Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Moeto ime e slicno so ona na baba mi, no ne e isto. Tatko mi mi go stavil, taka mu teknalo vo posleden moment. Kumovite dale dr.lista na iminja, denes gledam slabo varijantata. Vo igra bilo i imeto Vesna, bidejki sum rodena na denot na proletta 21.mart.
Inace sakam site koi napisavte deka sakate vaseto dete da se vika Luka da mi kazete zosto tolku go bendisavte.Dali e tolku popularno i kade?
I stvarno ne begajte od temata so iminjata na vasite deca.Toa stana glaven muabet ovde.
Aj pozdrav do site

rich_bitch1

~DARLING~
Член од
15 март 2007
Мислења
744
Поени од реакции
5
moeto ime(IRENA) mi go dala sestrami koja imala 7 godini koga sum se rodila.imalo nekoja irena vo maalo kaj nas koja sestrami mn ja sakala,i poradi nea sakala i jas taka da se vikam.inaku majka mi dosta dolgo se mislela i za imeto Jovana. mn sakala taka da se vikam ama nisto od toa

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
како што е редот требало по бабами да се викам..али ете тато сакал да се викам мартина а другите се согласиле со неговата желба:pipi:

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
Најголема желба 3 девојчиња:se_ molam -ке се викаат Азра,Инес и Хана...им кажав на домашните да не се лутат оти се малце босански имињата рекоа ОК

Член од
4 декември 2007
Мислења
54
Поени од реакции
1
ZA DETETO KAKO KE MI SE VIKA TOA JAS SAMATA KE SI GO ODLUCAM SE RAZBIRA SO MOJOT SOPRUG!ALI KUMOVITE DA MI ODLUCUVAAT NE DOAGA VO PREDVID!BI SAKALA DA IMAM MASKO I ZENSKO I DA SE VIKAAT:ALEKSANDAR I ALEKSANDRA

Д

Демијан

Гостин
Dimitar-po dedo mi!ama malce e izmeneto on se vikal Dimitri!! a za moite deca ako e zensko-Nadica a masko se znae Filip!

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
moeto na zrepka
imalo mnogu iminja od koi ostanale : Diana, Simona, Izabel, Stefani i Melani!
od ovie ostanale Diana i Izabel... i poso majka mi ne sakala mn da strci IZabel deka vo toa vreme bilo mn stransko... se vikam DIana:)

inaku ja bi sakala minimum 3 deca od koi

zenski: Jovana (Jana), Isidora, Teodora, Evdokija, Evgenija!

maski: Zarko (po brat mi), Teo, Lavce, Josif, Adam, Andzel!

M*A*J*A

The girl..*
Член од
11 јули 2006
Мислења
98
Поени од реакции
0
Родено е во мај - па затоа се вика Маја,
Хех..Се викам Маја и не сум родена во мај :vozbud: ..Онака и се допаѓало името на мајка ми и првата кукла на сестра ми ја крстиле Маја па и јас го наследив нејзиното име..Си го сакам името :baeh: ..Поз. до кумата или мајка ми..:toe:

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Кога ме роди мајка ми почна да турва снег надвор и сакала да ме крсти Снежана:vozbud: ама кумата моја била цврсто решена да се викам Елена, а то време кумата го даваше последниот збор за името ... ама ако поарно Елена што се викам Снежана ми е грдо.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Ми се допаѓаат невообичаени имиња, затоа што во помала група луѓе (како на пример клас или работно место) еднозначно те определуваат. Не е потребна додатна дефиниција како Марија плавата или Ана Ќоравата :). Детето ќе почне да ја цени уникатноста на името и нејзините придобивки веднаш штом ќе излезе од пубертет.

Убаво е кога името и презимето се звучни заедно, односно почнуваат или завршуваат со ист слог, например Мирјана Микиќ или Мартин Николовски. Исто така, чисто од практични причини би внимавала ако презимето е долго, името да биде кратко.

Не сум размислувала за конкретни имиња на неродените ми деца, но од предлозите што ги прочитав тука најмногу ми се допадна Луна, како уникатно и прилично звучно.

рок-кејт

незгодна ко кратко ќебе!
Член од
22 мај 2007
Мислења
1.024
Поени од реакции
70
па не сум баш сигурна ама мислам дека требело нина да се викам ама брат ми нешо се закатанчил катерина и тетками по него и то...

Me_myself&I

THE GODDESS
Член од
27 ноември 2007
Мислења
70
Поени од реакции
1
хм...јас година дена сум била без име,ме викале бебето:pipi:зашто на мајка ми и го украле името,сакала Ивана да ме крсти,али 2 месеци пред мене се родила братучедка ми,и ја крстиле така,па немало смисла:kesa:.и после какви не имиња ми ределе,али мајка ми нејќела ниту едно од тие,па и текнало Невена да ме крсти,па Ангелина(по дедо ми)-па на крај од тоа име,произлегло Ана.затоа пак,мајка ми брат ми го крсти Иван:smir:

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
41
Jas po dedomi Tome inace bi sakal da imam dete po ime Alexandar ili Filip mora da bide makedonsko cisto!

Kajgana Shop

На врв Bottom