ne mozam da si fatam decko :icon_redf:icon_redf:icon_redf ili nekoj saka da me muva:nesum: ili nisto nejki :nenene:
a site drugarki imaat deckovci ,jas nemam so koj da izleguvam noke
a od doma ocekuvaat da se mazam
i sto da pravAM :kesa:
Аааааа... море девојче, колку години си ти? Имаш барем 20?
Што треба да правиш? Ништо посебно. Продолжи да излегуваш со другарките, дружи се, имај почит спрема себе и не паѓај на ниски понуди само заради надеж дека ќе биде нешто посериозно.
Ако учиш или студираш, посвети се на тоа, ама не го заборавај излегувањето. Обрнувај внимание на себе, посебно на твоето духовно усовршување. Не се замарај со тоа што твоите другарки имаат, а ти немаш дечко. Почитувај се себе си, твојата самопочит и сигурност во себе, издигни ги на едно скалило погоре. Не се замарај што твоите чекаат за некој ден да се мажиш. Аман, како може да мислите дека треба да се брзате и да си скратите од нормалното време кое ви е потребно, за да направите или успеете во нешто? Ќе се мажиш дури кога ќе си фатиш дечко, па ќе треба да помине добар период во сериозна врска, па дури тоагаш мажачка...
Со еден збор: работи на себе, на тоа што си, или што сакаш да бидеш.
Многу лошо е да седиш и да чекаш дека нешто ќе се случи, оти чекањето убива.
Ама и немој па да сфатиш буквално дека не треба да се прибираш дома.
Биди тоа што си. Твојата среќа, никој нема да ти ја земе. И не се брзај!!!
хахаааа,браво за песнава,абе ја и викам ај смири се малце молим те ова она не глеаш ли дека не си у право...она пак упорна(будала ме праиш,не сум болна па да се смирам...)али кога тогаш ке сфати дека не е во право...ептен љубоморна е,кога бев у охрид и се јавувам ми вика не искачај вечер !:pos2:...мора некако да се смири девојчево иначе незнам што ке се праи,се надевам утре ке сфати !фала на совет позз:wink::smir:
Зошто ми е познато од некаде ова напишаново? Хм...
Љубомората е нормална појава во љубовта. Таа покажува дали ја има, или ја нема љубовта во врската. Нормално е што таа се плаши дека поради нешто може да те изгуби, па поради тоа сака да те контролира, што само создава контраефект.
Прво: зборувај со неа! Само зборувањето, муабетот, дискусијата, ги решава проблемите. Сексот само може привидно да ги реши, за да по извесно време, тиа пак се појават. Прашај ја што и’ смета во твоето однесување. Ако се знаете подолго време, дали ти верува.
Е сега, и ти ќе мора малку да поработиш на тоа да не ја провоцираш нејзината љубомора. Нормално е кога си во врска, да не оставаш двосмислени коментари по Фејсбук, заедно да тргнете на одмор (тоа, сепак, зависи од годините ваши)...
Ама ако сепак забележиш дека нејзината љубомора не може да се контролира, дека се граничи со, или е опсесивност, тогаш брат -БЕГАЈ!