Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Се прашувам што се случува со мене....Другарка ми е секој ден сме на училиште заедно .. Но од пред некое време почнав да чувствувам нешто што за мене до тој момент беше непознато , почнувам да се вљубувам за прв пат во својот живот ... Ги делиме сите тајни ништо помеѓу нас не останува некажано едноставно знаеме се за нас ..но си кажуваме како најдобри другари таа не знае за моите чувства кон неа...4та година сум последна година ни е заедно и не знам дали треба да и кажам што чувствувам оти се плашам да не дојди до прекинување на дружењето помегу нас и да се тргниме настрана и да заборавиме на се она што било помеѓу нас и да продолжиме на две различни страни во животот...Наместо јас да ја запрашам дали сака да ми биде партнерка за матура таа ме запраша бидејќи јас ја немав таа храброст... но претходно имав ветено на 2 другарки други а сега сфакам колку таа ми значи и дека сакам таа да биде мојата партнерка и не знам како да постапам...ве молам ПОМОШ !!
Или бу или џа.Реши се.Многу голема е веројатноста дека ако се ќарите од другарството после пу-пу не важи.
Јас од искуство ,малку помлад од тебе бев кога една многу добра другарка ми плачеше на рамо дека раскинала со дечкото.Уз лигавеље почна да ме чепка и знаеш во тие години кога ке зоврие крвта -страчка нема врачка.И се качив и како циган на цреша ,не се симнав до последно .Другиот ден не можев да ја погледнам ми беше ептен глупо и така си изгубив другарка:toe:
Разликата е во тоа што јас пред тоа не помислував да се згужвам со неа,а ти од старт си уцапан
Значи не може генерално да важи исто за сите, може не си иста гадуринка како јас што бев ,може ке ти биде супер. Ти кога више имаш намера ,тогаш како некој горе што кажа искористи го тоа што знаеш све за нејзе и влези и у џигер.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Или бу или џа.Реши се.Многу голема е веројатноста дека ако се ќарите од другарството после пу-пу не важи.
Јас од искуство ,малку помлад од тебе бев кога една многу добра другарка ми плачеше на рамо дека раскинала со дечкото.Уз лигавеље почна да ме чепка и знаеш во тие години кога ке зоврие крвта -страчка нема врачка.И се качив и како циган на цреша ,не се симнав до последно .Другиот ден не можев да ја погледнам ми беше ептен глупо и така си изгубив другарка:toe:
Разликата е во тоа што јас пред тоа не помислував да се згужвам со неа,а ти од старт си уцапан
Значи не може генерално да важи исто за сите, може не си иста гадуринка како јас што бев ,може ке ти биде супер. Ти кога више имаш намера ,тогаш како некој горе што кажа искористи го тоа што знаеш све за нејзе и влези и у џигер.
Фала многу за советот мислам дека ке соберам сила и ке го кажам она што го чувствувам...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Фала многу за советот мислам дека ке соберам сила и ке го кажам она што го чувствувам...
Со тебе сме !!! ........ и кажи после овде .... И да е Корпа кажи ама дај боже да Свршиш работа :))):kesa:

--- надополнето ---

Исто како што кажа некој погоре, неможеш да знаеш кога е тоа...Некогаш е на прв поглед, значи излегваш со некој и тој застанува со некоја другарка и ти праеш здраво со неа и нешто флешој те маваат одма и цело време мислиш на девојката и едвај чекаш пак да ја видиш - ова е најдобро чувство ........... Во некој случај си подолго време другар со некоја , но постепено надвладуваат други чувства кон таа личност, и сам ке сватиш дека тоа е љубов..... Секој се има заљубено и тоа чувство е да си затрескан е СТВАРНО НЕОПИШЛИВО .....:pipi::salut:

A

Auditore

Гостин
Редно е и ја да пишам.
Идам со едно девојче веќе месец дена, и знам дека е многу краток период,доволно е да ја запознам малку од малку, истотака е многу кратко за да се заљубам до уши, али девојчето има некаков проблем, ми вели дека неможе да ми верува поточно за некои работи неможе да ми верува(дека навистина ми се свиѓа и ми значи, дека некад се нервирам поради неа поради нејзиното понашање) и разговаравме ама не резултираше со ништо..таа вели дека неможе да ми верува и дека некогаш е многу чудна, разговаравме и објаснував некои работи, и велев дали постои основана сумња, дали се однесувам чудно за да се сомнева во мене, таа пак ништо.Иначе вели дека ме многу сака и дека зане дека сум искрен и пак продужува по старо, и викам дека има сериозен проблем и дека без доверба неможе да се изгради успешна врска, и велам како мисли да продолжиме ако не ми верува таа ми вели Епа така.
Дајте некој совет пошо ја неможам да ја сфатам оваа, почнав да се умарам објаснувајќи и пак неможам да ја разберам..Не знае ни она самата што и е проблем.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Па застанете пак, речи и дека ова го правиш по неколку пати затоа што искрено ја сакаш, и кажи и дека си уморен ама стварно од нејзината недоверба и дека не можите да продолжете напред без да го решите овај проблем а и дека не сакаш никако да и се скараш..... Пробај сврти и како што прае таа, значи почни да се понашаш како да не и вервуваш ти нејзе и дека и ти се сомневаш и кога таа би почнала да се нервира околу твоето сомневање , кажи и дека и тебе ти е исто и дека се чувствуваш понижено....Значи сакам да ти појаснам да СО НЕЈЗИНО ОРУЖЈЕ СВРТИ ПРОТИВ НЕА и види реакција ...

A

Auditore

Гостин
Па застанете пак, речи и дека ова го правиш по неколку пати затоа што искрено ја сакаш, и кажи и дека си уморен ама стварно од нејзината недоверба и дека не можите да продолжете напред без да го решите овај проблем а и дека не сакаш никако да и се скараш..... Пробај сврти и како што прае таа, значи почни да се понашаш како да не и вервуваш ти нејзе и дека и ти се сомневаш и кога таа би почнала да се нервира околу твоето сомневање , кажи и дека и тебе ти е исто и дека се чувствуваш понижено....Значи сакам да ти појаснам да СО НЕЈЗИНО ОРУЖЈЕ СВРТИ ПРОТИВ НЕА и види реакција ...
Веќе го направив првото, инаку да се понашам ко неа може да добие само контра реакција, уште повеќе да не ми верува..

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ако е паметна ке свати дека правиш КАКО ТАА СО ТЕБЕ И ТИ ТАКА СО НЕА..... а шо ја сакаш сакај ја ама јас ке ти речам Не оди вака , Само се мачиш и се лажиш самиот дека ке биде и биде подобро .... КОГА???

A

Auditore

Гостин
Фала друже, свесен сум ја за ова, и на неа и реков сериозно да размисли зошто не ја гледам смислата да продолжиме ако нема доверба во мене..:toe:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Фала друже, свесен сум ја за ова, и на неа и реков сериозно да размисли зошто не ја гледам смислата да продолжиме ако нема доверба во мене..:toe:
Нема проблем, сакам да помагам колку што можам секако :) ....... сеа се стевив во твоја кожа и знам дека е незгодно и дека изгледа како да те прави дете од 8 години шо лажи дома за оценки , ама се надевам дека ке решите проблем и ке бидете среќни - тоа ти го посакувам најмногу

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Редно е и ја да пишам.
Идам со едно девојче веќе месец дена, и знам дека е многу краток период,доволно е да ја запознам малку од малку, истотака е многу кратко за да се заљубам до уши, али девојчето има некаков проблем, ми вели дека неможе да ми верува поточно за некои работи неможе да ми верува(дека навистина ми се свиѓа и ми значи, дека некад се нервирам поради неа поради нејзиното понашање) и разговаравме ама не резултираше со ништо..таа вели дека неможе да ми верува и дека некогаш е многу чудна, разговаравме и објаснував некои работи, и велев дали постои основана сумња, дали се однесувам чудно за да се сомнева во мене, таа пак ништо.Иначе вели дека ме многу сака и дека зане дека сум искрен и пак продужува по старо, и викам дека има сериозен проблем и дека без доверба неможе да се изгради успешна врска, и велам како мисли да продолжиме ако не ми верува таа ми вели Епа така.
Дајте некој совет пошо ја неможам да ја сфатам оваа, почнав да се умарам објаснувајќи и пак неможам да ја разберам..Не знае ни она самата што и е проблем.

На некои луѓе им е потешко да стекнат доверба кај другите. Јас бев иста во врска со мојот дечко. Тој ми кажуваше Се, ми покажуваше дека ме сака. А мене ми требаа 3-4 месеци за да почнам да му верувам и да покажувам дека ми значи. Тој беше превнимателен со мене, внимаваше многу, ме почитуваше во секоја смисла, но мене сепак ми требаше подолго време за да здобијам доверба и да почнам да му верувам.
Затоа не се многу оптеретувај со тоа, ако си зборувал со неа за тоа, сега остави. Врмето ќе си покаже. Спонтано, полека но сигурно и таа ќе стекне доверба во тебе. Ќе се изненадиш еден ден кога ќе увидиш колку многу ти верува, дури и повеќе од што и си можел да замислиш.

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Раскинавме. Всушност тој ми раскина. Еве си се чудам што и како ко гром од ведро небо. Излеговме да ми купел подарок за роденден btw денес роденден ми е :(((

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Раскинавме. Всушност тој ми раскина. Еве си се чудам што и како ко гром од ведро небо. Излеговме да ми купел подарок за роденден btw денес роденден ми е :(((
Прво.. жал ми е што си раскинала.
Второ.. среќен роденден :)
Трето ИЗЛЕГОВТЕ ДА ТИ КУПИ ПОДАРОТ А ТО ВСУШНОСТ ТИ РАСКИНА???
Четврто.. Не вреди да се оптеретуваш за некој или некоја кои не го заслужуваат тоа... Едноставно помири се со тоа и прави се како да не те интересира (без разлика колку го сакаш криво ти е и слично). односно Немој да ја покажуваш слабата страна затоа што луѓето кога ке ја покажат слабата страна таму највеќе и ги повредуваат свесно а богами и несвесно... не е ни прв ни последен а ни единствен... верувај ми кога момакот ке види дека не се интересираш баш многу и многу (кога нема да му обрнуваш внимание) ке се сменат многу работи да не речам ке се сврти тркалото.. ке дојде момент кога тој ке се запраша Кој згреши, Каде згреши и ЗАШТО сгреши... ке дојде момент кога тој ке те побара.. толку од мене па.. Good Luck !

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Да си жива, здрава и паметна :smir:
Не заборавај дека не е крај на светот ако сте раскинале, со тек на време ќе најдеш некој кој искрено ќе те сака и тогаш ќе сфатиш дека за некои суштества не вреди да се замараш :pipi:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Среќен Роденден и се најубаво.....Се гледа колку имал почит кон тебе.....ти раскинал на ден што го имаш еднаш во годината...ама без разочарување, не е само тој на свет.....Живот иде даље - следи го :):smir: ... позз

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Редно е и ја да пишам.
Не идете долго за да може да ти верува, т.е сеа не може да му се верува на никој така да... не ја обвинувај и не се потресавај. Долго време се гради доверба, а една мала сумња за никаква лага може да ја урне. Девојката ваљда има изневерена доверба во некого, па затоа се чувствува така како што се чувствува сега. Ако си искрен ко шо викаш, ќе си сфати со тек на време и ќе си биде све на место. Не се умарај да ја натераш да ти верува, ќе ја оттргнеш од себе така.

Kajgana Shop

На врв Bottom