devilko
♆ wicked one ♆
- Член од
- 28 август 2014
- Мислења
- 1.904
- Поени од реакции
- 6.196
Не може некој да ти стане најблизок во свет туку така. Сигурно од почеток не би ја ставил на прво место. За истото таа треба да се избори, а не да прави сцени. Имам другари/ки со кои се знам преку 18 години, можам роман да напишам за нив. Како ти очекуваш да ги занемарам и тебе да те дигнам на пиадестал само затоа што си ми девојка? Ти си таа што треба да се уклопи во таква средина, па макар и да не ти се допаѓа нешто, наместо да мрчиш за тоа, треба да се потрудиш и дадеш се од себе за да го промениш тоа. Треба да му влезеш на дечкото под кожа и да сака се повеќе да мине време со тебе, да те мисли, да се заљуби во тебе. Ова никогаш нема да го постигнеш ако сакаш да го одделиш од друштвото.@Saladin, masko-zensko prijatelstvo moze da postoi samo ako edniot od niv e grd i ne pobuduva privlecnost kaj drugiot.
Ti imas devojka ili nemas? Ona ti e najbliska vo zivotot ili na listata e 6to mesto?
Ako ona ti e najbliska, a ti nemas sto da kries od telefonot, zosto da ne ti go razgleduva telefonot? Ke umres ako ti go prelistuva cat-pat?
Od druga strana, moze devojkata e sigurna deka ti ne ja izneveruvas so nekoja drugarka so koja se dopisuvate, ama si poblizok so drugarkata otkolku so devojkata. Toa ti e isto ko izneveruvanje.
Kakva doverba baras tuka ti?
Ovde ti ne baras doverba, ovde baras ona da ti prosti sto ja izneveruvas, t.e. da trpi sto ja izneveruvas.
Eve jas si se stavam i na mestoto na drugarkata i na devojkata. Primer, drugarka sum so nekoj kolega, postojano se dopisuvame na fb oficijalno demek, sekoj den sme zaedno, iskacame so drustvo navecer, ama ako znam deka on ima devojka, ke gledam da drzam distanca, ke imam oset do kade treba da odi naseto drugarstvo i bliskost, za da ne stvoram ljubomora kaj devojka mu.
Ako sum devojka pak, istoto toa ke go ocekuvam od drugarkata na decko mi, distanca.
Ako decko mi pa, ima drugarki koi nemaat oset, i se premnogu bliski so nego, on ako e dovolno pameten, samiot treba da ima oset i samiot da si drzi distanca so drugarkite i da balansira, za da ne me napravi mene ljubomorna.
Ako i on nema oset i ne drzi distanca so negovite drugaki sto isto taka nemaat oset, najverojatno e deka ke bidam ljubomorna, kako i sekoja druga devojka.
А сега да се вратиме на случајот:
Ја немам ништо против некој да ми чачка во мобилен, напротив, немам ни лозинка на истиот, како и на таблетот кој ми стои уклучен на биро и може кој, што сака да види на него. Ми смета начинот на кој тоа го бара. Истиот е крајно дрзок и докажува дека не му верува.
Она е спремна да направи СЕ, само да докаже дека он ја вара. И што е уште по трагично, има многу добра причина за тоа и веројатно е во право.
П.С Можеш ли да дадеш одговор на прашањето на Саладин, кога девојката е толку љубоморно-посесивна што се дразни при најмала ситница и прави сцени. Што треба тогаш да се направи?