Веќе подолго време се знам со еден дечко и многу го сакам ама не сум сигурна дали и тој чувствува истото спрема мене.
Кога ќе се виде со моите другарки зборува за мене,љубоморен е кога јас ке отидам кај некој мој другар и затоа кога ке му каже некој дека ме виделе со некој другар одма ме прашува кој е тај....,потоа ми кажува дека ќе оди со некоја друга да се види (а тоа е за да ме направи мене љубоморна),секогаш кога ке ме види се смешка
Дали сте се смувале? Ако не, крајно време е.
Ако сакаш да го имаш само за себе, спиј со него. Тоа, нормално, не е гаранција дека ќе остане со тебе, но ќе му дадеш до знаење дека и ти си сериозна кон него.
Работава е следна: ако се однесуваш пријателски кон него, ако му се смешкаш, ако трепериш кога ќе го видиш... тоа не значи дека си посебна за него, зашто тој веројатно истото го добива од „онаа другата“ со која се гледа (а ти мислиш дека сака да те направи љубоморна).
Има два начини да му дадеш до знаење дека си посебна за него: или да му кажеш во лице „те сакам“ (што е фер и голема работа, но може да нема поголем и понепосреден ефект; зборот нема толкава тежина како делото) или да се смуваш со него (што е релативно полесно изводливо, посебно на журки). Вториот начин потоа ти дава можност да тактизираш (во смисла „абе нели мислиш дека погрешивме“, ако испадне дека нешто ти пречи кај него), или да испаднеш најголем човек, со тоа што ќе му кажеш дека си сакала да се смуваш со него и дека сакаш тоа и да продолжи, бидејќи ти се допаѓа (јасно, треба навистина да ти се допаѓа). Така ќе го заинтересираш повеќе за него и можеш по некое време да му кажеш дека навистина го сакаш, откако тој повеќе време ќе минува со тебе, отколку со другите другарки, за да ја осигураш врската.
Напомена: ништо од ова не ти гарантира дека тој ќе одбере да остане со тебе. Но, од твоја страна, ти треба да направиш максимум за да му дадеш до знаење што чувствуваш за него, на начин кој тој ќе го разбере. А како потоа ќе се однесува кон тоа знаење е негова работа и негов избор (секогаш, нели, постои ризикот дека тој нема да сака понатаму).
Значи - не е битно што тој мисли и чувствува за тебе, туку како се однесува кон тоа. Ако сакаш да ти се приближи доволно за тоа да ти го каже, мора прво ти да му се приближиш нему.
Со среќа. :helou: