Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
3 јануари 2009
Мислења
190
Поени од реакции
1
Ај нид хелп ту ...
Имав дечко пред Нова година, но на Нова Година се исподесија работи и за повеќето јас бев виновна и сеуште имам голема грижа на совест,но 2-3 дена по Нова година раскинавме. Пред еден месец пак почнавме да праиме муабет, значи по 3 месеци и рековме ќе расчистиме за се што се случи,ќе одиме на кафе (тоа беше негова идеја) и предложи да дојде кај мене и јас прифатив но едно 2-3 пати ми одложи. Имам чувство дека се плаши од соочување. Но, овој викенд се случи најчудната работа. Имав на топик на мсн нешто дека вечерта ќе одиме во Колосеум и тој изгледа го видел тоа и кога отидовме во Колосеум со другаркиве тој дојде некое време после нас и го забележавме ,ама се правевме како да не сме го забележале за сам да пријде прв. Другарка ми ми кажуваше што се случува зад мене,додека ние игравме и тој се доближи и ме гушна по 4 месеци. И таа вечер повторно се `смувавме` да кажам..и по тоа и наредниот ден требаше да се видиме,но тоа не се случи. А ме сака и го сакам и моментално многу ми е тешко и целава ситуација ме измачува и ензнам што да правам,што да превземам. Се е во ред меѓу нас,но едноставно како да се плаши од разговор. Ми треба сериозен совет.
Опуштете се и двајцата.Ти едноставно треба да направиш нешто со што ќе ја отстраниш неговата напнатост.Ако тој се плаши од разговор,тогаш почни ти.Така што ќе го направиш пак да се однесува како пред Нова година,т.е опуштено и релаксирано.А за ова болдираново-сигурна си дека те сака исто како кога сте оделе? :smir:

M

marsovka

Гостин
Ај нид хелп ту ...
Имав дечко пред Нова година, но на Нова Година се исподесија работи и за повеќето јас бев виновна и сеуште имам голема грижа на совест,но 2-3 дена по Нова година раскинавме. Пред еден месец пак почнавме да праиме муабет, значи по 3 месеци и рековме ќе расчистиме за се што се случи,ќе одиме на кафе (тоа беше негова идеја) и предложи да дојде кај мене и јас прифатив но едно 2-3 пати ми одложи. Имам чувство дека се плаши од соочување. Но, овој викенд се случи најчудната работа. Имав на топик на мсн нешто дека вечерта ќе одиме во Колосеум и тој изгледа го видел тоа и кога отидовме во Колосеум со другаркиве тој дојде некое време после нас и го забележавме ,ама се правевме како да не сме го забележале за сам да пријде прв. Другарка ми ми кажуваше што се случува зад мене,додека ние игравме и тој се доближи и ме гушна по 4 месеци. И таа вечер повторно се `смувавме` да кажам..и по тоа и наредниот ден требаше да се видиме,но тоа не се случи. А ме сака и го сакам и моментално многу ми е тешко и целава ситуација ме измачува и ензнам што да правам,што да превземам. Се е во ред меѓу нас,но едноставно како да се плаши од разговор. Ми треба сериозен совет.
човече:pos:
ако те сака ќе се смирите на едно кафе седнете ако почнува да си игра со тебе пак речи ,кажи му да одјеби и block/delete еден и толку
знам дека е тешко ама барем нема да те ебе у здрав мозок
ќе се исплачеш и ќе ти помине (по макиши автобуси не се трча секогаш доаѓа друг)

само кога ќе разговарате (акос едне на кафе со тебе)немој да бидеш остра и строга немој да почнуваш со ти ме повреди седни смирено и кажи му дека сакаш пак

ако не на мсн направите муабет кажи му дека сакаш пак да бидете заедно
Ако почне па не знам цуц муц значи му треба некоја со која ќе си го пополнува времето---->( да повториме) block/delete/kill и исплачи се тогаш ,искачај бркај нов дечко ( се е заменливо денес)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ај нид хелп ту ...
Го сакаш, те сака, сте се смувале...
И бараш совет?
А ја шо постам пола година шо да кажам?

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Па добро тешко ми е ј*бига ..ај нема да постирам веќе ако не...еее
И шо има везе шо постираш ти пола година,а јас 3 недели? Ко демек јас помалку заслужувам помош или реплика? Шо ти беше филмов?
Сите си имаме некоја тежина у себе, јас со твојата не сум запознаена извини.
Верувај несакаш да си сега на мое место и да знаеш како ми е...кога е ем далеку од тебе на неколку дена ем неможеш да му кажеш дека ти фали или да го видиш.. Се бедираш по дома со вашите први пораки, кога сте се запознале и такви ствари..
Шо ако се смувавме пак..мислиш се е решено? Напротив, сега пак навирање на чувства како порано и уште толку ти е бед. :cry:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Па добро тешко ми е ј*бига ..ај нема да постирам веќе ако не...еее
И шо има везе шо постираш ти пола година,а јас 3 недели? Ко демек јас помалку заслужувам помош или реплика? Шо ти беше филмов?
Сите си имаме некоја тежина у себе, јас со твојата не сум запознаена извини.
Верувај несакаш да си сега на мое место и да знаеш како ми е...кога е ем далеку од тебе на неколку дена ем неможеш да му кажеш дека ти фали или да го видиш.. Се бедираш по дома со вашите први пораки, кога сте се запознале и такви ствари..
Шо ако се смувавме пак..мислиш се е решено? Напротив, сега пак навирање на чувства како порано и уште толку ти е бед. :cry:
Не бе, види ја :) Се нафура еј..
Mуабетот ми беше, гледај малце по позитивно на работата, нема потреба од цмиздрење без врска, малце поцврсто застани, одлучи се што точно сакаш, дали сакаш да продолжиш со него или не, почекај една недела, доколку истото го мислиш и тогаш, премини во акција :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ај нид хелп ту ...

Е како се плаши кога викаш дека ти пријдол во дискотеката и сте се мувале , или тогаш си го начекала на пијано па ај ке се муваме , пфф и ти не си цвеќе .

Ај вака направи , едноставно игнорирај го , и дај му малку време, ми изгледа како да те тестира или нешто слично ... но ако му дадеш време за излез од таа колеблива ситуација во која се наоѓа во моментов самиот ке / или нема да ти се јави и направи муабет со тебе

човече:pos:
ако те сака ќе се смирите на едно кафе седнете ако почнува да си игра со тебе пак речи ,кажи му да одјеби и block/delete еден и толку
знам дека е тешко ама барем нема да те ебе у здрав мозок
ќе се исплачеш и ќе ти помине (по макиши автобуси не се трча секогаш доаѓа друг)

само кога ќе разговарате (акос едне на кафе со тебе)немој да бидеш остра и строга немој да почнуваш со ти ме повреди седни смирено и кажи му дека сакаш пак

ако не на мсн направите муабет кажи му дека сакаш пак да бидете заедно
Ако почне па не знам цуц муц значи му треба некоја со која ќе си го пополнува времето---->( да повториме) block/delete/kill и исплачи се тогаш ,искачај бркај нов дечко ( се е заменливо денес )
...

Бреееј , дај остај тоа компјутерските команди за момент ... Сеа мислам и објасни како треба ... NOT

Кога ке седнеш на кафе , изгледај самоуверено , и како да не е твоја кривицата , така да него ке го ставиш во мисла и воедно привидно ке изгледа дека он се бори за тебе а не ти за него , и тоа би било и тест за самата себе за да ги осетиш неговите идеали ...

МСН никако .... освен ако тој непочне муабет , и твоите одговори би биле само со : ДА , НЕ и МОЖЕБИ ... во спротивно си го нае*ала..

Значи , види .. во моментов ти си неинтересната капираш , биди малце мистериозна , никој нејќе плачип**ки да му се мотаат и да си ги "мува" кога сака . така да мој совет .. неправи ништо , дур можеш да издржиш . Чекај да видиш како тој ке реагира и тогаш со голема проценка да дејствуваш , вака ако попуштиш , отиде јабана , ни google нема да ти помогне за нов послем. :uvo:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Ај вака...Тој не беше пијан и јас не бев иницијатор на тоа да се смуваме,затоа што сепак раскинавме...Ти неможеш да знаеш како ми е мене. Значи не ја знаеш ситуацијата и коа кажувам дека се плаши, значи дека се плаши од СООЧУВАЊЕ. Се плаши од тоа да почнеме да правиме муабет и да ја решиме ситуацијата за да не си носиме тежина веќе. Немора пак да сме заедно, само да знам дека навистина сме си ги простила глупостите што ги направивме.
Али во ред е фала на советот како и да е.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ај вака...Тој не беше пијан и јас не бев иницијатор на тоа да се смуваме,затоа што сепак раскинавме...Ти неможеш да знаеш како ми е мене. Значи не ја знаеш ситуацијата и коа кажувам дека се плаши, значи дека се плаши од СООЧУВАЊЕ. Се плаши од тоа да почнеме да правиме муабет и да ја решиме ситуацијата за да не си носиме тежина веќе. Немора пак да сме заедно, само да знам дека навистина сме си ги простила глупостите што ги направивме.
Али во ред е фала на советот како и да е.
Ти како субјект инволвиран во оваа работа, која многу те погодува и те засега, не можеш од страна да согледуваш и анализираш и не си реална. Ако веќе ти ја знаеш ситуацијата и ти ЗНАЕШ КАКО БИЛО тогаш што бараш на темава? Кој и да ти даде совет и сопствено мислење со желба да ти помогне, ти му контраш и се напињаш. Ако некој погрешно ја сфатил ситуацијата, тоа е затоа што ти не доволно си ја објаснила. А ако не прифаќаш сугестии и ставови, потпри се на внатрешниот глас и не постирај овде.Се плашел од соочување. Според мене, не се плаши, туку му се мува некој. Ти си најпригодна за тоа пошто веќе те имал.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
13.465
Ок еве ме и мене да прашам за совет... Значи се работи повеќе за нетолку љубовен проблем но бидејќи во него се инволвирани емоции го постирам тука. Запознав една девојка пред година ипол во со која си најдвоме заеднички точки во муабетот. Се` беше онака ок, разговарање, зезање блабла.... а и подоцна се појавија емоциите од моја страна. Не знам можеби затоа што наоѓајќи ја неа се пронајдов себеси (за ова сум 100% сигурен - предтоа имав врска која заврши со тоа што девојката замина во друга земја и несакаќи да бидеме обајцата повредени, раскинавме)
Како и да е... Сега работите стојат вака. Кога се гледам со сегашната (иако ретко) чувствата не доаѓаат до многу до израз но после тоа се појавува оној батерфлај ефект (што би било кога би било) Свесен сум дека нема да испадне некоја врска но и тоа дека не сакам да ја загубам како пријател бидејќи многу ми значи. Дали да раскинам билокаков контакт со неа или да продолжам овакак како што си е?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ок еве ме и мене да прашам за совет... Значи се работи повеќе за нетолку љубовен проблем но бидејќи во него се инволвирани емоции го постирам тука. Запознав една девојка пред година ипол во со која си најдвоме заеднички точки во муабетот. Се` беше онака ок, разговарање, зезање блабла.... а и подоцна се појавија емоциите од моја страна. Не знам можеби затоа што наоѓајќи ја неа се пронајдов себеси (за ова сум 100% сигурен - предтоа имав врска која заврши со тоа што девојката замина во друга земја и несакаќи да бидеме обајцата повредени, раскинавме)
Како и да е... Сега работите стојат вака. Кога се гледам со сегашната (иако ретко) чувствата не доаѓаат до многу до израз но после тоа се појавува оној батерфлај ефект (што би било кога би било) Свесен сум дека нема да испадне некоја врска но и тоа дека не сакам да ја загубам како пријател бидејќи многу ми значи. Дали да раскинам билокаков контакт со неа или да продолжам овакак како што си е?
? Да раскинеш контакт со неа? Што имаш со неа воопшто, па да раскинуваш?

Го знам тоа чувство - страв од длабоки чувства. Страв дека ако се дадеш целосно, ќе бидеш повреден. Среќен си со тоа што живееш во својата енклава, во која никој не те допира, а твојата вистинска љубов е таму некаде, надвор... Оваа новава девојка можеби е баш таа, но за секој случај, ќе и` раскинам, па потоа ќе тажам што сум раскинал и ќе се измачувам со што би било кога би било...

Не бива, нели?

Најди се со неа и кажи и` во лице што чувствуваш за неа. Ако не ја бива, таа самата ќе си отиде после една таква изјава. А ако ја бива, самата ќе посака да остане и ти, сакал-нејќел, ќе ја најдеш својата вистинска љубов (т.е. таа тебе).

Моментална смрт поради присуство на љубов е подобра и побезболна отколку цел живот поминат во недостаток на љубов. А големите љубови секогаш бараат и големи предизвици. Затоа, дозволи си себеси, а и нејзе, таа да ти значи и да и` го кажеш тоа.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
13.465
? Да раскинеш контакт со неа? Што имаш со неа воопшто, па да раскинуваш?

Го знам тоа чувство - страв од длабоки чувства. Страв дека ако се дадеш целосно, ќе бидеш повреден. Среќен си со тоа што живееш во својата енклава, во која никој не те допира, а твојата вистинска љубов е таму некаде, надвор... Оваа новава девојка можеби е баш таа, но за секој случај, ќе и` раскинам, па потоа ќе тажам што сум раскинал и ќе се измачувам со што би било кога би било...

Не бива, нели?

Најди се со неа и кажи и` во лице што чувствуваш за неа. Ако не ја бива, таа самата ќе си отиде после една таква изјава. А ако ја бива, самата ќе посака да остане и ти, сакал-нејќел, ќе ја најдеш својата вистинска љубов (т.е. таа тебе).

Моментална смрт поради присуство на љубов е подобра и побезболна отколку цел живот поминат во недостаток на љубов. А големите љубови секогаш бараат и големи предизвици. Затоа, дозволи си себеси, а и нејзе, таа да ти значи и да и` го кажеш тоа.
Токму кон ова и тргнувам... И` кажав дека имам чувства кон неа. Е сега заборавив неколку работи да кажам. Таа е во врска. и другото е нејзината реакција не беше негативна, но во многу разговори ми има кажано дека нема навистина многу ме цени како пријател и дека не сака да ме повреди.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Токму кон ова и тргнувам... И` кажав дека имам чувства кон неа. Е сега заборавив неколку работи да кажам. Таа е во врска. и другото е нејзината реакција не беше негативна, но во многу разговори ми има кажано дека нема навистина многу ме цени како пријател и дека не сака да ме повреди.
Па, јасна е работата: барај си друга девојка.

Со среќа. :helou:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Ти како субјект инволвиран во оваа работа, која многу те погодува и те засега, не можеш од страна да согледуваш и анализираш и не си реална. Ако веќе ти ја знаеш ситуацијата и ти ЗНАЕШ КАКО БИЛО тогаш што бараш на темава? Кој и да ти даде совет и сопствено мислење со желба да ти помогне, ти му контраш и се напињаш. Ако некој погрешно ја сфатил ситуацијата, тоа е затоа што ти не доволно си ја објаснила. А ако не прифаќаш сугестии и ставови, потпри се на внатрешниот глас и не постирај овде.Се плашел од соочување. Според мене, не се плаши, туку му се мува некој. Ти си најпригодна за тоа пошто веќе те имал.
Па барам совет и се консултирам дали соодветно постапувам според останатите. Ако слабо сум ја објаснила ситуацијата,се извинувам. Инаку ти се си сфатила со сатира и контрирање,незнам зошто..Ако не виде веќе се заблагодарив за сите совети на сите што ми помогнаа.
Од мене и мојата ситуација толку.
Благодарам на сите.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Доколку девојката има врска и ти кажува дека те цени како пријател мислам дека јасно е дека сака само пријателство,така да доколку ти е пријателка нека остане тоа засега,не и ја расипувај врската,којзнае што ќе донесе наредниот ден,среќно :smir:

Lord Macedon

Етнички жител на Кајгана
Член од
12 септември 2008
Мислења
135
Поени од реакции
21
на 1ви април му пишала на еден дека го сака,ама било шега за први април,и се израв,сега се смиривме ама на велигден ми раскина и сите ги прашува да се фатат со неа.Срека со другар ми (поголем) им кажува да ја одбијат.веке 1 нед не и пишам смс а ме праша дали и се лутам.збркааааа.хелппп

Kajgana Shop

На врв Bottom