машко: Лука,Еманиел или Давид;
женско:Екатерина:wink:,Ева...и имаше уште едно специфично ама го заборајв бее:uvo:
Овие ми се најомилени и најинтересни имињна иако е малце рано
mene moite me krstile kao demek Aleksandar bilo pomoderno ime u toa vreme i taka.
a ja ako iam deca,
masko ime : Demjan
zensko ime : Mitra noooooooooooooooooooooooooooooooot !
moze Sara
Името го добив по баба ми (Милена). Кога ке имам деца и не би ми било толку важно како се викаат. Важно е да се здрави, ништо друго. Ако свекрва ми сака да се вика како неа, би и ја исполнила желбата. Не мислам да се карам во врска со името.
Требало да се викам Анастасија по баба ми ама на моите им се кревала косата од тоа име и ми го лупнале Весна.
За моите деца ќе им оставам на кумовите ама ако ме прашувате мене - Филип и Ивона.
Инаку името го ќарив по пат на лотарија . Имаше алтернативи Јане, Филип, Андреј но во трите извлекувања (и кумовите беа учесници) го извлекоа името Андреј.
jas sum krstena na dedo mia to ime go odbral tatko mi.....Inace ne sakam moite deca da se vikaat na nikogo.....sakam ime sto jas sama ke si go slislam za deteto na primer razmiskuvam ako e masko d ase vika Bojan ili Filip a ako e zensko da se vika.......(neznam ne mi teknuva za zensko ali ima vreme vreme dur imam jas deca..)
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.