Љубовни СМС пораки

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Vcera vo 04 stigna ova :
Nocas cu se u mrak pretvoriti , molim te ne zatvaraj prozor zatvoriti,
jer ti hladno nece biti posto cu u krevet zagrliti i sa tobom do zore biti!
Sweet dreams honey

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Mac)) напиша:
kLiNkA напиша:
In life there are moments, when you think the whole world will crash upon your head, that all around you is black,& you're hoplelessly looking for a way out. But suddenly a smal piece of light appears in your heart & like some miraculous, generating force it helps you overcome those moments of sadness & blackness bothering your soul... LOVE. The love is that spot of light which is as magic & as strong as it is smal. Uniqe the most mysteryous feeling, that can be felt by any creature on this planet! This is from me to you, as a memory of me,& a task 4u to decide if it will be just a PAST MEMORY or SOMETHING TO BE!
(( napisana za Someone:)))
Не е ли ова малце големко за SMS порака????
не бе друже, не разбираш ништо. И оваа е порака ама за писмоносец а не за перку телефон :)

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Ne mozam da ja zaboravam onaa vecer, ne mozam da gi izbrisam sekavanjata, ne mozam da ti kazam((zbogum)), koga koga seuste nemam receno ((zdravo)), koga seuste go nemam zapoznaeno tvoeto srce, koga se uste ne mi go otvaras. Ne mozam da ti kazam deka e kraj, koga seuste ne e ni pocetok.

Sakam da te dopiram, da te gledam, da te nerviram, da ti go okupiram mozokot. Sakam da te mazam, pazam, razmazam, na sakam da te molam, ama sakam da te sakam.

Sekoja vecer te cekam I te baram vo sonovite. Ti ne go slusas glasot I pesnata sto te povikuva, ne, ne mi e strav koga ke ostanam sam, zasto sekogas ke ostane strasta sto ke lebdi izmegu nas.

Mi g odzemas zdivot,za tebe luduvam. Go sakam sekoj tvoj osmeh dodeka se budam. Gi sakam tvoite usni tivko prakaat baknezi vo noviot den. Mi go odzemas zdivot, ostanuvam bez zborovi.

Mnogu mi nedostigas, ama sigurna sum deka znaes, ti rekov deka ne te davam na nikogo, ke ti kazam uste nesto-te obozavam.

Nema da placam koga ke zamines so drug, nema da te molam da se vratis, ke bidam daleku koga ke bides srekna I uste podaleku koga ke pocnes da patis.

Ke ja kupev tvojata ljubov, ama stvarno nemam nisto sitno.

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
”Како правиш толку да ми фалиш?”

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
1. Posakaj da bide[ zelba i jas ke te posakam, posakaj da bide[ qubov i jas ke te te zasakamsamo nemoj da posakas da bide{ bolka zo{to nikoga{ nema da te prebolam.
2. Ako nekoj ovaa nedela pomini i te stavi vo crvena vreka ne se plasi Dedo Mraz mi ja ispolnuva novogodisnata zelba!!!
3. Posakuvam barem edna tvoja misla da mi pripaga samo mene zatoa sto site moi misli ti pripagaat samo tebe...
4. Ako ne mi odgovoris na porakava za 30 sek a pominaa 25 i ako ne stigne za 5 a pominaa 4 mi dolzis 100 baknezi
5. Eden den koga ke se setis na mene ne se sekavaj na spomenite tie se minato a minatoto zaborav tuku sekavaj se na ljubovta zatoa sto taa e vecna
6. Ako e kazna sto te sakam baram da mi se odmazdis na ist nacin
7. Jas sum tvoe zrno pesok vo pustina zatoa cuvaj me dobro bidejki ako me ispustis od race site drugi ke licat na mene no niedna od niv nema da bidam jas
8. Mojata dusa ne e pateka da mines id a zamines. Mojata dusa ne e kamin da se zgrees id a isceznes. Mojata dusa e bozji hram vleguvas i ostanuvas tamu!
9. Ke dojde vreme koga ke me prasas sto sakam poveke tebe ili zivotot, a jas ke ti recam zivotot, ti ke se nalutis i ke zamines bez da znaes deka ti si mi zivotot.
10. Nokva prativ angeli da te cuvaat, tie brzo se vratija i mi kazaa deka angeli angel ne cuvaat.
11. Ne baraj od sonceto vecno da sveti, ne baraj zasto postoi nok. Ne baraj od covekot vecno da zivee, ne baraj zasto postoi smrt. Ne baraj od mene da ne te sakam, ne baraj zasto postois ti.
12. Koga bi me izgubil bi izgubila mnogu poveke otkolku jas, zasto jas mozam da sakam mnogu kako tebe, no tebe ne moze nikoj da te saka kako jas!
13. Barajki toplina vo studeniloto ne mozam da prestanam da te sakam ..... do mojot najmil
14. Zamisli me kako kapka voda. Ako me drzis vo raka ke se izleam, ako me drzis na sonce ke isparam, ako me drzis na ladno ke zamrznam. Zatoa drzi me vo srceto za vecno da ostanam
15. Jas imam nesto prekrasno nesto edinstveno nesto sto site ne mozat da go imaat. Jas te imam tebe i gorda sum na toa
16. Ako nekogas nekoja uspee so kocka mraz na sonceto da go ispise tvoeto ime, priznavam deka te saka poveke od mene.
17. Te gledam - pominuvas, te cekam - zaminuvas, ti vikam - ne slusas, te sakam - ne veuvas.
18. Draga korisnicke.Ve iznestuvame deka smetkata za ovoj mesec iznesuva 1 000 BAKNEZI!Smetkata mozete da ja platite kaj mene otkako ke vi stigne ovaa poraka
19. Da te pomnam me tera minatoto. Da te sakam me tera srceto. Da me sakas ne te zadolzuvam. Sakaj me ako zasluzuvam.
20. Koga ke me ostavis, ostavi me na dozdot da ne placam sama.
21. Zarem ne se izmori? Sinoka cello vreme trcase niz moite misli.
22. Sakav nekoj nekogas, ke sakam nekoj sekogas, no nikoj nikogas kako tebe nekogas.
23. Tesko e da gledas sonce a da ne vidis sjaj. Tesko e da sakas nekoj a da znaes deka e kraj.
24. Sakaj! Zasto hrabrite sakaat a kukavicite cekaat da bidat sakani.
25. Podobro e da ljubis i da izgubis otkolku nikogas da ne ljubis.
26. Ima nesto poloso od smrtta, a toa e da si ziv a da znaes deka ljubovta e mrtva.
27. Da sakas znaci da si pomegu 1000, a da sakas samo eden.
28. Tajna ljubov e onaa koja se trudi da gi vospostavi dvete bitija na ljubovta vo ramnoteza.
29. Velat deka dozdot go prakaat mrtvite na onie sto gi sakaat, taka koga ke umram dozdot kaj tebe nikogas nema da prestane.
30. Ne e tesko da se ljubi, tesko e da se kaze.
31. Mozebi sudbinata ken e razdeli, mozebi zivotot ke zeme del od nas, no barem pomni go onoj cas koga se zapoznavme TI i JAS.
32. Ako pri sekoja pomisla na tebe od neboto paga po edna zvezda togas sigurno i mesecinata bi znaela so e toa osamenost!!!
33. Nekoj go sledi tvojot cekor, drug go sledi tvojot glas, tret e do tebe, no samo eden te saka vistinski, znaj toa sum jas.
34. Ke prestanam da te sakam koga gluviot slikar ke go naslika zvukot na rozata sto paga na pod od kristal.
35. Kako mozam da go sakam ona sto go imam, koga go nemam ona sto go sakam.
36. Ljubovta e kako duh. Site zbotuvaat za nea no samo nekoi mozat da ja vidat.
37. Ne veruvaj mu na onoj koj so nasmevka na liceto ti veli te sakam, tuku na onoj koj so solzi vo ocite te prasuva dali me sakas?
38. Nemoj da mislis deka ke te sakam cela vecnost, zatoa sto i zivotot ne e vecen, ke te sakam samo eden del od vecnosta, a toa e cel moj zivot.
39. Sakam tri raboti: sonce, mesecina i tebe. Sonce za eden den, mesecina za edna nok, i tebe za cel zivot.
40. Vecerva gi broev zvezdite i zabelezav deka falat nekoi, no togas se setiv deka se skrieni vo tvoite oci.
41. Me nauci da te sakam, no ne me nauci kako da te zaboravam ako nekogas te izgubam.
42. Ke dojde vreme koga zivotot ken e razdeli, jas na sever tin a jug ili smrtta vo eden cask e zeme del od nas zatoa ne zaboravaj go onoj cas koga se zapoznavme t ii jas,
43. Nikogas ne sakaj go0 onoj koj ti veli TE SAKAM, sakaj go onoj koj sekogas ti veli SAKAJ ME.
44. Bolno e da go sakas onoj sto nekogas si go mrazela. Tesko e da go mrazis onoj koj nekogas si go sakala.
45. Nekogas gi sakav tvojte oci, nekogas ja sakav tvojata kosa, nekogas te sakav samo tebe v srce te nosev ko kapka rosa.
46. Zivotot e borba i retka sreka,bori se hrabro, pod tugi pleki, istrajna bidi nadez ne gubi, postoi srce koe te ljubi.
47. Daleku si od ocive no od srcevo ne si. Ona sto mi nedostiga znaj samo si ti.
48. Idninata e polna tajni, segasnosta so promeni, minatoto razneznuva polno e so spomeni.
49. Se poveke te sakam, so sekoj den so sekoe utro, denes poveke od vcera, a mnogu pomalku od utre.
50. Stom zatvoram oci likot tvoj go gledam, se drugo zaboravam srceto go sledam.
51. Ako e gospod edinstvenoto nesto vo koe se veruva bez da bide videno, togas ti si edinstvenoto nesto sto ne treba da bide prisutno za da bide sakano.
52. TE MRAZAM zatoa sto me natera da te sakam.
53. Tesko e da se kaze sto e toa ljubov. Se znae samo deka vo dusata e strast sto vladee, vo razumot simpatija, a vo teloto tainstven nagon da se ima nekogo da se saka.
54. Ako bse solza ke mi bese vo ocive, ako bese cveke ke mi bese vo raceve, no ti si covek i si mi vo srcevo. TE SAKAM
55. Ima momenti koga srceto gleda podaleku i podobro od okoto moevo srce te gleda tebe i place za tebe oti ti ne si tuka za da ti kaze kolku te sakam
56. Kako poklon za ljubovta ti go davam srcevo da ti pravi drustvo dodeka sme razdeleni.
57. Ako nekogas nesto te potseti na mene in a mojata ljubov kon tebe, te molam ne mrazi me, seti se deka nekogas sme bile zaedno iako toa ne traese dolgo, tolku kolku sto trae mojata ljubov za tebe.
58. Da ti go poklonam srcevo malo e. da ti poklonam vecnost kratka e da ti go poklonam zivotov beden e da ti poklonam ljubov ne sakas zatoa eve ti sloboda TE SAKAM
59. Ljubovta e kako drama romanticna i slatka no najloso e koga amaterite ja reziraat taa drama i zatoa na krajot ostanuvas sam.
60. Koga bi sakala da sakam, bi go sakala onoj sto ke me saka is to ke saka da bide sakan od onaa sto ke go saka.
61. Samo ti go natera moevo srce da se vljubi, a koga toa se sluci ti ne mu dozvoli vecno da te ljubi.
62. Ajde da iglame prolet, jas ke te sakam a ti da cvetas.
63. Bev na lekar mi najdoa: seker vo krvta, kamen vo bubregot i tebe vo srcevo!!!
64. Postoi nesto poradi koe bi se otkazala od site momcinja a toa si TI
65. Ako e Gospod nesto sto ne e videno a se veruva vo nego, togas dalecinata ne e precka da se saka premnogu!
66. TE MRAZAM zatoa sto me natera da te sakam
67. Ako vinskite musicki na 40 *C stanuvaat homoseksualci jas na normalna temperatura stanuvam zavisna od tebe
68. Vo zivotot pominav niz teski momenti, no nikoj nikogas ne mi pomognal, no zatoa Gospod me nagradi so sonce. Izgreva na zapad a zaoga vo srceto i se vika.......
69. Tvojot pogled nezno me miluva a tvojata nasmevka me ozivuva. Bez tebe ljubovta ne postoi ti srcevo vednas mi go osvoi!
70. Neznam dali angelite ziveat na nebo ili na zemja no znam eden naj sladok angel sto ja cita porakava

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
71. ljubovta ne se uci ljubovta ne se pravi ljubovta dosla togas koga srceto ke ti javi
72. Ako nekogas se pocuvstvuvas osamen ne bidi tazen.Pogledni vo neboto,pomisli na mene i kolku i da sum daleku ke bidam blisku do tebe
73. Ne ucam hemija zasto ti si mojata supstancija ne ucam fizika zasto ti si magnet sto me privlekuva ne ucam matematika zasto ti si X a jas Y ne ucam angliski zasto mozam da ti recam I LOVE YOU
74. Probudi se srce kad nezno te budim, probudi se srce hocu da te ljubim jer poljubci moji lepsi se od sna probudi se duso jer volim te ja.
75. Kad duvnu vetrovi sa sjevera kada sneg zaveje sve staze kada noc bide bez zvezda moje srce ce ti pokazati put do nekog sveta samo za nas dvoje
76. Ljubovta e zelba vo tvoeto srce i nikoj ne ja znae osven ti.
77. Ne go sakam tancot- no go igram za tebe, ne go sakam vinoto - no go pijam za tebe, ne go sakam zivotot – no go ziveam za tebe, ne se sakm sebe – no te sakam tebe
78. Sto e zivotot? Zivotot e ljubov. A sto e ljubovta? Ljubovta e baknez. A sto e baknezot? Dojdi ke i pokazam...
79. Koga se saka se bara nacin a koga ne se saka se bara izgovor
80. Velat covekot zivee onolku kolku sto e sakan ako e toa taka ti ke zivees vecno
81. Vecerva nesto ubavo se sprema ti si tuka pokraj mene iako te nema,gi custvuvam
82. tvoite usni dopir i mok srcence moe ti posakuvam DOBRA NOK!
83. Moeto ime e bakni me,moeto prezime pregrni me a mojot prekar ednostavno ZASAKAJ ME!
84. Koga angelite sakale da napravat nesto poubavo od niv te sozdale tebe
85. Spored ljubovnio zakon na RM te osuduvam na dozvoten zatvor vo moevo srce ; obvinetiot nema pravo na zalba i se sto ke kaze ke bide upotrebeno protiv nego

Ч

Чек Он Ит

Гостин
* Kad izgubis ono sto najvise volis onda i dalje nastavljas da zivis mada je zivot taj gori od smrti.

* Pitas me kako pesma moze da boli kad cujes zvuke tuzne i setne, tako je kada se voli neko ko je slucajno sreten.

* Ti mislis da sam srecna jer ti to moj pogled kaze a srce moje pati jer pogled nekad laze.

* Lako je voleti onoga koga si mrzeo, ali tesko mrzeti onoga koga si volela.

* Seti me se, ali te ne zaduzujem, zaboravi me, ako to zasluzujem.

* Tesko je umreti kad nista ne boli, a jos teze preboleti koga srce voli.

* Ne veruj onom ko ti kaze: "volim te!", vec onom ko te sa suzama u ocima pita: "volis li me?"

* Nije tesko voljeti onoga tko je los. Puno je teze voljeti onoga tko je zaista dobar, jer mi onda moramo biti bolji od njega.

* Ljubav je kao delfin sto se obasjan mesecinom kupa u beskrajnoj lepoti tvojih ociju. Zato ih nikad nemoj sklopiti, jer kazu da delfini umiru u tami!

* Samo ko voli zna kako boli i kako je tesko ljubav naci. Samo ko pati, moze da svati, da ljubav sve u zivotu znaci!!!

* Kad te srce boli, kad te tuga slomi, procitaj ovu poruku i vidi ko te iskreno voli!

* Voleti nekog a nebiti s'njim, je kao biti kaznjen a nebiti kriv!!!

* U zivotu te prate 3 najteze stvari Ljubav, Sreca i Nada sta je Sreca znaces kad budes veca Sta je Nada znaces dok si mlada sta je Ljubav to nikad neces znati dok u zivotu neces gorko ZAPLAKATI!!!

* Izvini, oprosti, razumi, shvati! Dozvoli dati objasnim neke stvari! Iz obzira u obzir nedolazi u obzir! Kostantno receno: Nedostajes mi!!!

* Voleti je lepo, voleti je lako, ali voleti kao ja ne moze svako... koliko te volim, to se tesko pise, jer svaki trenutak ja te volim vise!

* Kad se poklope kazaljke na satu i kad otkuca ponoc, ti zatvori oci i stisniih jace i seti se onog ko zbog tebe place!

* U ljubavi nemam srece koga volim taj me nece, ko me voli ja ga necu eto kakvu imam srecu.

* Slatko spavaj zlato moje! Dok sklapas oci, pomisli sta ti donosi sutradasnji dan! Da li srecu ili tugu, da li mene ili neku drugu!

* JA... pogledom praticu te, dodirom mazicu te, zagrljajem branicu te, poljupcima hranicue, suzama tesicu te, ZAUVEK volecu te!

* Tvoj osmeh stoji kao sunce. Tvoj pogled pogadja me u srce. Tvoje oci mi nocu nedaju mira, a tvoj poljubac me u dusu dira!

* Ne tuguj nego tesi sebe jer postoji neko ko misli na tebe. U beskrajnim trenucima kadbeskrajno volis sve drugo ucini ali nemoj da molis.

* Ako postoji RADOST, onda je to SUSRET S'TOBOM... ako postoji BOL, onda je to ZIVOT BEZ TEBE.. ako postoji neko koga ZELIM, onda si to TI!!!

* I da si Nebo, zvezda bih postala i da si otrov ja bih te probala i da si vazduh ja bih te videla, da tebe nema ja nebih zivela!

* Volim te proslosti moja, toliko koliko mrzim buducnost. A i tebe proslosti mrzim, jer zbog tebe mrzim sebe!!!

* Ljubiti i ljubljen biti to je prava stvar, ko poljubi i ostavi to je KRIMINAL!!!

* Ti si svetlost u tami zivote, ti si u mojoj muzici jedina nota, ti si beskrajna tema za moje sne, ti si moj ZIVOT i moje SVE...VOLIM TE...

* Tesko je tesko tugu kriti u srcu plakati a nasmejan biti!!!

* Tesko je voleta nekoga, ko nije tvoj! Tesko je reci "PRIJATELJU" a misliti "NAJDRAZI MOJ" !!!

* Tesko je umreti kad nista neboli, a jos teze zaboravit nekog koga srce zavoli!!!

* Odapela si ljubavne strele pogodila si srce moje, sada sam dozivotno zarobljenik ljubavi tvoje!!!

* Oprosti mojim ocima sto jure za pogledom tvojim, oprosti mojim
usnam sto zele da se slade tvojim poljupcem, i poslednje sto te
molim oprosti mi sto te volim!

* Tek kad budes saznao kolika je razdaljina izmedju najlepseg kamena na dnu najdubljeg okeana i najdalje zvezde na nebu saznaces koliko te volim...

* I ne brini, ne, ne brini, sam nikad neces ostati i ako te svi napuste JA BICU TU!!!

* Divno je kad nekog volis, jer ljubav je najveci poklon koji dajemo. Ljubav je skola nesebicnosti i vernosti. Ljubav je kad nekog
volis kao ja tebe.

* Ne dozvoli da neki pogresni ljudi udj u tvoj zivot, pomute bistrinu tvojih ociju, nateraju te da volis ono sto oni vole i da zaboravis ono sto oni ne znaju-MENE.

* Ne zelim da ti se ispune sve zelje i snovi jer vise ne bi zeleo i sanjao... Zelim da ti se ostvari onoliko zelja i snova koliko ti je potrebno da budes srecan!!!

* Reci LJUBAV ja cu te voleti, reci ZELJA ja cu te zeleti, reci SUNCE ja cu te grejati, ali nikad ne reci BOL jer te nikad necu preboleti!

* I da mi daju svet da uzmem sebi, da me ucine jacom od Boga, sekundu jednu razmisljala ne bih, uzela bi tebe umesto toga!

* VOLI ME, VOLECU TE, LJUBI ME, LJUBICU TE, VARAJ ME,UBICU TE!

* Zasto je zivot gorak, zasto su ljudi zli, zasto postoji ona, zasto je volis ti?

* Mozda kad bude svanulo juce, mozda kad razum srce potuce, i ovo sunce ugasi kise, mozda te necu voleti vise!

* Ko me nece, taj me ne zasluzuje!

* Sve vreme pokusavam da ti otkrijem manu. Konacno sam u tome uspela. ANDJELE, PA TI NEMAS KRILA!!!

* Pogledaj se u ogledalo i videces kako izgledaju moji snovi!

* I da si nebo, zvezda bih postala. I da si otrov, ja bih te probala. Da tebe nema, ja ne bih zivela!!!

* Nisi Bog i zato necu da te molim!

* Ako me ikada zaboravis ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju one koji su ih zaboravili!

* Niko nije toliko ruzan da ga niko ne voli, i niko nije toliko lep da ga svi vole.

* Volela sam nekad nekog, ali nikad nikog, kao nekad nekog!

* Volela bih da sam droga, da me volis kao Boga, da me ubrizgas u vene i da umres ti zbog mene.

* Posle tebe, ja vise nemam dusu, TI si je odneo. Posle tebe ja vise nemam srce, TI si ga slomio. Posle tebe ja ne postojim, Ti si me ubio!

* Love is photogenic, it needs darkness to develop.

* Teram te iz sebe, sa sobom se borim, zelim te mrziti a prokleto te volim!

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Ana zlatichko mozebi ti samo edno srcule megu 7 miljardi na svetov , no za mene ti veke znachis cel svet! *

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ova e slucaj devojkata ne te ostava da zaspies od poraki i ke i pises kratko i jasno: BLA BLA BLA TE SKAM JA

Ч

Чек Он Ит

Гостин
* It hurts to love someone and not be loved in return, but what is more painful is to love someone and never find the courage to let that person know how you feel.

* What good is beauty without brains, looks without charm, money without happiness, a smile without feelings, and a life without you?

* Even if love is full of thorns, I'd still embrace it for I know that in between those thorns, there is a rose that's worth all the pain.

* In words, love can be read. In actions, love can be measured but others don't know that even in silence love can be heard.

Овие се интересни:pipi: :pipi: :pipi:

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Времето е предолго за оние кои чекаат, а прекратко за оние кои се сакаат!

Ако некогаш планираш да ме оставиш, те молам остави ме на дождот да не плачам сама!!!

Те сакам и затоа не појадувам, те сакам и затоа не ручам, те сакам и затоа не вечерам, гладна сум и затоа не спијам

Кога ќе остарам, многу работи ќе се сменат.. косава, очиве, кожава, усниве, ама никогаш нема да се смени срцево мое што чука за ТЕБЕ! ТЕ САКАМ

Смртта е предизвик. Ни вика да не го трошиме времето...Ни вика на нас да си кажеме во моментот дека се сакаме!

Ако ме изгубиш ти мене ќе те изгубам и јас тебе,но... Повеќе губиш ти него јас бидејќи мене ме сакаат повеќе како тебе а тебе никој како јас.

Љубовта би била прекрасна кога луѓето искрено би се интересирале едни за други.

Оној кој не знае да чека никогаш нема да сфати дека чекањето вреди љубов.

Со тивкиот шепот на усните ми преплива низ мислите и ги разбранува чувствата на мирното море кое бараше пристаниште за бродот на мојата душа...

Се уловив себе си во сонарните пораки од твојата мрежа на љубовта од која не сакам да избегам, оти само со една насмевка успеа пак да ги проработиш моите сензори на срцето...

Како да ти кажам дека те сонувам со отворени очи? Како со зборови да ти ја опишам најдлабоката тајна на моите чувства кои горат за еден допир на недопрените нежности твои? Ќе можам ли да зачекорам, а да не се изгубам во лавиринтот на твојата трепетна душа во која се влегува низ две очи ко сонца сјајни?

Кога не те барам, не значи дека те заборавам, само ти давам време за повеќе да ме посакаш!!!

Немој да ме сакаш многу, сакај ме малку но ЗАСЕКОГАШ!!!

Ако некое утро се разбудиш во просторија со црвени ѕидови, во која шприца насекаде крв – не плаши се, се наогаш во моето СРЦЕ!!!

Кога ќе умреш твоето срце ќе се распадне во илјадници звезди и секој човек што ќе погледне во небото ќе се заљуби во ноќта!

Ова што го дознав никогаш нема да ти го простам! Еј не да сум лут абе не сакам никогаш да те видам! Ако не знаеш за што ти зборувам знај дека те заебавам и те САКАМ!!!

Убаво е да знам дека постоиш во мојот живот, не е битно ни колку, ни од кога, ни зошто, убаво е да отворам очи и да знам дека си блиску!

Ми требаш како на зората-сонцето, како на телото-срцето, како на сонцето-зракот, како на тишината-немирот, како на дождот-капките, како на плимата-осеката, како на вените-крвта, како ти мене.
Немој никогаш да љубиш, може нема да сватиш, дека кога еднаш ќе засакаш, да знаеш дека ќе патиш.

Заборавот на саканата личност е тежок, а љубовта е секогаш некоја тажна приказна.

Кога ќе ја проциташ оваа порака, ти помисли на мене, како срцето ме стега. Откога тебе те знам, се ме потсеќа на тебе, твоето име во срцето ќе го носам, и додека живеам, тебе ќе те сакам.

Ти си цел и исполнување на мојот живот. Ти си срце кое ме љуби, уво кое ме слуша. Ти си рака која ме држи и снага која ме зајакнува.
Не знаеш колку звезди има на небото, не знаеш како ми е мене во зима, не знаеш колку некој те сака, ама знај дека е со тебе иако си далеку.

Вечерва додека розата ја милува тревата, додека тивката ноќ сонува за денот, вечерва додека сите во рајот сонуваат, јас сонувам за твојата прегратка.

Очите твои ме излудуваат, насмевката ми носи среќа. Знаеш ли дека никогаш нема да те заборавам?

Не можам да ја заборавам онаа вечер, не можам да ги избришам сеќавањата, не можам да ти кажам((збогум)), кога се уште немам речено ((здраво)), кога се уште го немам запознаено твоето срце, кога се уште не ми го отвараш. Не можам да ти кажам дека е крај, кога се уште не е ни почеток.

Да сум птица, би летала за тебе. Да сум куче, би трчала по тебе. Да сум риба, би отишла на копно за тебе. Зашто сум човек, единствено можам да те сакам.

Ќе го научам ветерот да го изговара твоето име, цветовите да мирисаат на тебе, ќе го научам сонцето да милува како твојата дланка, звездите да сјаат како твоите очи. Тогаш ќе бидеш насекаде околу мене.

Ако постои сјај, тоа е во твоите очи. Ако постои среќа, тоа е животот со тебе. Ако постои тага, тоа е животот без тебе. Ако некој е сакан, тоа си ти.

Нездраво, несватливо, тотално, незамисливо, невозмозно, ненормално, лудо, волшебно, крајно, неодоливо, фамозно, искрено ТЕ САКАМ.

Твоите усни се послатки од медот, моето срце гори додека те гледа, твоите очи поубави се од небото. Ти си она што ми треба!

Ќе ти пуштам по ветрот бакнеж благ, да ти каже дека има некој драг во моето срце, а ти вдиши, за секогаш да остане тука, зашто јас сум тука И во добро И во зло.

Посакувам илјада бакнежи да посеам по твоето тело. Ги посакувам твоите допири по мојата кожа. Посакувам да заспијам покрај тебе и да се разбудам кажувајќи ти нежно: ТЕ САКАМ!

Две солзи протекуваат по мојот образ додека мислам на тебе и на името твое. Само тебе те сакам и тебе те сонувам, зашто ти си ми се што имам.

Кога ќе го почувствуваш најтешкиот момент во животот, кога ќе изгубиш доверба во себе, сети се дека постои некој кој мисли на тебе.

Поклони ми ги своите очи и нивниот топол сјај, поклони ми уште нешто: својата вечна прегратка. Поклони ми ги своите меки усни и двата топли збора: ТЕ САКАМ.

Колку долго се барав себеси, во прегратката на светлоста и на мракот. Колку долго идам до тебе, а се потребни два чекора

Секоја вечер те чекам и те барам во соништата. Ти не го слусаш гласот и песната што те повикува, не, не ми е страв кога ќе останам сам, зашто секогаш ќе остане страста што ќе лебди измеѓу нас.

Само за тебе, утрово, пееја птиците. Само твоето име го изговараа рамнините. Само за тебе облаците пловат по небото. Само ТЕБЕ моето срце те повикува.

Ќе направам се само кажи, прави што сакаш и живот барај. Земи ме носи ме, не прашувам каде, прави што сакаш, со тебе ќе одам секаде.

1000 солзи имаше во моите очи. 1000 желби кои животот никогаш не ми ги исполнил малку се пријателите кои ни требаат, а уште помалку љубови, како што си ти.

Ми го одземаш здивот, за тебе лудувам. Ја сакам секоја твоја насмевка додека се будам. Ги сакам твоите усни тивко праќаат бакнежи во новиот ден. Ми го одземаш здивот, останувам без зборови.

Води ме низ ноќниот сон, сокриј ме ко зрно во дланка. Сакај ме како никогаш. Биди мое сонце после облакот. Ти си мој живот, надеж и снага.

Твојата рака ќе ја води мојата по сините пространства, ќе ги поминеме седумте мориња на сон и на јаве.

Не сум ти солза во окото, а ти мене ми си. Не сум ти насмевка на лицето, а постојано се прашувам каде си. Залудно го пишувам ова, залудно ова срце пати, за тебе дишам и те сакам, свати.

Кога врне дожд, кажуваат дека душите од мртвите доаѓаат да ги видат оние кои ги сакаат, кога мене еден ден веке ќе ме нема, таму каде што си ти дождот никогаш нема да престане да врне.

Се уште мислам на тебе, се уште плавиот дим од цигарите на месечината го исцртува твојот лик, се уште си сама во одаите на моето срце.

Ако одам на небо пред тебе, на секоја ѕвезда ќе го напишам твоето име, така што и ангелите да знаат како се викаш, зашто девојките како тебе се неповторливи.

Ако некогаш некого имам сакано, чувано во срцето, сонувано секоја вечер, носено во мислите, говорено вистина, шепотено слатки зборови на уво, тогаш тоа си била ТИ.

Многу ми недостигаш, ама сигурна сум дека знаеш, ти реков дека не те давам на никого, ќе ти кажам уште нешто - те обожавам.

Ако некогаш се сретнеме, не ставај ја раката на лицето. Нема место да криеме зашто нашата љубов никој не може да ја убие.

Нема да плачам кога ќе заминеш со друг, нема да те молам да се вратиш, ќе бидам далеку кога ќе бидеш среќна и уште подалеку кога ќе почнеш да патиш.

Зборувај кога патиш, зашто единствено тогаш зборовите вредат, а молчи кога си среќен и не покажувај му на оној кој пати, зашто тоа ќе го боли, а ти нема да знаеш.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Srce nema zbor sto ke ti kaze kolku mi znacis , nema golemina so koja mozam da ja opisam zelbata za tebe , Ljubim te

Член од
4 мај 2006
Мислења
17
Поени од реакции
0
Nokva po oblacite ti isprativ baknez!Oblakot me prasa kako da te najde,a jas mu rekov:LESNO!Najsladok e:)MwaAH!:*

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Koga nekoj ke uspee na sonceto so voda da go ispishe tvoeto ime, togas jas ke prestanam da te sakam.

^eli^

шат ме габри.!.
Член од
29 мај 2006
Мислења
686
Поени од реакции
1
I wnat to have you by my side,without you I can't sleep at night,the only thing I wnat to do is to be in love with you.

Sometimes I'm lost when everything I do seems so wrong.
But with your powerful words,you make me feel so strong.

Send this message to one person you Love,one person you Hate,one person you wanna F**K..
now think why I sent this message to you!!

Some day if you find yourself in a dark room and there is blood everywhere,don't worry,you are IN MY HEART !!

Roses are red,violets are blue.
When I think of you,I hope my deram will come true--to stay together with you forever.
You know I miss you,I want to kiss you.

Those who love deeply never grow old.
They may die of old age,but they die young!!

When you think there's no hope and all is dark,open your eyes light their spark.See the good in the world and know that it can't rain every day,because after the clouds the sun always comes out.So brighten your face and show me a smile there are a lot of people who will love you for a long while.

Love you more than chocolate...and you know how much I love chocolate!!

Take away all the idiots,losers ana psychos in the world!Plus all the people thought werw nice but actually weren't!Plus anybody don't know(because they don;t count)..
and who do you have left?....
....us! BEST FRIENDS!

Don't miss you at all...Thought you're far away...Don't think about you much...
Actually I'm doing OK. There are two occations when I feel down.That's the day and night when you're not around!

Kajgana Shop

На врв Bottom