Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Kako da prestanam koga sum vo blizina i prisustvo na bivshiot da se pravam nekoja ,,silna cura,, , samobendisana, devojka okolu koja cel svet se vrti so eden zbor kako da ne ,, letam visoko,,
Znachi ne e do mene :unsure: i ne e taka sekogash samo koga on e tuka neshto me tera od vnatre da pravam nekoi muabeti od inat na nego, da misli deka mi e seedno, sum zaboravila se, ne mislam na nego .. Sakam da prestane toa da se odnesuvam normalno ama ne mozham i drugarkite primetia i jas primetiv, a ne znam kako da go smenam toa ... :(:(
Тоа од тебе зависи. Што и да ти пишеме на форумов, однесувањето зависи од тебе. Дали имаш расчистено со чувства кон него? Ако ДА, тогаш пробај да го игнорираш кога ќе се сретнете. Прави се како да не постои, како да гледаш низ магла. Ако не си расчистила со чувства, тогаш избегавај ги средбите со него, кога веќе не можеш да се контролираш.
--- надополнето: Oct 7, 2011 10:04 AM ---
Imam pisano na forumov i si izjasniv deka bi prostil neverstv, pred nekoe vreme se desi edna slucka so sakam da ja spodelam so vas. Moe drugarce ojt so zenskamu od prilika pet i pol godini. Devojkava super vo sekakov pogleg mislam na fizicki i karakterno posto dobro ja znam. Bidejki imam stav deka nemat zensko so nikogas nemat da go izneverit deckoto so drug kao demek go sakala i neznam so pa i bret pit da e vo prasanje ke go odbiet za mene toa e gruba zenska laga vo koja od den vo den sum se posiguren( siguren sum zosto sum dobro upaten vo ovaja problematika pa mislam deka imat decki na koi neznaat kako e da se bide odbien od devojka) da se vratam na sluckava istiov muabet go imam praveno i so nego. Od prilika mu kazav so kako i toj mi vikat jas za mojava sum siguren deka nemat nisto napraeno pa za drugu neznam. Znaekija nea toa so kaza toj za nea bese realno istoto bi go kazale i site drugi koi bi ja zapoznale nea a imaat razlicen stav vo odnos na ova prasanje od mene jas uste tigas mu rekov ne bidi siguren vo nikoja pa ni vo tvojava me napraj budala ali nemat vrska. Posle imame praeno na istava tema muabet uste nekolku pati i pocna neso da go kopkat i mi kazvese deka celo vreme ne mu priznavala a toj bese na um posekoja cena da doznae. Mu kazav na koj nacin da doznajt proba i rezultatot bese sokanten. Taa go izneverila uste pred da pominit necela godina pri sto imala i sex nekolku pati so nego. Niz solzi mu kazala kako toa sakala da mu go kazit porano kako se kaela mnogu za toa sto go napravila, pa se pravdala deka toj i vikal vo toa vreme da si ojme i so drugi nejze i deka so nego i bilo preubavo ama nemala sigurnost vo nea od moznosta deka toj mojt da ja ostajt i slicni raboti. Drugarov ocajno pobara sovet ostanav na toa da i prostit taka napraj i prosti. Pominaa okulu dve nedeli drugarov ne e toj so bese nasmevkata na negovoto lice iscezna, ponasanjeto mu se smeni ne e toj so bese. Mi prizna se e piradi nea deka tesmo mu ojt so nea mu stanala odvratna se pomalku skal da ja gledat mi rece pomagaj sega dojde najteskoto ubo vikase ti nemat devojkam verna i slicni raboti mu rekov ke razmislam pa ke ti kazam. Uste razmisluvam i baram pomos od vas inace ke zaboraev i uste nekoi informacii toj na tipkava i bese prv pa go izbeverila so ovaj pak ispadna onaa narodnana zena so eden primen *** ne ojt tmu kaj so i e mestoto. Pokraj nego i jas se custvuvam za nikade pa pomagajte so e mozno pobrzo so vese mislenje odnapren blagodaram na site so to ke se potrudat na napisat nessto razumno vo vrska so sluckava
Аман веќе со генерализирање дека се сите исти. Доста веќе со женски муабети како сите мажи се коњи или мушки муабети дека сите жени се ку*ви.:tapp:
Се се сведува на карактерот и проценка на истиот. Дали некој ќе те изневери или не, треба да размислуваш за постапките што ги правиш во врска. Сите знаеме што е убаво и што чини, само некои наместо да разговараат за неубавот и проблемите во врска, брзаат на страна да го најдат "чарето".

Околу проблемов на другар ти, подобро да спречи отколку да лечи. Нека стави крај на врската и нека одмара еден период без да се води од онаа дека клин со клин се избива :tapp: пошо може да налета на поголема "домаќинка". Нема повеќе што да бара во врска исполнета со лаги. Освен ако не е љубител на рогови :icon_lol:
А за периодот по раскинување најмногу ќе му помогнат отворените и искрени муабети со пријателите.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.378
koja e pricinata?????????? se e ok pomegu nas zaedno sme 8 godini no poslednive 3 ne saka da se baknuvame na ,, francuski,, znae li nekoj sto moze da e napomenuvam drugo se e ok
Прво заедно сте 8 години и во последниве 3 он нејќе да те залапа?
И ти три години ќе си чекаш. Во ред чекај си и 5. Уствари чекај си цел живот можеби човекот ќе се смилува.

S

Shellshock nam67

Гостин
problem i pol ? zaedno sme 8 gd se e ok so nas amaaaaaaa ne saka da se baknuvame na francuski poslednive 4 godini smaceno mi e a mi treba neznost i strast
--- надополнето: Oct 6, 2011 7:44 PM ---
problem i pol ? zaedno sme 8 gd se e ok so nas amaaaaaaa ne saka da se baknuvame na francuski poslednive 4 godini smaceno mi e a mi treba neznost i strast
new boy :)
ili trpi agonij od tipot
znaci tipot ima rezerva stom ne te percepira

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Kako da prestanam koga sum vo blizina i prisustvo na bivshiot da se pravam nekoja ,,silna cura,, , samobendisana, devojka okolu koja cel svet se vrti so eden zbor kako da ne ,, letam visoko,,
Znachi ne e do mene :unsure: i ne e taka sekogash samo koga on e tuka neshto me tera od vnatre da pravam nekoi muabeti od inat na nego, da misli deka mi e seedno, sum zaboravila se, ne mislam na nego .. Sakam da prestane toa da se odnesuvam normalno ama ne mozham i drugarkite primetia i jas primetiv, a ne znam kako da go smenam toa ... :(:(
Човек за кој ти е сеедно нема да го перцепираш или во најмала рака нема да влијае на твоето однесување, поготово во насока да те претвора во кучка. според мене сеуште имаш чувства за него, или имаш преголемо его заради кое ете...сакаш да испаднеш победник во раскиннувањето.
Одговорот лежи во тебе, преиспитај се зашто така се однесуваш.
--- надополнето: Oct 6, 2011 7:44 PM ---
Кога страста ќе ја снема, отиде и љубовта. Единствено што ве врзува се 8 години заедно и стравот од неизбежното.
Прашањето е зашто 3 години ти не си го прашала дечко ти??? Можеби ти е страв да не добиеш одговор од којшто се плашиш???
се е подобро од статус кво ситуација.
Разговарај со дечко ти, кажи му што те мачи, страста и е очигледно умрена, се се сведува на исти монотони ствари, пробајте да ја зачините врската не само на сексуален план, променете нешто ако не...кооја е поентата на врска во која дечко ти нејке да те пољуби?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Неможеш да го смениш.
Жена си.

S

Shellshock nam67

Гостин
isto ti e cuvstvoto i kaj maskite nema so teraj napred ce najdis nekoj drug
takov e zivotot so usponi i padovi.
ne misli na nego misli na drugi raboti i potsvesno ce se izgubi.

Член од
8 септември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
4
Тоа од тебе зависи. Што и да ти пишеме на форумов, однесувањето зависи од тебе. Дали имаш расчистено со чувства кон него? Ако ДА, тогаш пробај да го игнорираш кога ќе се сретнете. Прави се како да не постои, како да гледаш низ магла. Ако не си расчистила со чувства, тогаш избегавај ги средбите со него, кога веќе не можеш да се контролираш.
--- надополнето: Oct 7, 2011 10:04 AM ---

Pa rechisi mesec ipol kako raskinavme, sakam da mislam deka sum rascistila, no za zhal ne e taka:( ... Znachi iako e taka jas go ignoriram max, kako za mene da ne postoi (samo pred drugite) problemot e vo odnesuvanjeto ... Fala na site kje primenam neshto od ova mozhe kje zapali .. ;)
--- надополнето: Oct 7, 2011 4:32 PM ---
Човек за кој ти е сеедно нема да го перцепираш или во најмала рака нема да влијае на твоето однесување, поготово во насока да те претвора во кучка. според мене сеуште имаш чувства за него, или имаш преголемо его заради кое ете...сакаш да испаднеш победник во раскиннувањето.
Одговорот лежи во тебе, преиспитај се зашто така се однесуваш.

Ne rekov deka mi e seedno, verojatno sakam da izlezam kako pobednik od seto ova, no ne na takov nachin i so takvo odnesuvanje .. Samo sakam da si prodolzham so zhivotot, normalno kako toj da ne postoi, no ete ... :(

Член од
8 октомври 2011
Мислења
44
Поени од реакции
8
Ај ве молам кажете некој "совет" како да постапам кога во врската се појавува таканаречено 3то лице и се меша во врската шо се вели нашки ДУРИ ОДИ.....се работи за женско другарка на девојката....дали се работи за чиста љубомора (шо најмногу на то сумљам) и му ја полни глата со секакви срања....ова е само општо кажано...зато да не дојди до збунки :pos: фала однапред:pipi:

Член од
8 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
2
Воглавно нема врска......а иначе зависи во кој смисол сакаш да прашаш дали има врска и т.н. :)

Pa u smisla onaka za vrska .. Ne znam shto da odlucham edinstven problem e shto e pomal od mene, i toa me kochi nekako, me interesira shto mislat drugite :confused:

S

Stef Bachatero

Гостин
Зависи каков став има кон животот и што очекува од една врска.Ако е неискусен и само флертува а заборава,дека ако те освоил со цвеќе или со било што дека тоа треба да го прави констатно.Слободно прашај го што очекува од една врска и како би се поставил како еден маж,кој целовреме треба да креира планови за во иднина.

Член од
8 октомври 2011
Мислења
44
Поени од реакции
8
Pa u smisla onaka za vrska .. Ne znam shto da odlucham edinstven problem e shto e pomal od mene, i toa me kochi nekako, me interesira shto mislat drugite :confused:
Нема шо да те кочи не прајш нешто шо не е легално се си е во ред.....и исто така и јас размислувам како шо кажа Stef Angel :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
koja e pricinata?????????? se e ok pomegu nas zaedno sme 8 godini no poslednive 3 ne saka da se baknuvame na ,, francuski,, znae li nekoj sto moze da e napomenuvam drugo se e ok
Пробајте на Германски да се бакнувате :) обично после 5-тата година сите менуваат накај Германско бакнување незнам што сте чекале до сега:pos:
--- надополнето: Oct 8, 2011 3:17 PM ---
Тоа го правиш пошто си женско,такви сте у глобала сите:) кој више кој мање

S

Stef Bachatero

Гостин
Или нема самодоверба или врската му станала досадна па бара друга.Се што треба во една врска да правите е како тим да идете кон една иста цел.Ако целта ви е да се бакнувате страствено и нежно зборете отворено,ако не слуша тогаш станува противник и се повеќе ќе се одалечуваш од него.Ако немате заедничко разбирање,тогаш значи нешто се случува.
Ако има проблеми тоа значи дека станува несигурен во себе,ако има друга значи дека не се понаша како што треба.Но 8 години и не сте се земале.Се чудам како ако досега 3 години си чекала за нешто што од моментот го снемало.

Kajgana Shop

На врв Bottom