Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
треба да се држи до зборот да направи како сто се договоривме а не да се начука прашањето ми е што јас сега да правам ..:)
Добро, се десило, i'm sure you've failed her too at some point :)
Ти се извинила барем.
Ако си горделив, дреми, ако ти значи, прифати го извинувањето и терај :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Значи вака:
Поминаа 3 недели откако раскнавме со бившата,станува збор за врска од година и пол .Сме раскинувале и порано али сега за сосема глупава причина. Во меѓувреме таа не ми се воопшо јави,само ми пиша една порака да се видиме,а ја не и вратив.. а и имам кажано дека ако направи некоја глупост нема да и ја простам. И сега ако ја побарам може да се почалами и да си мисли дека неможам без неа,а сепак сакам да ја средам работата..Сега дали е паметно да и се јавам или да оставам времето да покаже, што ќе биде..? Барам мислење.?
Точно дека нема чалам во љубовта ама нели е тоа газење самодоверба и достоинство или можеби јас погрешно мислам ?
Па требаше да се видиме,договорено беше се..ама она ми се јави и ми вика нема да дојдам се начукав и си остана со друштво до крај кај неа дома,барем така и беше изговорот..:facepalm:o_O
Ми се извини...утре ден ми писа дојди на палцинки :confused: и како нисто да не било ја не и вратив
треба да се држи до зборот да направи како сто се договоривме а не да се начука прашањето ми е што јас сега да правам ..:)

Ако ти значи девојката, кажи ѝ дека сакаш да се придржува до вашите договори и да не се начукува ниту да те игнорира. А ако не ти значи, продолжи да ѝ се лутиш и тоа е крај на врската.

Со лесно.

Член од
30 јануари 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
Ако ти значи девојката, кажи ѝ дека сакаш да се придржува до вашите договори и да не се начукува ниту да те игнорира. А ако не ти значи, продолжи да ѝ се лутиш и тоа е крај на врската.

Со лесно.
Aбе батка она ми значи, ја љубам:icon_mrgr: ама пробемот е тоа што она во последно време често не се придржуваше до договорите,знаеше да забега и после да ми вика извини..а мене тоа страшно ме нервира.. и како капак на се ми дојде тоа последното,и сега наместо да се извини , почна да се понаша како ја да сум згрешил а не она..не е некоја дигната девојка,ама понекогаш знае да претера..

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Aбе батка она ми значи, ја љубам:icon_mrgr: ама пробемот е тоа што она во последно време често не се придржуваше до договорите,знаеше да забега и после да ми вика извини..а мене тоа страшно ме нервира.. и како капак на се ми дојде тоа последното,и сега наместо да се извини , почна да се понаша како ја да сум згрешил а не она..не е некоја дигната девојка,ама понекогаш знае да претера..
Дали си ѝ го кажал тоа?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
сум и кажал можеби повеќе од 100 пати :notworthy:
Значи, љубиш некоја што не те ферма. Сам си крив.

Ако сакаш да ја љубиш, нема да ти пречи што не те ферма и ќе ја бараш биљарда пати назад. Ако ти пречи што не те ферма, нема да ја бараш назад и на крајот и ќе престанеш да ја љубиш.

Бирај.

Поздрав и со лесно.

Член од
20 јануари 2012
Мислења
77
Поени од реакции
31
На кратко според оваа што го прочитав детето што си го посакувала ти е бил во озбилна врска па не е планирал ништо со тебе,па сигурно ти е дал и погрешен број да не го замараш.А другар како другар ќе го покрива и ќе зборува лошо за него пред тебе за да ти стави на знаење дека тој несака ништо да има со тебе,на фб сигурно те има банирано за да неможаш да го пронајдаш.Имав и ја еден исти другар што морав да го прекривам бидејќи имаше женска а се гледаше со една друга па морав ја да го прекривам и да измислувам разни работи за да не го дознаат.Така да не се мачи да го бараш и ред работи бидејќи неам ни да го најдеш а доколку го сретниш некој викенд сам и те покани да прошетате заедно некаде сами биди сигурна дека тоа е истиот штос дека сака да ти се извини за претходната ситуација а сето тоа е да те ќари вечерта(или просто кажано на струмички да се исмуката,истиската за една вечер) па потоа пак ќе те батали.Така да заборави го.
Фала за мислењето :) Иначе точен број ми даде и конечно се слушнавме и го најдов на ФБ :))
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 16:12 ---
На кратко според оваа што го прочитав детето што си го посакувала ти е бил во озбилна врска па не е планирал ништо со тебе,па сигурно ти е дал и погрешен број да не го замараш.А другар како другар ќе го покрива и ќе зборува лошо за него пред тебе за да ти стави на знаење дека тој несака ништо да има со тебе,на фб сигурно те има банирано за да неможаш да го пронајдаш.Имав и ја еден исти другар што морав да го прекривам бидејќи имаше женска а се гледаше со една друга па морав ја да го прекривам и да измислувам разни работи за да не го дознаат.Така да не се мачи да го бараш и ред работи бидејќи неам ни да го најдеш а доколку го сретниш некој викенд сам и те покани да прошетате заедно некаде сами биди сигурна дека тоа е истиот штос дека сака да ти се извини за претходната ситуација а сето тоа е да те ќари вечерта(или просто кажано на струмички да се исмуката,истиската за една вечер) па потоа пак ќе те батали.Така да заборави го.
Фала за мислењето :) Иначе точен број ми даде и конечно се слушнавме и го најдов на ФБ :))

