Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.441
@Joe Dalton

Имам другар, на одмор фати женска од странство, опен мајнд типка, рокерка...
Му дојде на гости, дома кај него престојуваше(сам живее). Главно одеа по андерграунд места, рокерски кафичи, седенки по паркови со пиво и гитара, кампување во планина итн. Типката си помина феноменално а другарот не потроши нешто многу повеќе од што троши обично.

Нека дојде па види како ќе одат работите. ;)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.400
Поени од реакции
43.215
@Joe Dalton

Имам другар, на одмор фати женска од странство, опен мајнд типка, рокерка...
Му дојде на гости, дома кај него престојуваше(сам живее). Главно одеа по андерграунд места, рокерски кафичи, седенки по паркови со пиво и гитара, кампување во планина итн. Типката си помина феноменално а другарот не потроши нешто многу повеќе од што троши обично.

Нека дојде па види како ќе одат работите. ;)
И што се деси потоа со рокерката?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ај тета Ланџи да те просветли:

1. Заборави се што ти кажаа другите, немаат појма
2. Во животот нема бесплатни работи, посебно не во Западна Европа - тоа ти го потврдува и девојката, која не сака да престојува кај тебе, туку сака да си изнајми стан, соба, што и да е и да биде со тебе.
3. Ако немаш пари, ќе бидеш домаќинка, т.е. ти ќе готвиш, чистиш, переш, пеглаш. Сметката мора да ја направите однапред, т.е. да се договорите на кој начин ти ќе придонесеш за вашето заедничко живеење. Таа веројатно не е ни свесна, дека кај нас луѓето земаат кредит за да одат на одмор или дека мора да штедат цела година за тоа. Сигурно имаш скап телефон. За нив е незамисливо да имаш телефон којшто ги надминува твоите можности. Токму поради тоа, треба да се договорите, затоа што мислам дека таа не е свесна што значи „немам“ во Македонија.
4. Девојките се многу поедноставни од нашиве - не сонуваат шопинг во Солун или слични глупости. Можеби девојката е од некое мало место кое нема ниту кино, не живеат сите во Берлин, Копенхаген или во Виена и менталитетот на луѓето како и кај нас е различен. Бидејќи ти всушност не ја ни познаваш, треба да ја прашаш што ја интересира (планинарење, пливање, итн....) за да можеш да планираш што и како.
5. Девојките исто така имаат различни видувања за тоа што значи да си во врска, така што и тоа не е лошо да го расчистите.
Ај со лесно!
Не му кажа на чоеков дека странкиците особено обожаваат заеднички сметки,по можност таа на мажот да биде заедничка!;)Е тек тогаш почнува вистинската романса.:eek:

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.364
Имам големи лjубовни проблеми. Ми се ебе нешто со тесна пичка и прекрасно тело но и со стравотна душа и да ме сака како полудела!

Само незнае да готви. :cool:

A

Aexil Kong

Гостин
Некое женско на форумов, да ми пише во ПП доколку е во можност.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.529
Поени од реакции
18.438
Ако си сакал да те третира како маж, требало така и да се понашаш, а не како третоодделенец, да ја кодошиш кај мајка и и татко и.
Вака си ја оплескал ептен.
Кога ќе стаиш у равенката курвиче и епски глупак, најчесто имаш ваков заплет, драма, кулминација и расплет, со мање виши исти или многу слични исходи на крајот. Маж фино лепо детектира, препознава и најкултурно откачува вакви материјали, како наведената девојка, уште при први симптоми. Можда од чисто поштовање кон традиционалните вредности, требал да отиде кај стариот и да каже, стари, све поштовање кон тебе и жена ти, ама ќерка ти е курва се изеба со пола тим и репрезентација лани, ти ја враќам а ти праи што ќе праиш со неа, секое добро.[DOUBLEPOST=1535926458][/DOUBLEPOST]
=1521544444]. Грдо е. И за околината посебно.
Грдо е све тоа што на 15 години си ги носат дечковците дома, се шљакаат, спијат, преспиваат под туѓ кров, зајдуваат со 5 годишни врски уште од петто одделение, се слушаат по стопати на ден и секој ден се гледаат ко последен да е. Тоа носење по дома, запознавање со родители, спиење - тоа се најпогрешните работи во една врска. Па и стариот, штом решил да го запознае и прими дома ебачот на ќерка му има право да знае зошто ебачот ја откачил и повеќе не е со неа, пример, само овој што не е тоа, плачел кај родителите и очекувал дека она ќе биде повторна истата прекрасна девојка која ја знаел од детството :icon_lol:

Последно уредено:
Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Иднината на врската ми виси на конец поради моите себични родители.
Секогаш кога имам кавга со мојот дечко е поради нив кои ме држат под контрола и по некое чудно размислување дека местото на женското е да не лута наоколу со партнерот зошто што ќе кажат комшиите е проблемот.
Ова ми е трет партнер, што почнав да се срамам што ги менувам затоа што ниту една до сега врска не ми била успешна поради нивното однесување, заплашување и третирање дека морам да седам дома за да не им дозволам на другите да имаат причина за озборување.
Само што најдов асален дечко, стабилен, вработен, дечко која искрено секоја девојка би го сакала покрај себе, и после сите наши скроени заеднички планови за одмор и заедничка иднина јас сум принудена да ја кријам вистината од него дека нема да биде се како по план или пак да преќинам со него поради моите родители што не би сакала но знам дека ќе дојде до голема расправија поради одморот бидејќи тој ги откачи сите поради мене за да отидеме заедно барем една недела во странство кај моите родители кои измислија илјада причини да не отидеме периодов а јас сакав да ги запознаам со мојот партнер за да бидам послободна.
За жал, не сум вработена и финансиски стабилна моментално за да си дозволам да отидам на друго место, бидејќи сум студент,не сакам да барам од моите пари бидејќи го знам одговорот пред време иако пробав минатиот ден да разговарам со нив.
Пред некој период имав слична расправија со мојот дечко повторно заради нив, ми се ќине душата кога се расправам и се расплакав кога ме праша - зошто твоите родители се толку строги со тебе? Имам забележано дека секогаш се тресеш кога си кај мене, си под штрек посебно кога ќе ти зазвони телефонот, дали моите ти вршат притисок за мене?
Тој почна да добива лош впечаток за моите, реално секој би добил кога ќе слушне какви се, ама мои се и ги сакам и не можам да ги променам.
Не сакам да изгледам очајно, ама искрено ми треба некој совет за да го решам проблемот.
Знам дека постои решение, ама поради заматениот ум не можам да размислувам моментално разумно.
Ми треба да ме посочите кон правиот пат, за да не погрешам, искрено не сакам да го изгубам.
Времето си врви, колку и да разговарам со моите секогаш ме игнорираат а јас сум безпомошна.

Член од
9 ноември 2017
Мислења
523
Поени од реакции
1.161
Иднината на врската ми виси на конец поради моите себични родители.
Секогаш кога имам кавга со мојот дечко е поради нив кои ме држат под контрола и по некое чудно размислување дека местото на женското е да не лута наоколу со партнерот зошто што ќе кажат комшиите е проблемот.
Ова ми е трет партнер, што почнав да се срамам што ги менувам затоа што ниту една до сега врска не ми била успешна поради нивното однесување, заплашување и третирање дека морам да седам дома за да не им дозволам на другите да имаат причина за озборување.
Само што најдов асален дечко, стабилен, вработен, дечко која искрено секоја девојка би го сакала покрај себе, и после сите наши скроени заеднички планови за одмор и заедничка иднина јас сум принудена да ја кријам вистината од него дека нема да биде се како по план или пак да преќинам со него поради моите родители што не би сакала но знам дека ќе дојде до голема расправија поради одморот бидејќи тој ги откачи сите поради мене за да отидеме заедно барем една недела во странство кај моите родители кои измислија илјада причини да не отидеме периодов а јас сакав да ги запознаам со мојот партнер за да бидам послободна.
За жал, не сум вработена и финансиски стабилна моментално за да си дозволам да отидам на друго место, бидејќи сум студент,не сакам да барам од моите пари бидејќи го знам одговорот пред време иако пробав минатиот ден да разговарам со нив.
Пред некој период имав слична расправија со мојот дечко повторно заради нив, ми се ќине душата кога се расправам и се расплакав кога ме праша - зошто твоите родители се толку строги со тебе? Имам забележано дека секогаш се тресеш кога си кај мене, си под штрек посебно кога ќе ти зазвони телефонот, дали моите ти вршат притисок за мене?
Тој почна да добива лош впечаток за моите, реално секој би добил кога ќе слушне какви се, ама мои се и ги сакам и не можам да ги променам.
Не сакам да изгледам очајно, ама искрено ми треба некој совет за да го решам проблемот.
Знам дека постои решение, ама поради заматениот ум не можам да размислувам моментално разумно.
Ми треба да ме посочите кон правиот пат, за да не погрешам, искрено не сакам да го изгубам.
Времето си врви, колку и да разговарам со моите секогаш ме игнорираат а јас сум безпомошна.
Со родителите тешко дека ќе излезеш на крај. Седни и разговарај со дечко ти, кажи се како што е. Ако е толку добар колку што викаш и ако те сака, ќе те разбере и заедно ќе пробате да најдете решение. Ако не, никому ништо. Немаш што да изгубиш, а вака само се мачиш и себе си и него.

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Со родителите тешко дека ќе излезеш на крај. Седни и разговарај со дечко ти, кажи се како што е. Ако е толку добар колку што викаш и ако те сака, ќе те разбере и заедно ќе пробате да најдете решение. Ако не, никому ништо. Немаш што да изгубиш, а вака само се мачиш и себе си и него.
Проблемот е што се плашам како ќе ме сфати тој..
До некаде се чувствувам одговорно, бидејќи тој ја прифати мојата идеја за да на крај моите да ме зезнат во последен момент. а тие веќе речиси во се се мешаат а нему му пречи сето тоа.
Жал ми е највеќе за него бидејќи се отепува од работа, заслужи еден одмора јас ќе бидам на крајот таа што ќе упропасти се, се чувствувам виновно.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ако ја начекате девојката на другар ви ќе му кажите ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom