Молам за совет.
Веќе извесно време едно момче ми се моткаше низ глава па се дружевме дури одевме на школо. Летово поретко се гледаме и сфатив дека можеби ми се допаѓа. Мислам дека јас нему му се допаѓам . Проблемот е што двајцата сме срамежливи и само за љубов и симпатии не сме разговарале. Се охрабрив еднаш да почнам на таа тема ама и двајцата се повлековме.
Знам и дека е можно само онака да го симпатизирам бидејќи воедно ми и еден од најдобрите пријатели.
Молам некој кој поминал низ нешто слично да ме посоветува бидејќи сеуште сум млада и зелена :pos2: Однапред благодарам
хехее ја сум ја поминала истата ситуација...
мојот некогашен најдобар другар сега ми е дечко..
мислам дека треба да почнеш онака од околу да зборуваш за тоа дека не ти се свиѓа никој онака дека си разочарана од љубовта, почни да му кажуваш дека многу ти значи што е он тука како подршка.
ние со мојот дечко знаеш како почнавме... на заебанција онака знаеш што ако се фатиме, леле немој да те гледам со други мене ќе ми бидеш женска , речи и на другаркати кога ќе седите заедно нека го збреца нешто пред сите за тебе ко на пример многу се дружите вие у последно време да не има неш меѓу вас а ја да не знам, или па тнека му рече ми се чини дека кога тогаш ќе ја изврзеш другарками ако ако не ми смета и нејзе мислам дека нема да и смета..
и такви некој ствари што ќе бидат ем на заебанција ама знаеш нели у секоја заебнција има пола вистина...дај му до знаење дека не го гледаш само како другар....нека ти помогне и другарката у тоа...
и така, ако ти треба уше нешто кажи..
иначе да ти кажам многу е закон да се фатиш со другар, оти барем го знаеш многу добро он те знае...иако во врска е подруго однесувањето ама довербата што ја имаш стекнато кон него како другар никогаш нем ада се промени, таква доверба мислам дека не можеш да стекнеш со човек кој самошто си го запознала...
ајт поздрав