Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

H

HITCH

Гостин
1. дел: Таа направила грешка што се допишувала со бившиот, па ако сака да ја задржи врската и да биде пак со дечкото ќе се смени.

2. дел: А, и за тоа машки- женски чувства, го пишав зашто имам забележано дека ако женските им згрешат нешто на машките па дури и да не е нешто многу големо, машките не можат да го простат, а ако истите им направат слично нешто на женските мислат дека тоа не е толку страшно.
Како да не! Никогаш нема да биде исто. Никој не може да си ја избрише меморијата намерно, не постои селектирање и бришење на глупостите што сме ги направиле. Штом еднаш ја утнала... Дечкото прво ќе си игра „1000 зошто, 1000 затоа“, потоа ќе мисли дека за се` го лаже, ќе се појават куп сомнежи и неможејќи да се издржи притисокот на крај пак ќе пукне.

Абе, за вториот дел сега испадна к`о со каранфилките на сојузот за 8. март. Нема пол кога се изневерува, а простувањето е лична работа. Некој простува, а некој не, повеќето не простуваат. Секој има граница до која го пушта другиот да оди, штом еднаш ја преминеш линијата нема пу - пу не важи и нема назад. Не постојат машко - женски чувства. Нема машките повеќе, а женските помалку или обратно. Полот е различен, ама функционираме на ист принцип, работи кои се прифатливи и работи кои не се прифатливи.

Сеедно од која страна е изневерувањето не е убаво прво за себе, за својата душа. Ти треба да живееш со тоа, ако можеш да живееш со тоа тогаш покажува дека ти не си човек кој е достоен да има пријатели. Изневерувањето е лажење, прво себе се лажеш, а потоа и околината. Никој не сака непостојани и нецивилизирани стоки кои не се грижат за никого. Никој не сака да се дружи со некој бескичмењак кој само сака да си тера ќеиф, кој сака да му биде убаво само на него. Не си сам на светот, мора да има некаков компромис, мора да има баланс. Немој да ми кажеш дека не ти е гајле за другите, никој не сака да биде сам. Психички ќе се поремети! Мозокот е заебана работа!

Балансот и компромисот во овој случај се недостижни. Нема компромис и баланс кога некој изневерува! А, компромис не се прави со договор - јас ќе ти попуштам за ова, ама ти мене за она. Треба спонтано да си дојде. Не дај Боже овие двајца да седнат на маса и да почнат да праавт список кој кога треба да попушти.... ќе излезат уште повеќе проблеми.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Си мислам во моментов нешто...
На некои луѓе изгледа им е судено да бидат сами и треба да се помират со тоа...
Еве на пример ЈАС спаѓам во таа категорија...
Не знам друго што да кажам...:(
За секое тенџере има капаче. Не се секирај

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Јас паметната си мислев дека овој пат, имајќи ги во предвид грешките што ги правевме во минатото, дека ќе тргнат работите во позитивна конотација...Каква заблуда, не ми се верува...
Иначе воопшто не ми недостига он, ниту го сметам за идеален дечко...Мене ми егото повредено во целата оваа ситуација и се осеќам како да ме срушил на земја доле... :notworthy:
Ајде де ке ти помине, може ќе потрае но ке биде :)
Памет за друг пат да не облакаш носени чорапи :P

T

Tetro

Гостин
За секое тенџере има капаче. Не се секирај
Уште ве лажат у средно, значи.
Капачиња има, колку ти душа сака. Само треба да побараш и да си најдеш некое кое одговара, а не мора да значи дека само едно е тоа "тоа".

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Уште ве лажат у средно, значи.
Капачиња има, колку ти душа сака. Само треба да побараш и да си најдеш некое кое одговара, а не мора да значи дека само едно е тоа "тоа".
Заклучокот е ист. На никој не може да му е судено да остане сам - е тоа што сакам да го кажам.

xTheHappy

Смотко
Член од
11 септември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
5
Imam zenska 2 meseci.... Taa celo vreme sedi doma..... REtko izleguva nadvor za druzene..... ne moze da izleguva bidejki ima obvrski, so invalidiziran roditel..... Cesto e ladna, kako da ne pokazuva interes za mene..... Retko se javuva, skoro ic ne pisuva poraki skoro i da ne titka(ne znaci poslednovo niso)... na pocetokot se ova go pravese pocesto..... denes gi potrosiv besplatnite minuti a taa mi vika utre ili zadutre ke uklucam jas..... najcesto ne mi kreva na tel, se vadi so obvrski ili deka gleda serija a koga ke zvoni jas moram da krenam bidejki kreva paniki. Ako pak ne krenam moze da se naluti i da ne diga na tel..... jas celo vreme trcam po nea. Opsednat sum so nea....Postavi pravilo da se gledame na sekoi dva dena bidejki ako me gledala sekoj den ke i se smacelo od mene. Se gledame kaj nea a nekogas ke izleguvame po dogovor so roditelot, bidejki roditelot ne ja ostava da izleze. ... Mi vika deka me saka, bidejki ako ne me sakala nemase da se gledame...... Sto treba da mislam? Dali me saka? Dali da imam nadez? DAli ako ne se slusame, ne si pisime sekoj den i ne si titkame znaci deka ne me saka?
Според мене, не те сака.
Но, ако навистина има многу проблеми со домашните и ако е песимист, можно е да те сака.
Пробај да ја насмееш, шетајте почесто и со друштво, зезајте се...
Можеби ќе се смени....
Ако не, ќе си најдеш друга, као шо би ја рекол, ВЕСЕЛА !! :D
Еднаш се живее!
Поздрав. :D

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Дечки мал проблем ..... мал :) хехех .. Вака пред некој ден раскинав со девојка ми .. девојката сакаше да биде слободна и јас и ја дадов целата слобода на светот кога видов дека неможам да ја убедам да продолжиме понатаму ... е сега ми треба совеетт .. Дали е возможно некако да ја вратам и како ? Ако се работи за друг дечко што да правам ? Хелп ми :)
--- надополнето: Sep 11, 2011 10:07 AM ---
Дечки мал проблем ..... мал :) хехех .. Вака пред некој ден раскинав со девојка ми .. девојката сакаше да биде слободна и јас и ја дадов целата слобода на светот кога видов дека неможам да ја убедам да продолжиме понатаму ... е сега ми треба совеетт .. Дали е возможно некако да ја вратам и како ? Ако се работи за друг дечко што да правам ? Хелп ми :)

New Age

Lean Back
Член од
22 ноември 2010
Мислења
264
Поени од реакции
235
--- надополнето: Sep 11, 2011 10:07 AM ---
Покажи малце емоционална стабилност и сила, дај и ја сета слобода и простор што ги бара. Ќе и докажеш дека не сета твоја реалност се врти околу неа, убавите чуства како опуштеност, разбирање, доверба, љубов можеш да ги најдеш и кај друга девојка. Дека животот ти продолжува без неа и оние убави моменти кој си ги имал со неа ќе останат во сеќавање знаејќи дека истите убави чуства можеш да ги споделиш со друга. И кога ќе продолжиш понатамо кон нови девојки и моменти, тогаш можеби она ќе свати дека и недостигаш и ќе те побара. Но кој знае можеби тогаш ти ќе најдеш нешто подобро и не се враќај како загар одма.
За крај можеби тој другиот ќе ја направи посреќна и задоволна, затоа не биди себичен и дозволи работите да се одвиваат по природен тек. позз

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
RelaceD фала многу .. иначе оваа го имам и јас во умот ... мада мене не ми е јасно нешто .. поминавме најубави моменти во животот , бевме најсреќни , се беше во најдобар ред , изненадувања од моја страна , поклончиња , планови за во иднина и така одеднаш се сврте за 2 дена .. не ми е јасно тука нешто .. ја прашав што е работата , таа ми вели сака само да биде слободна да не е во врска ;)

New Age

Lean Back
Член од
22 ноември 2010
Мислења
264
Поени од реакции
235
RelaceD фала многу .. иначе оваа го имам и јас во умот ... мада мене не ми е јасно нешто .. поминавме најубави моменти во животот , бевме најсреќни , се беше во најдобар ред , изненадувања од моја страна , поклончиња , планови за во иднина и така одеднаш се сврте за 2 дена .. не ми е јасно тука нешто .. ја прашав што е работата , таа ми вели сака само да биде слободна да не е во врска ;)
Да не си и наметнал некои планови за иднина, што и не така и се допаѓале па осетила притисок дека можеби сакаш во врската да одите чекор повече, па не била спремна.
Во секој случај отстапии простор и слобода да си ги среди мислите и да свати што сака, не ја форсирај со некои лични идеи и планови, види што она сака, можеби смета дека нема никакво влијание во врската и дека се ти ги влечеш конците.

Зашо ако она ги употребила овие зборови да сум слободна не во врска, очигледно има некои предрасуди за зборот врска и го сваќа поинако, како некоја обврска која треба да се исполни како некои строго создадени правила, а не хармонија и слобода во врската помеѓу двајцата партнери.

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Девојката ја имала целата слобода .. значи кога ке посакаше излегуваше со другарки кога ке посака .. тоа верувам дека никој нема да и го пружи. Каде посакаше таму одевме . Плановите беа за во иднина као јас кошаркар или будуќи претседател пошто ке идам на политички а таа моја жена се беше ок ! Ми даде на знаење дека под 27 год нема да се мажи .. се се беше одлично инаку нема да има повеќе притисок од моја страна затоа што уште сум средношколец хехехее и неможам да се замарам :) Инаку дај кажи ми ако случајно за ден два видам во врска со друг што да правам ????

S

Stef Bachatero

Гостин
Прво премногу сте се гледале и кога сте искачале можеби си немал план каде што и си препуштал се на нејзе.Второ ако има дечко тоа е само игра да те прави љубоморен и да си го наполни егото.Трето ти си бил љубоморен и си ја контролирал премногу од типот каде искача со кого е и си ја испрашувал.Нека помине време не и се јавувај немаш потреба и ако ти се јави некогаш прави се како да ништо не се десило и не покажувај слабост.Затоа велам дека секогаш машкото е тој што ја одржува врската и ја води.Во овој случај можам да кажам дека самиот ќе се мачиш ако мислиш на неа и треба да си продолжиш напред.

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Стеф ... добар коментар .. мн беше контролирана можеби и затоа се случи така .. бев малце љубоморен малце :) инаку врската јас ја одржував .. немам намера да и се јавувам а и намера да се мачам самиот себе затоа што се занимавам професионално со кошарка и тоа многу влијае на психата така да ... :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
105
Поени од реакции
91
Девојката ја имала целата слобода .. значи кога ке посакаше излегуваше со другарки кога ке посака .. тоа верувам дека никој нема да и го пружи. Каде посакаше таму одевме . Плановите беа за во иднина као јас кошаркар или будуќи претседател пошто ке идам на политички а таа моја жена се беше ок ! Ми даде на знаење дека под 27 год нема да се мажи .. се се беше одлично инаку нема да има повеќе притисок од моја страна затоа што уште сум средношколец хехехее и неможам да се замарам :) Инаку дај кажи ми ако случајно за ден два видам во врска со друг што да правам ????
Пријателе, таа ако те сакала немала да искача сама со другарки , верувај од искуство на постари .......

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
хехехехехе таа излегуваше со другарки но на крај почна да се одалечува од нив малку така да не сум баш сигурен во тоа мада незнам не сум свесен :) Се ми е како сон ! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom