Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
sigh...
сигурно дека е така ?
Мислам да не се филмаш ?
знаеш лесно е овде да кажуваш некоја своја верзија на неговите реакции посебно кога си тинејџер.
Според ова што го читам до сега би требало да идете а не ти да се мислиш и туфкаш ,

ако е така тогаш иди нападни не му ја мисли
Да ама девојчето е можеби 11 год. и можеби ќе и биде прв. Ако е 11 год не бива право тука така да бидат овие работи, сеуште се деца...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Веќе подолго време се знам со еден дечко и многу го сакам ама не сум сигурна дали и тој чувствува истото спрема мене.
Кога ќе се виде со моите другарки зборува за мене,љубоморен е кога јас ке отидам кај некој мој другар и затоа кога ке му каже некој дека ме виделе со некој другар одма ме прашува кој е тај....,потоа ми кажува дека ќе оди со некоја друга да се види (а тоа е за да ме направи мене љубоморна),секогаш кога ке ме види се смешка
Дали сте се смувале? Ако не, крајно време е.

Ако сакаш да го имаш само за себе, спиј со него. Тоа, нормално, не е гаранција дека ќе остане со тебе, но ќе му дадеш до знаење дека и ти си сериозна кон него.

Работава е следна: ако се однесуваш пријателски кон него, ако му се смешкаш, ако трепериш кога ќе го видиш... тоа не значи дека си посебна за него, зашто тој веројатно истото го добива од „онаа другата“ со која се гледа (а ти мислиш дека сака да те направи љубоморна).

Има два начини да му дадеш до знаење дека си посебна за него: или да му кажеш во лице „те сакам“ (што е фер и голема работа, но може да нема поголем и понепосреден ефект; зборот нема толкава тежина како делото) или да се смуваш со него (што е релативно полесно изводливо, посебно на журки). Вториот начин потоа ти дава можност да тактизираш (во смисла „абе нели мислиш дека погрешивме“, ако испадне дека нешто ти пречи кај него), или да испаднеш најголем човек, со тоа што ќе му кажеш дека си сакала да се смуваш со него и дека сакаш тоа и да продолжи, бидејќи ти се допаѓа (јасно, треба навистина да ти се допаѓа). Така ќе го заинтересираш повеќе за него и можеш по некое време да му кажеш дека навистина го сакаш, откако тој повеќе време ќе минува со тебе, отколку со другите другарки, за да ја осигураш врската.

Напомена: ништо од ова не ти гарантира дека тој ќе одбере да остане со тебе. Но, од твоја страна, ти треба да направиш максимум за да му дадеш до знаење што чувствуваш за него, на начин кој тој ќе го разбере. А како потоа ќе се однесува кон тоа знаење е негова работа и негов избор (секогаш, нели, постои ризикот дека тој нема да сака понатаму).

Значи - не е битно што тој мисли и чувствува за тебе, туку како се однесува кон тоа. Ако сакаш да ти се приближи доволно за тоа да ти го каже, мора прво ти да му се приближиш нему.

Со среќа. :helou:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Ми треба еден совет и тоа навистина ми треба така да ве молам без факање сеир.Другарката пред 3 дена си фати дечко и истиот вечер кога се фатија тој прво ми се пушташе а потоа сакаше да ме испрати до дома.Што да правам дали да и кажам за тоа или едноставно да си прекутам.И следниот пат кога ке ми се доближи он едноставно да го обрукам.Ве молам за совет:toe:

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Ми треба еден совет и тоа навистина ми треба така да ве молам без факање сеир.Другарката пред 3 дена си фати дечко и истиот вечер кога се фатија тој прво ми се пушташе а потоа сакаше да ме испрати до дома.Што да правам дали да и кажам за тоа или едноставно да си прекутам.И следниот пат кога ке ми се доближи он едноставно да го обрукам.Ве молам за совет:toe:

А уствари тој дечкото што го фатила другарка ти, го знаете подолго време или...? Ако го знаете подолго тогаш можеби уствари дечкото ја фатил другаркати, ама не ради неа туку ради тебе. Па ако е вака ја како што мислам, тогаш имаш три опции да си одбереш:
1. Да и кажеш на другарка ти дека ти се пуштал и на тебе, и да го шутнете и двете
2. Ако ти значи повеќе од другарка ти, да си го присвоиш за себе и
3. Ако мислиш дека и значи малиот на другарка ти тогаш ти препорачувам полека да се повлечеш од сцената на големото пријателство со другарка ти и да ги оставиш да си уживаат како што си знаат и умеат.
Доколку би се нашол на твое место би го избрал 1, па ако и ти го одбереш истото пази на зборовите кои ќе ги употребуваш ко ке и кажуваш, за да не те свати случајно другарка ти погрешно па да си помисли дека ти си таа која сака да го превземе.:wink:

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
абе штом од кога се фатил со другаркати и после сакал тебе да те испрака до дома,тури му пепелот не него.мој совет е да и кажеш пред да се 'зацапа' во него повеке:smir:

M

marsovka

Гостин
Имав еден ваков случај ....
преќути си или одоколу кажи И
Пошто не за друго на крај ти ќе испаднеш крива

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Нема што да и кажуваш. Само ќе ја повредиш. Дечкото сакал да си проба како и 90 проценти од машката популација. Ако добие онда тоа е топ, а ако не добие нишо-тогаш ,,се зеебавал и ти погрешно си го протолкувала". Не му давај внимание, ќе излезеш ,,љубоморна". Остави ја другарка ти сама да увиди дали и одговара дечкото. Сепак се на почеток на врската и не знаат дали ќе прерасне во нешто посериозно. :smir:

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
Нема што да и кажуваш. Само ќе ја повредиш. Дечкото сакал да си проба како и 90 проценти од машката популација. Ако добие онда тоа е топ, а ако не добие нишо-тогаш ,,се зеебавал и ти погрешно си го протолкувала". Не му давај внимание, ќе излезеш ,,љубоморна". Остави ја другарка ти сама да увиди дали и одговара дечкото. Сепак се на почеток на врската и не знаат дали ќе прерасне во нешто посериозно. :smir:
ејј и што утре тој дечко и спомне на девојката за тоа каква другарка имала кога не и кажала дека тој и се пуштал а она преќутела.кој ке испадне крив тогаш?треба да се мисли и на таа варијанта.позз:smir:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Не мора да значи право оти и се пуштал. Можеби сакал да направи само добро дело, и да ти помогне. И јас би го направил истото за некоја другарка на мојата девојка, но тоа не мора да значи оти јас и се пуштам и оти сакам нешто да бидам со неа, така да од еден ваков случај мислам оти не треба да се дига толку прашина. Ама ако тој ја одбил неа да ја испрати или и рекол на другаркати оти е зафатен (има нешто попаметна работа) а тој сака да те испрати на тебе, тогаш друга е работата.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Не мора да значи право оти и се пуштал. Можеби сакал да направи само добро дело, и да ти помогне. И јас би го направил истото за некоја другарка на мојата девојка, но тоа не мора да значи оти јас и се пуштам и оти сакам нешто да бидам со неа, така да од еден ваков случај мислам оти не треба да се дига толку прашина. Ама ако тој ја одбил неа да ја испрати или и рекол на другаркати оти е зафатен (има нешто попаметна работа) а тој сака да те испрати на тебе, тогаш друга е работата.
Во постот погоре напишав дека прво ми се пушташе и ја онака за 1 го шутнав на фин начин.Потоа кога си тргнавме сите заедно јас и другарката живееме на сосема различен крај тој неа сама ја остави да си оди а мене ми вика јас ке те испратам:tapp:,Иначе фала на сите за советот.И да ке го послушам советот од Мими.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
ејј и што утре тој дечко и спомне на девојката за тоа каква другарка имала кога не и кажала дека тој и се пуштал а она преќутела.кој ке испадне крив тогаш?треба да се мисли и на таа варијанта.позз:smir:
Ајде сега реално... Женскиот род подразбира, љубомора. Другарката ќе си помисли дека она е љубоморна и затоа ,,им квари и омета". Вака, подобро е стоење на страна, не мешање бидејќи не се знае дали дечково ќе се промени, можеби ќе почувствува нешто за девојчето, не се знае... А ако не почувствува, тоа нема да е поврзано со пробиштипка, туку со него. Е ако не е поврзано со пробиштипка, тогаш нема потреба таа да се меша. :smir:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Види, значи незнаеме која му била намерата на дечкото, не ни е познато што сакал да направи со тоа што се фатил со другарка ти а претходно сакал тебе да те испрати до дома...
Друга битна работа е тоа дали таа другарка ти е многу блиска, т.е меѓу најдобрите... ако да - тогаш отворено разговарајте со неа...
И зависи од нејзиниот карактер, каква е... агресивна,бунтовна исл..
Треба да ни откриеш за твојот однос спрема другарка ти, колку сте блиски, дали си доверувате работи и тн... па тогаш многу полесно ке те посоветуваме!

Kajgana Shop

На врв Bottom