на ќерка му. На неговата книга гледам како упростен метод или шема која би ја пробал секој кој сака да биде подобар човек од тоа што бил вчера.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас бев доста јасен и конкретен така да независно од вашите амбиции и тие на Џордан ќе се трудам да бидам човек.

Инаку времето изгубено во читање книга за самопош би го искористил да си помогнам. Неговите книги не ми се читани но неговите препораки за читање повеќето сум ги поминал и тоа кажува повеќе за него како личност одколку дијагнозите на ќерка му. На неговата книга гледам како упростен метод или шема која би ја пробал секој кој сака да биде подобар човек од тоа што бил вчера.
Види, ја имам други амбиции....партијата да ми дојде на власт и да лапам тендери, а братот сака книга да напише. Иначе многу е боље да си слушаш предавања и шах да играш на работа по можност у исто време, па да не ти е криво за времето. Едно од овие три ќе се покаже како паметна инвестиција на време :D

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Шо луѓе сме не знам ниту се замарам, но она шо ми е битно исто ко на Јордан е финансиски да профитирам.
Ти посакувам да успееш и никогаш да не дојдеш во ситуација да бидеш толку очаен и преоптоварен со проблеми па да дигнеш раце од самиот себе и сопственото здравје и довербата да ја оставиш во рацете на друг.
Автоматски споено мислење:

Види, ја имам други амбиции....партијата да ми дојде на власт и да лапам тендери, а братот сака книга да напише. Иначе многу е боље да си слушаш предавања и шах да играш на работа по можност у исто време, па да не ти е криво за времето. Едно од овие три ќе се покаже како паметна инвестиција на време :D
Па спомна порано дека си бил многу добар во шах. Под предпоставка дека слушаш предавања од sadhguru додека играш шах ти веќе имаш 2 од 3.
Среќно на избори :D

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ти посакувам да успееш и никогаш да не дојдеш во ситуација да бидеш толку очаен и преоптоварен со проблеми па да дигнеш раце од самиот себе и сопственото здравје и довербата да ја оставиш во рацете на друг.
Ти благодарам, ова све веќе поминафф и сффатив колку сум глуп, туку стеј тјунд за книгата и јутуб каналот.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.995
Поени од реакции
42.710
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
ајде зоки, колку време веќе чекаме
Од тебе зависи Рон... имено ваљда сконта до сега дека ти си ми тест субјект за методата, од лани до сега имаш виден напредок... е уште да почнеш да прајш разлика веган вегетаријанец и одма одам во печат, јутуб, зум интервјуа....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.995
Поени од реакции
42.710
Од тебе зависи Рон... имено ваљда сконта до сега дека ти си ми тест субјект за методата, од лани до сега имаш виден напредок... е уште да почнеш да прајш разлика веган вегетаријанец и одма одам во печат, јутуб, зум интервјуа....
Можам име да ти предложам за книгата, "Офтопик" би прилегало совршено, а подкасто можеш да го крстиш "Офтопик со дечките", ја и боди ќе ти бидеме стални гости.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.555
Поени од реакции
3.342
Зоки е добар и упорен момак...позитива...Професионален спуштач на умислените интелектуалци со хај ај кју...а нас со послабото не не дира...Робин Худ во модерното време што би рекол Пуно а.к.а демократ во душа...

Ping Pong @ПрофаундлиСтупид

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Зоки е добар и упорен момак...позитива...Професионален спуштач на умислените интелектуалци со хај ај кју...а нас со послабото не не дира...Робин Худ во модерното време што би рекол Пуно а.к.а демократ во душа...

Јбг мора некој и нас со малото АјКу-ре да не брани, овие интелектуалата маме ни ебаа а јас го гледафф бетмен и сто посто нешто погрешно разбрафф.

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633

Добар е различна перспектива е секогаш добредојдена па дури и кога е инает и провокација или селективно гледање на работите. За демократ незнам а Робин Худ уште помалку.
За знаење има далеку повеќе ама премногу очигледни намери.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
Sorosovskite izrodi mozat da i pozavidat na kerka mu.
Тука не збориме за ќерка му,која рака на срце навистина личи на соросов испрдок,Џордан веројатно е свесен каква ќерка има ама глуми за да и помогне оти кој нема дете не знае родител на што се е спремен за да детето му биде ок!
Автоматски споено мислење:

@Turrican, читни некое книжуле за самопомош и доста дрндај
Ја имам оваа,ја зедов преку школски другар на акција кога беше,250 ден.,шала на страна ама книгава е феноменално инспиративна
Ти си ѕвер-Џен Синсеро.jpg

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не му судам на анкциозноста туку на профитерството дека го знае решението а самиот е неспособен да се справи... а сега си прави твистови за да не му отиде брендот даун д тоилет.

И да, непријатностите те растат, те прават отпорен. Провери статистички каде се потребни најмногу антидепресиви, има една непријатна вистина за нас па ја блокираме... децата на комфортната циивилизација... секогаш ќе останеме деца додека не се соочиме со физичка загрозеност.... овој муабет да го правиш со некој од Сирија шо пребегнал со мало дете во раце, изгубил се и поминал свашта има да ти се смее колку сме ние... непораснати... и ќе биде во право.
Он ќе чисти улици во Германија со насмевка додека ти си работиш фина канцелариска работа со хелексот до тебе и го слушаш Џорди...
А од кај знаеш колку од тие Сиријци се самоубиле во текот на војаната?Ај ак не да одиме Сирија да се исчеличиме малку.Дај не заебавај.Во виорот на Сталинградската битка се претпоставува дека најмалку 6000 германски војници си ги одзеле своите животи.Ако работеле во канцеларија сигурно намало да се самоубиваат.Иначе гледам овие шо работат по канцеларииве на државно сите на Хелекс се навлечени кутрите.За разлика од жениве кои се челичат во текстилнине фабрики по 10 саати од погон неизлезени,за апче немаат слушнато!:cautious:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom