Љубомората - знак на љубов или опасност?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Љубомората е најчесто знак на сомнеж, несигурност која може да е насочена кон партнерот и предизвикана од негово промискуитетно однесување, но може да е и несигурност во себе. Оваа втората е многу полоша и пострашна. Секој од нас носи барем малку љубомора во себе која ако е во умерена доза може и симпатично да изгледа. Мене лично не ми пречи умерено љубоморна партнерка, ама ако е тоа љубомора која произлегува од некоја нејзина искривена фантазија, тогаш не би го толерирал тоа.
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
FortunE напиша:
Додека се дружиш со некој, тешко дека ќе почне да си покажува колку е љубоморен, роговите подоцна се покажуваат. Дружење (запознавање) е едно, а врска е друго, нели? Не верувам дека до тој степен би се опуштил некој да ти прај љубоморни сцени додека трае почетното запознавање. Ретко кој е ист на почеток и во текот на врската.
Ако го обработиш малку повеќе, може и ќе почне да покажува рогови и да реагира љубоморно кога ти се поздравуваш со твоите другари или со бившите.:wink:
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Treba da se ima ljubomora ama toa da ne e preterano.Ako e preterano mislam deka toa ke dovede do propast na vrskata.
 

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
uf...sto i da e...samo podaleku od mene:se_ molam .Se trudam da se vozdrzam i da ne pokazuvam ljubomora(mada ponekogas mi se javuva:( ).Kako i da e...mislam deka samo moze da ja ubie vrskata...nisto povece...pa makar pricinata da e i pregolemata ljubov(kako sto najcesto ja "opravduvaat" ljubomorata)
 

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Во врска би требало да постои малку љубомора, иначе ќе дојде како џабе да е се.
Али нешто најмногу што мрзам е љубомора од страна на ”другар” што ти лиже газ за се што му треба а се му смета што правиш ти и се што имаш или си купил не ОК, како демек нечини. Помалку оправдувам љубомора од другар него од девојка.
 
Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Љубомора

Инспирирана од темата Љубомора Рамнодушност и од идеата на Ацева еве ја отварам темава...
Колку и во кои ситуации сте љубоморни?
Дали можете да ја контролирате љубомората?
Ја покажувате или криете?
И колку ви пречи љубомората кај другите?
 
V

Vlad II Draculea

Гостин
Ја кријам целосно, се правам ко ништо да не е... после тоа го свртувам на лоша зафрканција... Иронична употреба на дејството настанот... Можеби е садистички... но закон дејстувва ври цурите..

пр. лјубоморам кога некој ќе помини и од нигде никаде здраво здраво шо прајш и ќе почни да бацува секој шо го познава и не го познава и ме нервира ко че ми ја баци цурата... не за друго мразамм бакнување за поздрав бидејќи мислам дека бакнежот вреди нешто повејќе од Здраво што правиш... И по 5, 6 сати ко че се заборај сето то... Вртам на ИРонија,... а мор кај ти се швалерине.... многу е болно е чуството.. ама јебига, мразам некој друг да ми баци цура, не е важно дали тоа сите го правеле или не...
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не сум љубоморна, барем не претерано. Може да сум само во ситуација да партнерот се посвети на некоја девојка од страна и да заборави дека сум присутна ... друго незнам што ...
А дали покажувам? Не, никогаш на местото на настанот не би покажала никаков знак на љубомора (значи да, можам убаво да се контролирам), а после тоа само би напоменала дека сум се осеќала непријатно. Ако се повтори истото, дефинитивно наредниот пат ќе е повеќе од напоменување, а до трет пат валјда не би стигнала ...
Љубомора кај другите ми пречи, особено ако ми е мене чиста совеста. До некоја нормална граница можам да толерирам, но ако е без никаков повод и претерана љубомората ... многу, многу ми смета.

п.с. Има тема за љубомора, но за малку е различна од оваа, затоа не ги споив и нека останат вака.:)
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Дивне, јас сум ти љубофморен на тебе. Цмок

Инаку, мали дози на љубомора се здрави за една врска, мали, ептен, како и се друго во животот, ако се претерува не чини.
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Зависи од тоа колку ме интересира партнерот што е со мене и што планирам со него, какви ми се намерите. По природа не сум љубоморна, ама знам и да пламнам. Ако видам дека партнерот не ме ферма и тоа за некоја друга уф, и тоа како ќе сум љубормона - сепак со мене е нели?
Љубомора не покажувам никогаш, ама по моето иронично однесување и ниските удари кои ќе ги задавам во моментот очигледно е дека сум љубоморна. Можам да ја контролирам љубомората .. зошто ретко кога сум љубоморна кажав погоре. Љубомората кај другите.. ми пречи ако е за некои глупи работи, ако ми се мене љубоморни, ако е љубомора без некој повод и сл. - не ми пречи ако се љубоморни за „оправдани работи“.
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Катјо мор, генерално не мора да значи партнер одма па и ти. Дали си или не си. Нормално дека не може да се биде љубоморен на некој за кој ти чуе таквата.
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Си кажав бе мачоре. Не сум љубоморна по природа.:kez:
 

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Хммм, а зарем има човек што не е љубоморен?
Во принцип не сум многу љубоморна, обично љубоморам кога ке се осетам запоставена од страна на партнерот, но сето тоа не го покажувам туку си го чувам во мене, но прва прилика коа ке ми се падне на многу неубав ироничен начин му го кажувам тоа. Ми пречи љубомора од партнер кога љубомори за глупости, на пример ми звонал телефонот или ми стигнала порака од работа коа ме бараат, па за тоа да љубомори и да ми бара телефони да проверува .. е такви работи ме вадат од контакт, а секако кога љубомори ако праам муабет со некој друг мужјак ондак таквата љубомора ми годи :je:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom