Пиксел убаво си направил. Во случајов јебеш ти етика кога вакво битно прашање ти виси на глава, замисли утре да треба невеста да ти биде, воопшто не е тоа побитно од прашањето дали е нешто морално или не.
Е сега Аба(н)дон убаво ти кажа нешто, а јас ќе ти кажам нешто друго од мои заклучоци. Ниту еден шамар кај женско не боли толку колку машка рамнодушност. Ако она дознае да дека ти си дознал ништо нема да ја изебе во мозокот повеќе од моментот дека тебе ич кур не те болело. И да ја фатиш во живо со него абе ич кур да не те боли, замини си со фаца како да гледаш некој глупа турска серија на Сител. Немој да викаш, немој да се дереш, немој да прашуваш зошто така направи? Ама баш ништо од тоа. Целата конверзација и процедура треба да се одвива скоро еквивалентно како и процедурата кога на брзинка проаѓаш кај другар ти да му го оставиш УСБ-то кое си му го позајмил пред некој ден. Повели УСБ-то, морам да одам, ме чекаат. Е баш толку. Она ќе цмиздри, ќе лее солзи, извинења до Плутон и назад, обеќавања за никад нема да се деси и за секој ден блоу џоб ден, и тука немој повеќе да одолговлекуваш од кога купуваш мастики од продавница. Скрати ја театралноста до нула, 10-15 минути муабет максимум и оди си дома. А дома ако сакаш крши вазни, тражи ѕид да главу удиреш (Аца Лукас), начукај се или фати изеби ја првата лесна женска што ти е на патот. Ама тоа дома.
Ако не ти е јасно зошто се ова се случило ќе ти објаснам јас сега. Ова е твоја грешка затоа што 5 години не си ја опцул. Ти одиш по машка логика, односно по логика на реципроцитет како кај твои добри другари. Ги цениш, ги почитуваш, затоа што заслужиле, за возврат го добиваш истото. Кај женско сине не оди тоа така. Женскиот мозок не е програмиран за чест, почит и достоинство. Женскиот мозок е програмиран за интерес(но). Пази 5 години идеш со неа. Она веќе знае која ти е омилена манџа, знае како возиш кола, знае дека татко ти има традиција еднаш месечно да прави софра Кај Перо. Тука веќе приказната е завршена. Тоа што ти си коректен, фер и си ја испочитувал за неа има значење колку за мене што има спортот карлинг. Не си и правел драми, не си и правел сплетки, не си ја забављал, немало успони и падови во врската, не си ја опцул еднаш во животот, не си се смувал со друга. Нема интересно, нема авантура. Абе они на секои 2 дена ставаат друг лак за нокти, ја кратат косата па ставаат надграадба, се шатираат, си купуваат нова мини сукња иако ги имаат 200 во шифоњер што никогаш не ги ни облекле. Женска можеш да задржиш на 2 начина со пари или со страв. Или треба да и е страв да те напушти, или да знае дека налетала на златна кокошка.
Запамти, другарите ти се за почит, за братство, за да ти помогнат кога ти е тешко, за чест и за поврзаност. Женските ти се предимствено за секс и евентуално за оние досадни моменти кога нема со кого да одиш на кино или на одмор.