Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Jas ke mu kazam poso i toj sakam da mi kazit ako se najdit vo slicna situacija.

Znam deka pogresno ke me svatit poso go znam sto karakter e ama pa negov problem, nesakam da go pravit magare.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
2 јули 2017
Мислења
6
Поени од реакции
2
Излегував со една девојка изминатиов период. Отприлика тоа траеше неколку недели, нешто повеќе од месец. Според мене се одеше супер, и навистина мислев дека кје произлезе врска од ова. Но на последниот "дејт" со неа, на крајот на вечерта пред да ја испратам, ми кажа дека не била подготвена за врска, и поради претходните лоши и токсични врски, не сакала да се повреди повторно. Јас тука ми застана срцето за момент, бидејќи пред 10 минути се беше супер, и наеднаш ова? А таман мислев дека оди ова кон подобро. Немаше тука што да правам, чим едниот нејќе јебига. И реков дека разбирам како и е. Она сакаше да останеме пријатели, се согласив (имаме и доста заеднички пријатели а и така се знаеме всушност). Нема лутење тука, и двајцата сме во фаза на крајно созревање (јас 20, она 18 г.)

Е сега, не разбирам зошто пробува да остане во контакт со мене. Немаме исто друштво, иако некад знаеме да се склопиме. Јас не можев да дојдам неколку пати на такви склопки и она прашувала мои пријатели да не сум лут или нешто слично. Се случило и мене да ме праша дали е се во ред бидејќи сум бил "ќутлив", а обично кога сум бил со неа сум бил "зборлив". Се е во ред само јас не ја гледам поентата да се остане пријател со некој што ти се допаѓал а они тебе назад не. Не разбирам зошто некогаш ме вика на искачања со нејзино друштво (има добри пријатели, може асален муабет да се направи со нив).

Навраќајки се сега на изминатите настани дур излагавме, мислам дека сфатив каде згрешив. Или сум згрешил или и било досадно па ајде да си поиграм малце со типов. Се надевам не е второто ама јебига,Секое искуство е корисно во животов.

А за тоа дека не била подготвена за врска, ја намирисав уште од тогаш кога ми го кажа тоа дека е лага. Сум го слушал и претходно од девојќи. Првиот пат кога го слушнав бев наивен и поверував, се дур таа првата не си фати дечко откога ми кажа дека не е подготвена. Сега се преправам дека верувам бидејќи не вреди да се расправам и да расипувам "пријателства". Еве и последнава не беше подготвена за врска па ја гледам искача со некој моментално. Ах бре жени, што ве кошта да бидете искрени еднаш?

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Излегував со една девојка изминатиов период. Отприлика тоа траеше неколку недели, нешто повеќе од месец. Според мене се одеше супер, и навистина мислев дека кје произлезе врска од ова. Но на последниот "дејт" со неа, на крајот на вечерта пред да ја испратам, ми кажа дека не била подготвена за врска, и поради претходните лоши и токсични врски, не сакала да се повреди повторно. Јас тука ми застана срцето за момент, бидејќи пред 10 минути се беше супер, и наеднаш ова? А таман мислев дека оди ова кон подобро. Немаше тука што да правам, чим едниот нејќе јебига. И реков дека разбирам како и е. Она сакаше да останеме пријатели, се согласив (имаме и доста заеднички пријатели а и така се знаеме всушност). Нема лутење тука, и двајцата сме во фаза на крајно созревање (јас 20, она 18 г.)

Е сега, не разбирам зошто пробува да остане во контакт со мене. Немаме исто друштво, иако некад знаеме да се склопиме. Јас не можев да дојдам неколку пати на такви склопки и она прашувала мои пријатели да не сум лут или нешто слично. Се случило и мене да ме праша дали е се во ред бидејќи сум бил "ќутлив", а обично кога сум бил со неа сум бил "зборлив". Се е во ред само јас не ја гледам поентата да се остане пријател со некој што ти се допаѓал а они тебе назад не. Не разбирам зошто некогаш ме вика на искачања со нејзино друштво (има добри пријатели, може асален муабет да се направи со нив).

Навраќајки се сега на изминатите настани дур излагавме, мислам дека сфатив каде згрешив. Или сум згрешил или и било досадно па ајде да си поиграм малце со типов. Се надевам не е второто ама јебига,Секое искуство е корисно во животов.

А за тоа дека не била подготвена за врска, ја намирисав уште од тогаш кога ми го кажа тоа дека е лага. Сум го слушал и претходно од девојќи. Првиот пат кога го слушнав бев наивен и поверував, се дур таа првата не си фати дечко откога ми кажа дека не е подготвена. Сега се преправам дека верувам бидејќи не вреди да се расправам и да расипувам "пријателства". Еве и последнава не беше подготвена за врска па ја гледам искача со некој моментално. Ах бре жени, што ве кошта да бидете искрени еднаш?
Pa ne mora da e vrska be bate. Takanarecenata "ozbilna vrska" kako so kazuva zborot go vrzuca covek, ne mu da va da bide sloboden. Inace vrska si e vrska.
Ti i kazi deka i ti nesakas ozbilna vrska, deka taka samo od den za den (sho prema mene licno e najubava stvar)
a posle spontano ako dojde vrskata ke se prodlaboce.
Inace ne gi sfakjaj zenkite ozbilno so ke kazat i ne se trudi da gi razberes, osven ako imas namera da se sheknesh :D Oni ni samite ne se razbiraat, ne pa ti da gi razberes. Edno nesto kazano od zensko ima sosema drugo znacenje kaj masko. Taka da ne gi sfakjaj bukvalno. Samo ja igraj igrata i uzivaj u sho da e. Neso ako ne ide, ne ide bole te kurac. Ima i drugi zenski koi se pootvreni.
P.S. - Onoa: и двајцата сме во фаза на крајно созревање (јас 20, она 18 г.)
Daj mali, Kakvo sozrevanje :) Seuste mlekce cicate do kaj 28. E togaj ke mozes da kazes krajno sozrevanje ;)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095

А што пак вас ви е тешко да прифатите дека не може да им се допаѓате на сите, за озбилно? Ете, она се подружила месец дена со тебе, не си и се допаднал за даље и ти го рекла тоа. Е сега јбг, ти си замислувал друго сценарио, али не зависи се од нас, така? Прифати си го тоа, ни прва ни последна. Секој има право на избор, само пробај тоа да не го мешаш во иднина со женска поквареност, ќе ти се најде.
ПС. 20 години би рекла дека ти се почетно созревање.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246

Си бара пажња сега со самото тоа што пак те вклучува во друштво. Сака сега да види дали ќе ја гледаш отстрана и ќе ја посакуваш, нешто такво, хранење женско его. Така да, внимавај како се понашаш кога е она тука, не смее да примети дека си сеуште во friend zone. Биди индиферентен кон неа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.525
А што пак вас ви е тешко да прифатите дека не може да им се допаѓате на сите, за озбилно? Ете, она се подружила месец дена со тебе, не си и се допаднал за даље и ти го рекла тоа. Е сега јбг, ти си замислувал друго сценарио, али не зависи се од нас, така? Прифати си го тоа, ни прва ни последна. Секој има право на избор, само пробај тоа да не го мешаш во иднина со женска поквареност, ќе ти се најде.
А она што кур го бара пак и прашува за него кога не е заинтересирана? Ок, сфатил ликот дека не го свиѓа и дека тоа е тоа, си се тргнал на страна, оваа пак го бара преку другари и слично. Por que?

Батка, тури и курот и не иди со нејзино друштво, само егото ќе и го полниш додека ја лапа/ебе некој друг, а ти ќе се нервираш нормално пошо ти се свиѓа цурата.

Член од
2 јули 2017
Мислења
6
Поени од реакции
2
Е да, камо ли да беше толку лесно кога некој ќе те одбие. Прво ти вели леле колку ми е убаво со тебе, ова она, а утредента ти вика дека нејќе веке пошо и здосадило. Сигурно и тебе некој да ти го направи тоа ќе се запрашуваш каде и дали воопшто си згрешила или дали само те искористил. Како да не го мешам со женска поквареност кога истиов начин на одјебување го користат и мои пријателки, бил искористен на мои пријатели а и бил искористен на мене повеќе пати? Ќе беше подобро ако овие девојки искрено кажат што мислат, а не да наоѓаат начини на кои што ќе се чувствуваат помалку виновни (не велам дека се виновни, јебига не може да се контролираат чувства, или сакаш или нејќеш нешто, нема трето). Едноставно, подобро кажи не ми се свиѓаш отколку да се заплеткуваш во лаги.

А она што кур го бара пак и прашува за него кога не е заинтересирана? Ок, сфатил ликот дека не го свиѓа и дека тоа е тоа, си се тргнал на страна, оваа пак го бара преку другари и слично. Por que?

Батка, тури и курот и не иди со нејзино друштво, само егото ќе и го полниш додека ја лапа/ебе некој друг, а ти ќе се нервираш нормално пошо ти се свиѓа цурата.
Така и пробувам да направам. Изгледа не сум го преболил ова целосно (иако не траеше воопшто долго хах) па сакав да бидам во нејзино присуство бидејќи така ми беше полесно. Него нејзино друштво се интересни ликови, идевме на трансови заедно, а и не познавам доволно луѓе што се по ствариве за да можам да ги шитнам, барем дур не почнам нов семестар на факултет и не запознаам некои со слични интереси, така што она ќе биде наоколу, барем за уште неколку месеци.

И да, би рекол дека го прави ова бидејќи и се допаѓа вниманието што го добива. Се има десено неколку пати дур сме излезени да не обрнам внимание на што зборува или прави, некад ненамерно, некад намерно само за да видам како ќе изреагира. И нормално дека тоа што не обрнав внимание ја вознемири малку.

Вели дека не е љубоморна личност, но ќе видам тоа колку држи вода откако ќе почнам да се маткам со друга цура и она ќе дознае за тоа.

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
Ваквите не се рачунаат во женски створења :icon_lol::sneaky:
Заборавив дека све ти знаеш :X3:[DOUBLEPOST=1536771723][/DOUBLEPOST]

Може и се освестила, и го засакала сега.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.525
Вели дека не е љубоморна личност, но ќе видам тоа колку држи вода откако ќе почнам да се маткам со друга цура и она ќе дознае за тоа
Фатал ерор. Ти кажувам тури и курот и избриши ја од меморијата на мозокот, онака ко фактори ресет да праиш. Немаш потреба од такви лигави женски во животот, нека си најде таа некој друг што ќе и го полни егото. Во живот се кладам дека тие што ги спомнува што ја повредиле за пола и више она е крива, дали ради варање дали ради понашање, сеедно.

Е сеа ти сам процени дали треба да даваш важност на таква личност, нарочито што и самиот кажа дека не сте имале ништо посериозно, што автоматски значи дека полесно ќе ја заборавиш и ќе најдеш друга. Искочи си со друго друштво, пробај да запознаеш друга и се ќе биде ок.[DOUBLEPOST=1536772000][/DOUBLEPOST]
Може и се освестила, и го засакала сега.
Секако, нема проблем. Пази, она го бара да искача со неа и нејзино друштво ама пошто ја ПОВРЕДИЛЕ претходно не сака ништо со него. :pos: Ова ни во основно не се прави, не пак после 18 години.

Член од
2 јули 2017
Мислења
6
Поени од реакции
2
Фатал ерор. Ти кажувам тури и курот и избриши ја од меморијата на мозокот, онака ко фактори ресет да праиш. Немаш потреба од такви лигави женски во животот, нека си најде таа некој друг што ќе и го полни егото. Во живот се кладам дека тие што ги спомнува што ја повредиле за пола и више она е крива, дали ради варање дали ради понашање, сеедно.

Е сеа ти сам процени дали треба да даваш важност на таква личност, нарочито што и самиот кажа дека не сте имале ништо посериозно, што автоматски значи дека полесно ќе ја заборавиш и ќе најдеш друга. Искочи си со друго друштво, пробај да запознаеш друга и се ќе биде ок.[DOUBLEPOST=1536772000][/DOUBLEPOST]
Секако, нема проблем. Пази, она го бара да искача со неа и нејзино друштво ама пошто ја ПОВРЕДИЛЕ претходно не сака ништо со него. :pos: Ова ни во основно не се прави, не пак после 18 години.
У право си друже. Се согласувам со аналогијава. Јебига, памет за другпат. Битно искуство стекнав, па со повеќе знаење барам нова жртва, што се вели.

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167

Требало да пишеш: Ова ни децата не го прават :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom