Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
А што гледаш лошо во врска помеѓу партнери со толкава разлика во години, ако се работи за зрели особи?
Ако ме прашуваш за конкретниов случај....го гледаш исходот. Инаку не гледам ништо лошо во врска со толкава разлика доколку се работи за зрели особи и доколку истите се разбираат меѓусебно. Но кога девојката има 17 год не може да е зрела особа, повеќе ќе да е дека дечкото кој има 26 е сеуште зелен.
Мое лично мислење е дека луѓе со толкава разлика во години не можат да размислуваат исто и да имаат исти погледи на животот...има примери дека не е секогаш така, но тоа е мое мислење. Инаку далеку од тоа дека гледам нешто лошо во таква врска.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Не го прави тоа шо си го правел.
Прави го тоа што не си го правел.
Ќе го збуните цел бе,не сте нормални :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 20:41 ---
Па еве за снегов прајте муабет,како е ладно и носиш ѕиври и така...понуди и да правите снешко,романтично е тоа ;)
Обавезно ѕиврите да ги спомнеш,без нив не поминуваш....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Ако ме прашуваш за конкретниов случај....го гледаш исходот. Инаку не гледам ништо лошо во врска со толкава разлика доколку се работи за зрели особи и доколку истите се разбираат меѓусебно. Но кога девојката има 17 год не може да е зрела особа, повеќе ќе да е дека дечкото кој има 26 е сеуште зелен.
Мое лично мислење е дека луѓе со толкава разлика во години не можат да размислуваат исто и да имаат исти погледи на животот...има примери дека не е секогаш така, но тоа е мое мислење. Инаку далеку од тоа дека гледам нешто лошо во таква врска.
а каков тоа исход имаше. го отепаја некој ?? нема да се мажи. животот и заврши ???
имала односи и и бил прв. чудо големо. таа да не планираше да се мажи невина случајно. ако не бил тој ке беше некој напален од 18 години. исто и се фаќаше. и баш напротив некој врсник нејзин е далеку од созреан за било што а не пак за сериозна врска. сите сме биле на тие години и знаеме што ни се мота во главата на тие години , посебно на машките.за неа исходот ке беше ист, вака така пак ке ја изгубеше невиноста, така да нема поента муабетот. а и на 17 години реално гледано кај да беше тука ке беше некаде, некој месец плус минус.
така да сума сумарум земено ништо страшно, далеку од болка за умирање и жалење по форуми. утре пак сонце ке изгреј. сега не баш утре рекоја ке врни ама поентата битна е;)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
а каков тоа исход имаше. го отепаја некој ?? нема да се мажи. животот и заврши ???
имала односи и и бил прв. чудо големо. таа да не планираше да се мажи невина случајно. ако не бил тој ке беше некој напален од 18 години. исто и се фаќаше. и баш напротив некој врсник нејзин е далеку од созреан за било што а не пак за сериозна врска. сите сме биле на тие години и знаеме што ни се мота во главата на тие години , посебно на машките.за неа исходот ке беше ист, вака така пак ке ја изгубеше невиноста, така да нема поента муабетот. а и на 17 години реално гледано кај да беше тука ке беше некаде, некој месец плус минус.
така да сума сумарум земено ништо страшно, далеку од болка за умирање и жалење по форуми. утре пак сонце ке изгреј. сега не баш утре рекоја ке врни ама поентата битна е;)
Јас не реков дека ја отепаа се слажем со тебе дека утре пак сонце ќе изгрее, и дека кај и да е ќе ја изгубела невиноста, ама мнооооооооогу поубаво е да ја изгубиш невиноста со некој на кого нешто му значиш отколку со некој кој барал само секс и ја искористил. А тој напален 18 годишен дечко 100 % нема да знаел со зборови да ја убеди како овој.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Јас не реков дека ја отепаа се слажем со тебе дека утре пак сонце ќе изгрее, и дека кај и да е ќе ја изгубела невиноста, ама мнооооооооогу поубаво е да ја изгубиш невиноста со некој на кого нешто му значиш отколку со некој кој барал само секс и ја искористил. А тој напален 18 годишен дечко 100 % нема да знаел со зборови да ја убеди како овој.
во ред тоа , ама како би знаела. дали ке бидеш 100% сигурна дека му значиш нешто. можеби и му значела, можеби имал нешто сериозно во план, сепак ајде ке речиме не му било годините за играње, можеби оваа зафркнала нешто.
има многу можеби тука.
а дека тој од 18 нема да знаел толку со зборови да ја убеди шознам, чисто сумњам. ко ке намирисаат мевце машките можат многу инвентивни да бидат. а и да не знаел со зборови сигурно ке ми истекнело нешто. во краен случај исходот би бил ист. некој ке си одеше дома потскинат.
битното тука е дали чинот на самото дефлорирање и бил трауматичен или си поминала убаво. та дали бил 26 или 16 мислам не и менува многу. а колку што заприметив не се жалеше нешто, напротив .

M

Moon Child

Гостин
Нека не ти е криво дека ти бил прв, некој мора да биде де, а и 17 години се според мене таман за прв пат. Нека не ти игра голема улога тоа што ти бил прв, затоа што и не треба.
Фокусирај се на други нешта, прави нешто што те прави среќна, на пример, земи читај книги, одвлечи го вниманието во нешто друго и попродуктивно.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
според мене другарчево уште на почетокот имал план ваљда тоа било однос.Ајде главата горе од грешките се учи ;)
Не чини животново да го нарекуваш другарче,го омаловажуваш зборов...амеба е добар прекар за него.
Мајмун!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Анонима што и да било не е толку лошо освен ако не го сфатиш како лична животна лекција. Значи најлошото - дека можеше да останеш бремена е зад тебе. Идеш даље со животот, обиди се со малите нешта полека полека. Но разграничи што нема комлетно да му посветуваш внимание - а тоа е во твојот случај дечковци. Бар до блиско време не. Психички е нездраво веднаш да идеш на истото. Фати подобро некоја книга, хоби, аеробик/физичка активност, курс по нешо... мал милион ствари кои ќе те одвлечат од спомените на ова лошо искуство. Ќе се осетиш повредно, понапреднато... (не дека предтоа не си била но едноставно сеа си во некој шити муд, шо единствено желба за живуркање ти останува). Значи, лека полека, малите нешта нека те водат за почеток па после сврти се на она што те исполнува за да на крај изградиш еден солиден темел од твојот живот. Среќно.:)

Член од
30 јануари 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
Значи вака:
Поминаа 3 недели откако раскнавме со бившата,станува збор за врска од година и пол .Сме раскинувале и порано али сега за сосема глупава причина. Во меѓувреме таа не ми се воопшо јави,само ми пиша една порака да се видиме,а ја не и вратив.. а и имам кажано дека ако направи некоја глупост нема да и ја простам. И сега ако ја побарам може да се почалами и да си мисли дека неможам без неа,а сепак сакам да ја средам работата..Сега дали е паметно да и се јавам или да оставам времето да покаже, што ќе биде..? Барам мислење.?

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Значи вака:
Поминаа 3 недели откако раскнавме со бившата,станува збор за врска од година и пол .Сме раскинувале и порано али сега за сосема глупава причина. Во меѓувреме таа не ми се воопшо јави,само ми пиша една порака да се видиме,а ја не и вратив.. а и имам кажано дека ако направи некоја глупост нема да и ја простам. И сега ако ја побарам може да се почалами и да си мисли дека неможам без неа,а сепак сакам да ја средам работата..Сега дали е паметно да и се јавам или да оставам времето да покаже, што ќе биде..? Барам мислење.?
Да и се јавиш со некоја шала уз пат, на своја сметка, и да се смирите. Гоу фор ит.
Чалам во љубовта нема :)

Член од
30 јануари 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
Да и се јавиш со некоја шала уз пат, на своја сметка, и да се смирите. Гоу фор ит.
Чалам во љубовта нема :)
Точно дека нема чалам во љубовта ама нели е тоа газење самодоверба и достоинство или можеби јас погрешно мислам ?

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Значи вака:
Whose fault was it? Што се скаравте?

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Точно дека нема чалам во љубовта ама нели е тоа газење самодоверба и достоинство или можеби јас погрешно мислам ?
Самодоверба е нешто сосема друго, ти пак ќе си имаш самодоверба, а достоинство, па во целава ситуација зависи како го гледаш.
Се се решава со муабет. И што ако таа не ти се јави, ќе дозволиш да ти се лизне од раце цела љубов што сте ја имале, и двајцата ќе терате инат?!
Не знам, барем јас така ги гледам работите. Кога се работи за љубов, некој треба да попушти, еднаш ти, еднаш таа. За љубовта да може да продолжи. Мора да се решат работите со разговор а се додека терате инат и никој не сака да се јави за да се средат истите, тогаш нека ви е на здравје скарување.
Далеку од тоа дека велам дека треба да се понижуваш или да не држиш до своето. Бидејќи тоа зависи од тоа до колку ти стапнала на нервот. Штом размислуваш да и се јавиш, значи не е страшно. :)

Член од
30 јануари 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
Whose fault was it? Што се скаравте?
Па требаше да се видиме,договорено беше се..ама она ми се јави и ми вика нема да дојдам се начукав и си остана со друштво до крај кај неа дома,барем така и беше изговорот..:facepalm:o_O

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Па требаше да се видиме,договорено беше се..ама она ми се јави и ми вика нема да дојдам се начукав и си остана со друштво до крај кај неа дома,барем така и беше изговорот..:facepalm:o_O
И ти и се напна пошо била начукана и не дошла? Really? Ти се извини барем..?

Kajgana Shop

На врв Bottom