Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Од самосожалување не се живее. Секое тенџерче си има свое капаче, а за тоа потребно е трпение.
За секое тенџерче има и капаче,нo некој се родил ѓезве! :D

Не ми е јасно зошто тоа го нарекуваш самосожалување.Јас, едноставно, би го нарекла факт.
После многу долго време, кога најмалку очекував дека пак ќе се заљубам и кога навистина почнав да верувам во тоа дека само еднаш во животот се сака, запознав некој што многу ме привлекува, и физички и карактерно, некој што чувствувам дека би можела да го сакам бескрајно и силно, но има девојка.И не, на почеток тоа не го знаев и му кажав како се чувствувам.Не знам зошто но не сакаше да ми каже директно дека има девојка, морав од други извори тоа да го дознаам.Сеедно...
Сеуште некако ми изгледа неверојатно дека конечно после 6 години некој друг почна да ми ги краде мислите и да се вселува во моите соништа.Прекрасен е...Пресреќна сум што го прифати моето пријателство иако знае за моите чувства.Но се прашувам како ли ќе престанам да го обожавам...Знам дека морам и можеби најпаметно е да не комуницирам повеќе со него но во исто време знам и дека ќе ми биде тешко ако го немам ни како пријател...

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53

Не ми е јасно зошто тоа го нарекуваш самосожалување.Јас, едноставно, би го нарекла факт.
После многу долго време, кога најмалку очекував дека пак ќе се заљубам и кога навистина почнав да верувам во тоа дека само еднаш во животот се сака, запознав некој што многу ме привлекува, и физички и карактерно, некој што чувствувам дека би можела да го сакам бескрајно и силно, но има девојка.И не, на почеток тоа не го знаев и му кажав како се чувствувам.Не знам зошто но не сакаше да ми каже директно дека има девојка, морав од други извори тоа да го дознаам.Сеедно...
Сеуште некако ми изгледа неверојатно дека конечно после 6 години некој друг почна да ми ги краде мислите и да се вселува во моите соништа.Прекрасен е...Пресреќна сум што го прифати моето пријателство иако знае за моите чувства.Но се прашувам како ли ќе престанам да го обожавам...Знам дека морам и можеби најпаметно е да не комуницирам повеќе со него но во исто време знам и дека ќе ми биде тешко ако го немам ни како пријател...
оди земи и го, шо му се мислиш! Со тоа што си му кажала што осеќаш си ја направила пола работа сега не е време за да се одкажеш....Биди подобра од нејзе особено во сексот ,99% од мажите паѓаат на тоа, кој колку сака да не признава, најди и ги слабостите и мааните, не ги прави ти и готово....па и крај краева не растураш брак ами врска!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Кој факт? Ми ја промаши поентата со самосожалување. Еве ти препорака и тебе и на блонди и сите шо размислуваат како вас. Во животот ве очекуваат многу потешкотии, многу препреки и ако за ситници се предавате и кукате, што ќе биде со поголемите работи и искушенија? Додека цмиздрите и се жалите како вас никој не ве сака, како вие никогаш нема да ја најдете љубовта на вашиот живот, отворете ги очите и погледнете околу себе - ќе ја најдете љубовта, која не сте можеле да ја видите од солзите.
Со солзи, лелекања, планови за самоубиство не се решава ништо, ама и со сила убавина не бива. Многумина би воделе секаква будала покрај себе, само за да не бидат сами, а не сфаќаат дека е подобро да бидат сами а среќни, отколку со некого а несреќни.

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Македонка спремен сум и на тоа да дознаам дека има друг сега кога раскинавме... но да дознаам дека имала друг додека идевме тешко на тој иако со тоа знам дека засекогаш ќе ја изгубам барем меракот ке ми поминее .. иако носам добри вести денеска запознав многу добро,убаво девојче така да верувам дека ке ја заборавам бргу .. ми го зема здивот :) Инаку од моја страна веќе нема да биде барана,нема да и бидам пречка во нејзиниот живот како што и кажав кога се разделивме ќе ја почитувам нејзината одлука како и досега се што сум почитувал :)

--- надополнето: Sep 12, 2011 9:26 AM ---
Македонка спремен сум и на тоа да дознаам дека има друг сега кога раскинавме... но да дознаам дека имала друг додека идевме тешко на тој иако со тоа знам дека засекогаш ќе ја изгубам барем меракот ке ми поминее .. иако носам добри вести денеска запознав многу добро,убаво девојче така да верувам дека ке ја заборавам бргу .. ми го зема здивот :) Инаку од моја страна веќе нема да биде барана,нема да и бидам пречка во нејзиниот живот како што и кажав кога се разделивме ќе ја почитувам нејзината одлука како и досега се што сум почитувал :)

--- надополнето: Sep 12, 2011 9:27 AM ---

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Види вака, јас сум разбрал дека женска ми имала друг додека сме биле заедно. Едноставно на кучка треба да и простиш и да продолжиш понатаму. Не знаеш колку е големо задоволството да те гледа дека си срекен со друга љубов. После некое време пак ќе те побара, едноставно за да ти растури врска, ако сакаш да и се истуриш тогаш е моментот да ја направиш од ѓубре подолу. Проститука е професија, а курвичка e карактер....има и други жени во светов четири ипол милјарди ;)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433

Одговорот го имаш во самата себе. Откако си мислела дека само еднаш се сака, повторно си нашла некој нов. Така ќе биде и сега.
Прво, незнам зашто толку драматизирање околу љубовта, таа е прекрасна, но моментот само еднаш се сака е приказна што ја продаваат по филмовите.
Инаку, за дечково многу јак момент е што не ти кажал дека има девојка. Од моја гледна точка сака да те има за резерва или дури и паралелно со девојка му, Јас секогаш кога сум во врска и ќе дојдела неккоја ваква прилика, јасно и гласно сум ставал до знаење дека имама девојка. Каков пријател е тој, што во старт лаже и запрашај се зашто лаже?
Да држиш за пријател некој што го сакаш а не можеш да го имаш е измачувачки за тебе. Се додека си пријател со него, нема д си отворена за други луѓе, ќе заглавиш во меѓупростор.
Прекини контакти и терај даље, кога најмалку ќе очекуваш ќе дојде друг дечко кој ќе те тресне од земја. Ова не е проста филозофија, ова го зборам од лично искуство.
--- надополнето: Sep 12, 2011 11:04 AM ---
Кој факт? Ми ја промаши поентата со самосожалување. Еве ти препорака и тебе и на блонди и сите шо размислуваат како вас. Во животот ве очекуваат многу потешкотии, многу препреки и ако за ситници се предавате и кукате, што ќе биде со поголемите работи и искушенија? Додека цмиздрите и се жалите како вас никој не ве сака, како вие никогаш нема да ја најдете љубовта на вашиот живот, отворете ги очите и погледнете околу себе - ќе ја најдете љубовта, која не сте можеле да ја видите од солзите.
Со солзи, лелекања, планови за самоубиство не се решава ништо, ама и со сила убавина не бива. Многумина би воделе секаква будала покрај себе, само за да не бидат сами, а не сфаќаат дека е подобро да бидат сами а среќни, отколку со некого а несреќни.
Од Македонско девојче ако не излезе паметен збор од кој?:)
јас само би додал, тоа не е само кукање, тоа е општ став во животот, песимистички став, една голема лага и еден голем неуспех и одма се создаваат бариери. Можам да наредам милион филозофии сега на оваа тема, ама џабе.
И покрај тоа што сметам дека во битието на човекот е да си ја бара својата друга половина, најпрво биди сама и научи се да си сама и да бидеш среќна. Само кога самата себеси ќе си бидеш доволна за сопствената среќа , е тек тогаш си создала услови да бидеш среќна со друг а и ќе бидеш посилна верувај!
--- надополнето: Sep 12, 2011 11:09 AM ---
Дечки мал проблем ..... мал :) хехех .. Вака пред некој ден раскинав со девојка ми .. девојката сакаше да биде слободна и јас и ја дадов целата слобода на светот кога видов дека неможам да ја убедам да продолжиме понатаму ... е сега ми треба совеетт .. Дали е возможно некако да ја вратам и како ? Ако се работи за друг дечко што да правам ? Хелп ми :)
--- надополнето: Sep 11, 2011 10:07 AM ---
Дечки мал проблем ..... мал :) хехех .. Вака пред некој ден раскинав со девојка ми .. девојката сакаше да биде слободна и јас и ја дадов целата слобода на светот кога видов дека неможам да ја убедам да продолжиме понатаму ... е сега ми треба совеетт .. Дали е возможно некако да ја вратам и како ? Ако се работи за друг дечко што да правам ? Хелп ми :)
Three things for happyness in live - Learn how to live, learn how to love and how to let go!!!
Се се тече се се менува, твое е да продолжиш понатаму. Има еден начин да ја вратиш,ѕвони и и напраи си муабет. Пробај да ја вратиш, чисто да не те јаде црвот што ќе беше ако беше. Макар што ако она барала слобода она треба да те бара и моли. За онаа права ствар работите треба да се спонтани а не со молење. Впрочем, треба двајца за танго:)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Се знаеме не цел месец. Имам чувство дека премногу се плаши од нови ликови во животот бидеќи се “изгорила“ предходно, ми кажа некои лоши работи што и се случиле, но прашањето е поврзано со мислата што опширно ја објаснува Игор во цитатот погоре а нејзините зборови се “сите мажи се исти - волци“.
Како да и ја тргнам од размислувањата и да отвори нови погледи кон некои работи?
Некој совет, искуства или слично?
Ти треба да бидеш свој.. ако те засака ко таков арно.. кај нејзе е проблемот.. што сега еднаш ако се изгориме после не пробуваме воопшто а?! е не бива така бе... за пропаст на врска се криви двајца не еден.. значи колку била вината негова толку и нејзина. Она тоа треба да си го сфати и да не ја бара вината кај машките постојано.. секој човек е различен и тоа треба да го сфати.. секој човек е приказна за себе. Се додека не го сфати тоа она нема да има сериозна врска нити ќе најде човек што и одговара.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
А бе и` скокнавте на девојката као да мора да се води според некои принципи, без притоа да прифатите дека секој има свој пристап и принципи.
Ausencia, запрашај се дали ваквиот пристап што досега го имаш користено. плус принципите те прават среќна. Ако одговорот е позитивен, немаш проблем.
Ако не, тогаш мораш да започнеш со промена на работите. Колку и да звучи сурово, ќе мора од некои вредности да се откажеш за да жживотот ти биде поподнесувачки. Ќе речеш, лесно е некој од страна да збори, но еве ако не од лично искуство ти го кажувам ова. Значи ако препушташ се` судбината да носи а притоа сама се повредуваш со тоа, тогаш треба да смениш некои постапки. Повеќе да трагаш, ако е срамот е во прашање, тогаш прво пробај со искачање со друштво и првиот чекор да го направат твоите другарки при запознавање со дечки. Ама знај дека ќе дојде моментот кај што самата ќе мора да одлучиш што како понатака. И не секогаш сфаќај го тоа као некој страв, повеќе како предизвик за надоградување на самата себе како личност. Сепак имај и друштво кое ќе стои зад тебе штом дечкото те повреди (ако го стори тоа).
Друштвото ќе ти биде како поткрепа додека дечкото ќе придонесе самата да се изградиш како личност. Романтики (знам ова многу те погодува) ќе си дојдат ако и двајцата сте во тоа поле.
Со среќа:)

S

Stef Bachatero

Гостин
Се знаеме не цел месец. Имам чувство дека премногу се плаши од нови ликови во животот бидеќи се “изгорила“ предходно, ми кажа некои лоши работи што и се случиле, но прашањето е поврзано со мислата што опширно ја објаснува Игор во цитатот погоре а нејзините зборови се “сите мажи се исти - волци“.
Како да и ја тргнам од размислувањата и да отвори нови погледи кон некои работи?
Некој совет, искуства или слично?
Прво е несигурна во себе,што е плус за мене,затоа што е слаба на самата себе и тоа е ок до некаде но во врска не е супер.Ќе се фатите се ќе иде супер и ќе дојде моментот,незнам дали веќе те сакам...Клише момент.Таа несигурност во себе е голема работа во една врска.Неможеш да и отвориш нови погледи во животот таа тебе те гледа како пријател ништо повеќе,а ти како маж треба да иницираш и да заземеш малку став.Но прво треба да се одалечиш малце и да и бидеш предизвик на девојка,ако на девојка не си и предизвик тогаш си лесен плен.Ако не бива работа со неа имаш други риби во градов.А како ќе ја познаеш вистинската,хмм нормално ќе и речеш,сакаш ли едно кафе муабет со мене во толку часот и ако прифати супер,ако не напињај и продолжи напред.

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Види вака, јас сум разбрал дека женска ми имала друг додека сме биле заедно. Едноставно на кучка треба да и простиш и да продолжиш понатаму. Не знаеш колку е големо задоволството да те гледа дека си срекен со друга љубов. После некое време пак ќе те побара, едноставно за да ти растури врска, ако сакаш да и се истуриш тогаш е моментот да ја направиш од ѓубре подолу. Проститука е професија, а курвичка e карактер....има и други жени во светов четири ипол милјарди ;)
Браво ! Благодарам за сите совети :cuc:

Член од
11 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
sakam da dobijam sovet bidejki sega mi e najpotreben se naogam pred golema raskrsnica:ludo sum vljubena vo edno momce i toj vo mene no moite roditeli ne ja odobruvaat vakvata ljubov bidejki ne go simpatiziraat negovoto semejstvo.Kako da postapam? Da ja odberam ljubovta ili da gi poslusam roditelite bidejki tie znaat sto e najdobro za mene? no strav mi e posle da ne se pokajam deka sum zgresila a vervite ne mozam da uzivam dovolno vo ljubovta bidejki osekam pritisok i na momenti se gusam od faktot deka moite doma ne se slozni. fala vi odnapred na site koi ke mi odgovorite
--- надополнето: Sep 14, 2011 4:06 PM ---
sakam da dobijam sovet bidejki sega mi e najpotreben se naogam pred golema raskrsnica:ludo sum vljubena vo edno momce i toj vo mene no moite roditeli ne ja odobruvaat vakvata ljubov bidejki ne go simpatiziraat negovoto semejstvo.Kako da postapam? Da ja odberam ljubovta ili da gi poslusam roditelite bidejki tie znaat sto e najdobro za mene? no strav mi e posle da ne se pokajam deka sum zgresila a vervite ne mozam da uzivam dovolno vo ljubovta bidejki osekam pritisok i na momenti se gusam od faktot deka moite doma ne se slozni. fala vi odnapred na site koi ke mi odgovorite
--- надополнето: Sep 14, 2011 4:08 PM ---

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Као прво покрај тоа што родителите не веруваат во твојата одлука - ни сама не веруваш. Тоа е фората.
Размисли дали си сигурна што сакаш и дали можеш да си веруваш на својата одлука или родителите сепак знаат подобро.

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Немој да веруваш многу на љубовта .. таа може еден ден да ти го сврти грбот а родителите нема никогаш да помислат лошо за своите деца така да послушај ги родителите .. иако 90% би кажале да избереш љубов но со тоа само ги подгазуваш родителите ..... Не е се во љубовта оваа го кажувам од досегашното искуство и искуство на постари другари ... позз тоа е мое мислење :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Зошти би ги слушала родителите за тоа што ти правиш во кревет со дечко ти? Тие нема да бидат таму кога ќе треба да уживаш со него, ниту неговите родители ќе бидат таму кога за прв пат ќе треба да ти го стави, нема да му го држат, вие двајца ќе го направите тоа заедно. Затоа, ако на нив не им се допаѓа дечко ти, кажи им кој ве ебе.

Од друга страна, да им кажеш на родителите да се гонат у пизду матер заради дечко е ептен детски. Boys come and go, ќе пораснеш и ќе најдеш друг, ама што ако за сите дечковци ти се закануваат?! Не знам колку години имаш, ама ако немаш 25+ тогаш јас би играл на картата кој го ебе дечкото, пошто од дома гарантирано црпиш пари и те ранат, а тоа е битно.

Ова е одлука којашто сама мораш да ја донесеш, никој не може да ти помогне. Но, што и да одлучиш и дури и да згрешиш, знај дека не е страшно, погрешните одлуки се дел од нашите животи.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
Зошти би ги слушала родителите за тоа што ти правиш во кревет со дечко ти? Тие нема да бидат таму кога ќе треба да уживаш со него, ниту неговите родители ќе бидат таму кога за прв пат ќе треба да ти го стави, нема да му го држат, вие двајца ќе го направите тоа заедно. Затоа, ако на нив не им се допаѓа дечко ти, кажи им кој ве ебе.

Од друга страна, да им кажеш на родителите да се гонат у пизду матер заради дечко е ептен детски. Boys come and go, ќе пораснеш и ќе најдеш друг, ама што ако за сите дечковци ти се закануваат?! Не знам колку години имаш, ама ако немаш 25+ тогаш јас би играл на картата кој го ебе дечкото, пошто од дома гарантирано црпиш пари и те ранат, а тоа е битно.

Ова е одлука којашто сама мораш да ја донесеш, никој не може да ти помогне. Но, што и да одлучиш и дури и да згрешиш, знај дека не е страшно, погрешните одлуки се дел од нашите животи.
Незнаев кој дел да избришам при цитирање, убаво си ги доловил и двете страни на паричката. Ама.. ама, годините баш и не се битни, дека ако на 15 ги навикне на "којве еба, ќе дејтам кој сакам" и на одтебе напишаните 25 ќе се водат така. Ако потпадне на притисокот и кој го еба дечкото.. мислам јасно е и на 25 што ќе се случува. Сите знаеме неколку вакви изолирани случаи. Да те ранат, сигурно ќе продолжат. Јасно е дека е нејзина одлука и секој збор е излишен, ама јас и препорачувам на девојчево бунт. Субјективно. А совет, оn the record, whatever feels right.

Kajgana Shop

На врв Bottom