M

Moon Child

Гостин
Точно дека нема чалам во љубовта ама нели е тоа газење самодоверба и достоинство или можеби јас погрешно мислам ?
Dude, тешко тебе ако вакви минорни работи ти претставуваат газење на некакво си достоинство.
Јави и се.:)

S

Stef Bachatero

Гостин
Или ќе раскинете крај засекогаш или ќе зборите отворено за проблемите во врската.

Член од
9 февруари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
епа хелоооу:)
имам еден проблемм и се надевам дека ке ми помогнете што да правам или барем ќе дадете ваше мислење.
Ми се свиѓа еден дечко колега од на факс.Имаше женска до пред 3 месеци ама ние се имавме на фб од пред тоа и ми пишуваше онака колешке како е и слични муабети(даваше некои знаци дека му се свиѓам ама не беа премногу очигледни) :) од кога раскинаа гледам сите врски ги прекинал со неа,не се повеќе пријатели,немаа слики повеќе заедно,други што ределе слики нивни и тие беа тргнати.Муабетите ни се сменаа на мн подобро,скоро секој ден пишувавме па дури пред месец дена ме викна на кафе али неможев да одам од некои причини тогаш во моментот( не дека не сакав туку не можев ) и мене ми беше страшно глупаво што му реков односно измислив нешто да не одиме и фала богу не се налути.Тогаш не правевме муабет во живо но после тоа се сретнавме на факс и тој дојде прв се поздрави и одтогаш кај ке ме види дали било од близу или далеку ми се смешка,ми мафта ,ме гледа буквално очите не ги трга од мене,доаѓа обавезно прв да се поздрави па дури и со моите другарки во една прилика се запозна.Имавме полагање и пред тоа тој ми рече кога ке завршиме дека обавезно ке излезиме но во меѓувреме го деактивира фб за да учи( не му е прв пат да го деактивира,може човекот да живее без фб :) ) и од тогаш еве веќе 2 недели не комуницираме на тој начин,и немам негов број,но на факс секој ден се гледаме муабети ова она ама мене ми е глупаво да прашам кога ќе во врати фб или пак недајбоже број да му побарам :)Нормално јас кога не гледам во него моите другарки гледаат и следат што прави викаат дека ме гледа нонстоп дека се смешка,само гледа да е во моја близина и др. ИИИИ ке си пукнам буквално пошо многу ми фалии,се губам пред него кога ми е во близина осекјам пеперутки како мало дете некое леле ,од друга страна страв ми е да не се смири со бившата или пак да не си најде некоја хаха дај кажете дали има некој лек или морам да чекам да се сети да дојде на фб? или пак трето решение?
За крај морам да кажам дека ми е страв што ке се деси понатаму ,не сакам да го изгубамм тој е премногу добар ама и гледам дека баш добро знае што прави за да се затрескам во него хаха или пак мене само ми се причинува.Нвм мислам дека е фраерче или пак глуми пред мене фраерче и дека знае да се понаша со женски и незнам зошто ама јас не сакам да верувам дека е ист како моите предходни бивши што се праеле фраери...не сакам...
извинете што е предолго ...

M

Moon Child

Гостин
Ем несакаш да се смири со бившата или да си најде нова, ем не превземаш ништо конкретно. Оди побарај му број, што е толку страшно?

Член од
9 февруари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Па незнам нејкам да е too much :D аа ии сакам нешо сериозно со него ,не нешо што ке потрае месец дена и тоа е дополнителен проблем незнам каков впечаток ке остави тоа а и кој било мој потег, хаха тешко мене :)

Kajgana Shop

На врв Bottom