Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
imam 3 deca prvoto i tretoto kumot im gi dade iminjata a za vtoroto soprugata koga go ragala go izvikala nejzinoto ime pa i doktorkite pocnale da ja vikaat taka vo dogovor so kumovite ostana toa ime.No imeto ni krasi ni gnasi

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Ја моето име Марија сум го добила по на баба ми мајка и..Таа се викала Марија и еве мене ме ставиле... Кумот предложил уште три имиња Катерина, павлинка и ивана.. али сепак за да се викам Марија малце влијаел и брат ми ... :)

А за деца... сакам 2 машко и девојче

Машки имиња -- Филип, Александар, Лука , Наско
Женски-- Ана марија, Кристина ,Сандра , Викторија , Маја

Член од
24 март 2008
Мислења
68
Поени од реакции
2
Jas sum krstena po edna nasa glumica majka mi ja videla na:tv: i resila kako da se vikam...i sega imam najubavo ime na svetov....i najneobicno....

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Јас не сум крстена по никого зошто мајка ми мрази крстување на деца по баби и дедовци(и фала богу за ова).
А инаку мајка ми сакала да се викам Дина,ама арно татко ми не сакал,ќе ме викаа после Диња,Лубеница итн итн...

И да не заборавам,децата мои ќе си ги крстам јас како што сакам а не кумот,нема после цел живот он да ги вика со тоа име,јас ќе ги викам.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.901
Поени од реакции
11.239
Јас не сум крстена по никого зошто мајка ми мрази крстување на деца по баби и дедовци(и фала богу за ова).
А инаку мајка ми сакала да се викам Дина,ама арно татко ми не сакал,ќе ме викаа после Диња,Лубеница итн итн...

И да не заборавам,децата мои ќе си ги крстам јас како што сакам а не кумот,нема после цел живот он да ги вика со тоа име,јас ќе ги викам.
I ja ne sum krsten po nikoj i se soglasuvam so komentarot :)
A i za vtoroto isto mislenje imam i ja. Neznam bash sega kakvi iminja ke im dadam na decata ama ke gledam da ne bidat nekoi precesti kako moeto. Inace se vikam Aleksandar i si go sakam imeto samo malce me nervira precesto sto e kaj nas.

The_Joker

Right Place, Right Time
Член од
23 мај 2006
Мислења
122
Поени од реакции
0
Јас сум требал да се викам Кристијан, Филип или Виктор, така сакале мајка ми и сестрите, а на татко ми неостварена желба му било да се викам Ѓорѓи(што не е лошо).На крај сестра ми предложила Андреј и ете сум ја. Иначе татко ми ретко ми се има обратено по име, или ме вика Ѓоре, Ѓорѓи, Џорџ(на заебанција)-упорен чоек нема што.Му ветив дека ако имам машко дете(мора да имам), ке се вика Ѓорѓи.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.713
Поени од реакции
11.549
Јас сум крстен по мојот дедо - Александар .!.
А ако имам машки деца: Дејан, Филип..
а женски: Марија, Ана Марија итн...

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Мене на баба ми ме крстиле..и малку ми е старо имево...ама јас си го кам многу...Аза имиња на децата немам многу размислувано...

Anuskan

~Keep Smiling~
Член од
13 јануари 2008
Мислења
191
Поени од реакции
10
Јас сум си по прабаба ми...ама сепак не би го избрале да не беше така убаво и кратко...Ана! :D

Член од
24 март 2008
Мислења
68
Поени од реакции
2
Jas sum krstena po edna glumica.....a ako imam deca ke se vikaat.... maski:David,Luka,DEMIJAN,Bojan ili Mladen zenski:Dea,Bojana,Ana, i ne mi teknuvaat poveke....

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Ја појма неам по што сум крстен, а за деца, женско Маријана мн ми се свиѓа а за машко незнам

TinyGiant

што сакам
Член од
9 април 2008
Мислења
236
Поени од реакции
3
Jas sum krsten po dedo mi

kako ke mi se vikaat decata, ne znam, zasto iminjata (posebno za masko) si gi iam u glava...ne znam dali nekoja (zena mi) voopsto ke moze da prifati taka da se vika.

inace...Kobe Bryant e krsten po shnicla (ili specijalitet so shnicla, ne sum siguren). Negovie imale nekoj moment so "Kobe" Shnicla :lud:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.814
Поени од реакции
11.435
Јас сум крстен по некој вујко на дедо ми, Михаило, и ај сеа, бар по дедо да бев крстен ама нема везе... а инаку доколку имам деца некој ден, ако имам женско би сакал да се вика Матеа или Анабела, а машко ако имам Петар, краен случај Никола

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас сум си крстена по избор на моите родители и за среќа ни по баба ни по дедо.

А за моите деца јас ќе им дадам имиња.Најмногу од се што мразам е кумот да ми кажува како да ми се вика детето.А и не разбирам па што им е тешко на некои кумови да кажата " Како сакаш куме така ќе ти го крстам детето" ?! Ко да речи којзнае што ќе се деси ако тие му дадат име на моето дете. Глупава работа. Мое дете-јас како сакам, ти за твоето и на крај секој за своето. Леле, а тоа недај боже свекрвата или свекорот да ми се замешаат па да ми кажуваат дека на нив треба да се крсти детето ( бидејќи знам дека моите нема да се замешаат) дури тогаш има трета светска да избие :violent1:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Ја појма неам по што сум крстен, а за деца, женско Маријана мн ми се свиѓа а за машко незнам
oooo my name :pipi:Да не се викав јас Маријана, ќе си ја крстев така ќерка ми

Kajgana Shop

На врв Bottom