Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Пријателе, таа ако те сакала немала да искача сама со другарки , верувај од искуство на постари .......
Ова е најголемата глупост што сум ја слушнала....
Ако сакаш некој, треба 24 саати да бидеш со него, нешто како сијамски близнаци?

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
ххехехехе ако сум 24/7 со неа би полудел .. ќе си бидеме сами на себе досадни :cool:

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.311
Поени од реакции
3.697
„Жените во Македонија не знаат да прифатат искреност од маж. Секој искрен маж за нив е или преварант или сака нешто да скрие, да добие и слично.“ - Игор Џамбазов
Се знаеме не цел месец. Имам чувство дека премногу се плаши од нови ликови во животот бидеќи се “изгорила“ предходно, ми кажа некои лоши работи што и се случиле, но прашањето е поврзано со мислата што опширно ја објаснува Игор во цитатот погоре а нејзините зборови се “сите мажи се исти - волци“.
Како да и ја тргнам од размислувањата и да отвори нови погледи кон некои работи?
Некој совет, искуства или слично?

S

Shellshock nam67

Гостин
Се знаеме не цел месец. Имам чувство дека премногу се плаши од нови ликови во животот бидеќи се “изгорила“ предходно, ми кажа некои лоши работи што и се случиле, но прашањето е поврзано со мислата што опширно ја објаснува Игор во цитатот погоре а нејзините зборови се “сите мажи се исти - волци“.
Како да и ја тргнам од размислувањата и да отвори нови погледи кон некои работи?
Некој совет, искуства или слично?
ili e toa so vikas ili pak taktizira ne saka vednas vrska ili pak moze tajno da se gleda i so drug.
se e do tebe druze ti najubo mozes da ja ocenis situacijata i soodvetno na toa da reagiras daj i prostor bidi pokraj nea pa ce vidis samiot sto e e i kako e

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Јас си имам голем проблем и не знам како ќе го решам, help.
Девојка ми ме убеди да имаме секс во тројка со нејзина најдобра другарка и таа вечер сум ја зачнал и таа е трудна. Таа инсистира да роди а јас не ја сакам си ја сакам девојка ми која повеќе изгледа не ме сака поради тоа што не бев внимателен таа вечер од силна возбуда и страст. Што да се прави?

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Јас си имам голем проблем и не знам како ќе го решам, help.
Девојка ми ме убеди да имаме секс во тројка со нејзина најдобра другарка и таа вечер сум ја зачнал и таа е трудна. Таа инсистира да роди а јас не ја сакам си ја сакам девојка ми која повеќе изгледа не ме сака поради тоа што не бев внимателен таа вечер од силна возбуда и страст. Што да се прави?
Јас мислам дека ти имаш проблем со твојата бујна фантазија и си желен за внимание...
Извини ама така ми изгледа ова...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
13.465
Брате Душане сеа вака...
Рачунај дека со типката веќе нема никогаш да имате нешто заедничко освен некое пријателство (што е ипак изводлива ствар)
Но за боља будуќност за тебе, не очекуј ама баш ништо од типката. Значи боље тури пепел на све и почни со новиот живот. Другиве што ти викаат стабилност и сила, ја ќе ти кажам оноа второстепено што те правело некад среќен сеа стаи го у преден план.
Ќе боли, ќе имаш непроспани ноќи, ќе се удираш со глаа у ѕид. Ама не одустај. Секој фрлен опуљ во спомените со неа го зголемува ризикот да те фрли во дупката на заборавот.
Значи не очекуј дека ќе ја ќариш назад.
Не се обидувај да ја бараш назад.
Не пробувај ништо со неа.

Барај нова.
После тоа ако се појави нешто со старата...

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Јас мислам дека ти имаш проблем со твојата бујна фантазија и си желен за внимание...
Извини ама така ми изгледа ова...
Темава не е направена за да претпоставуваш кој фантазира, а кој не.

Член од
8 септември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
4
Бога ми мала грешка направила... Тој и верувал, а таа свесно си играла топло - ладно, ем на крај го изневерувала. Дали сметаш дека другиот е камен без никакви чувства?

Никако не смее да и прости! Чим еднаш дигнала опашка, цело време ќе биде иста. Не може да ми рече дека свесно направила нешто, со кое повредила некого, па сега се кае и очекува простување. Мајка Тереза нека си се прави во детска соба кога ќе види некоја мравка или пајаче, па наместо да ги убие нека ги пушти на слобода.

Подобро да се тргне од него! Никој не смее да си игра со туѓите чувства!

Не се работи за „наши“ или „ваши“ грешки се работи за „мои“ грешки, во случајов нејзини, кои таа ги прознава. Како можеш да делиш на машки и женски чувства? Секогаш тргнувај од себе!

Кои ВАШИ? Поделба машки - женски во ЧДА, на вакви сериозни теми НЕ!
Jas samo prasav, kako da go vratam ... Svesna sum deka napraviv greska ama ne go izneveriv so nego, ne izlegov so nego ... Tocno e deka si igrav so negovite cuvstva nanekoj nacin .. Ama zar ti nikogas en si zgresil/a i ne ocekuvas da ti prosti ili nikoj ne ti zgresil ???... Prostuvanjeto e golema rabota ama za lugeto so golemi srca ...

H

HITCH

Гостин
Jas samo prasav, kako da go vratam ... Svesna sum deka napraviv greska ama ne go izneveriv so nego, ne izlegov so nego ... Tocno e deka si igrav so negovite cuvstva nanekoj nacin .. Ama zar ti nikogas en si zgresil/a i ne ocekuvas da ti prosti ili nikoj ne ti zgresil ???... Prostuvanjeto e golema rabota ama za lugeto so golemi srca ...
Па, земи една безбол палка бркај го низ цел град, штом се умори и падне на земја - убиј го од ќотек и на судијата/ судијката кажи му/и дека простувањето е за луѓе со големи срца. Си чула за принципи? Непишани правила според кои се водиме во животот.

Кажуваш дека СВЕСНО си играла со неговите чувства и очекуваш да ти прости и да ти рече: мила, баш ми е убаво со тебе, ај пак повреди ме! :vozbud: Не зезај! Не постои делумично играње со нечии чувства - или играш или не играш. Делумично во љубов нема. Доколку дечкото ти прости стварно е мазохист!

Јас не простувам изневерување, ниту пак изневерувам. Изневеруваат исфрустрирани, нереализирани, неизживеани луѓе, не спаѓам во нив. Ај, сериозно размисли. Имаш партнер кој ти се допаѓа, кој ти одговара, кој ти оди по ќеиф, зошто го повредуваш? Зошто те сака?

- Лудост!

Член од
8 септември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
4
Па, земи една безбол палка бркај го низ цел град, штом се умори и падне на земја - убиј го од ќотек и на судијата/ судијката кажи му/и дека простувањето е за луѓе со големи срца. Си чула за принципи? Непишани правила според кои се водиме во животот.

Кажуваш дека СВЕСНО си играла со неговите чувства и очекуваш да ти прости и да ти рече: мила, баш ми е убаво со тебе, ај пак повреди ме! :vozbud: Не зезај! Не постои делумично играње со нечии чувства - или играш или не играш. Делумично во љубов нема. Доколку дечкото ти прости стварно е мазохист!

Јас не простувам изневерување, ниту пак изневерувам. Изневеруваат исфрустрирани, нереализирани, неизживеани луѓе, не спаѓам во нив. Ај, сериозно размисли. Имаш партнер кој ти се допаѓа, кој ти одговара, кој ти оди по ќеиф, зошто го повредуваш? Зошто те сака?

- Лудост!
Ti verojatno si bezgresen/a ... Pa dobro neli sekoj zasluuva vtora sansa, na sekoj moze da mu se sluci da zgresi i jas NE GO IZNEVERIV ako toa sto pisav so nego ne nekoj seriozen razgovor povekje drugarski ne znam od koga spaga vo neverstvo .. Ali okej ... ,,neizzhiveani,, lugje moze iznaveruvaat so moite 20 god sigurno ne sum ,,naziveana,, sega ne znam ti za koj se smetas ;)

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
RelaceD фала многу .. иначе оваа го имам и јас во умот ... мада мене не ми е јасно нешто .. поминавме најубави моменти во животот , бевме најсреќни , се беше во најдобар ред , изненадувања од моја страна , поклончиња , планови за во иднина и така одеднаш се сврте за 2 дена .. не ми е јасно тука нешто .. ја прашав што е работата , таа ми вели сака само да биде слободна да не е во врска ;)
Brat istata vrska i jas ja imav i kaj mene se svrte za 2 dena i barase slobodna i posle doznav deka ima drug ;) sega nemora da znaci deka i kaj tebe e taka ama bidi spreman i za toa i nema razocaruvanje :D

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Си мислам во моментов нешто...
На некои луѓе изгледа им е судено да бидат сами и треба да се помират со тоа...
Еве на пример ЈАС спаѓам во таа категорија...
Не знам друго што да кажам...:(
Од самосожалување не се живее. Секое тенџерче си има свое капаче, а за тоа потребно е трпение.
--- надополнето: Sep 11, 2011 11:42 PM ---
Дечки мал проблем ..... мал :) хехех .. Вака пред некој ден раскинав со девојка ми .. девојката сакаше да биде слободна и јас и ја дадов целата слобода на светот кога видов дека неможам да ја убедам да продолжиме понатаму ... е сега ми треба совеетт .. Дали е возможно некако да ја вратам и како ? Ако се работи за друг дечко што да правам ? Хелп ми :)
--- надополнето: Sep 11, 2011 10:07 AM ---
Дечки мал проблем ..... мал :) хехех .. Вака пред некој ден раскинав со девојка ми .. девојката сакаше да биде слободна и јас и ја дадов целата слобода на светот кога видов дека неможам да ја убедам да продолжиме понатаму ... е сега ми треба совеетт .. Дали е возможно некако да ја вратам и како ? Ако се работи за друг дечко што да правам ? Хелп ми :)
Можеш да ја вратиш, ако не напоризираш со прашања кога ќе ти се врати и дали пак ќе бидете заедно. Жените тоа го мразат. Не и се јавувај, остави ја да дише....ако и значиш, сама ќе те побара.
--- надополнето: Sep 11, 2011 11:50 PM ---
Девојката ја имала целата слобода .. значи кога ке посакаше излегуваше со другарки кога ке посака .. тоа верувам дека никој нема да и го пружи.
Слободата е нешто што не може да се купи со пари и е меѓу највредните нешта за опстанок на врска. Душане, зарем девојката треба да е нечија лична сопственост? Предмет што се купува? Тоа што имала слобода крај тебе, не значи дека кај друг ќе нема. Но, не мора да остане со тебе само поради тоа што си и дозволил да излегува со другарки, а се друго да не го бива во врската. Сигурно имало нешо шо не чинело, чим побарала СЛОБОДА (секој различно го толкува овој збор во врска)
Инаку дај кажи ми ако случајно за ден два видам во врска со друг што да правам ????
Ќе уживаш и ќе продолжиш да живееш. Затоа што можеби крај другиот го нашла тоа што и недостигало, инаку ако било се ок шо би барала со друг?

Kajgana Shop

На врв Bottom