Јувентус - Рома 13.11.2010 - 20:45

Ваш тип за натпреварот?

• Победа на Јувентус

Гласови: 37 58,7%
  • Победа на Рома

Гласови: 10 15,9%
  • Нерешено

Гласови: 16 25,4%

• Вкупно гласачи
    63
Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Нема што да се вадиме на судијата, сосема реален резултат. Да не беше пеналот најверојатно ќе завршеше 1-0 али што е тука е. Не сме ништо подобри од Рома во моментов. Менез им е нешто слично како Красич нам, доста млади играчи во тимот на Рома, само мораат да го сменат Ранко ако сакаат некој поголем успех. 10 од мене има Соренсен, ќе прерасне во одличен штопер, да го среди уште техничкиот дел од играта и нема гајле, со еден збор БЕТОН беше во одбрана :wink:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065
Според мене бевме подобар тим вечерва али кога има продолжене 1 мин и ти свират пенал против тебе у 49 мин :toe:
Муабетов е ко сега Рицоли да не дозволеше Дел Пиеро да го изведе слободниот удар на крај ...
Фаулот беше направен во онаа минута од продолжението на полувреме што го даде Рицоли ( 1 мин ), па сега дур да се изведе тој слободен зашто сепак беше во добра зона за удар, па потоа и пенал, па протести и слично и ете како дојде 49та, нема тука нешто дискутабилно контра Јуве.
Нејсе, не го коментирам Рицоли, крајниот исход е реален според мене, во второ Јуве премногу паднаа ( викенд-среда-викенд си го направи своето ), а во вториот дел од полувремето им се придружи и Рома во истото.
Она како не влезе на Кваљарела само криво ми е искрено, каков гол ке беше тоа аууууууу. :vozbud:

Н

'Никола'

Гостин
Лош ден за навивачите на Јувентус.:) Не ја гледав, па нема да коментирам за натпреварот.

F

FuckYouAll

Гостин
Рицоли имат ќерка ?? :)

Искрено, Рицоли беше како Охриѓанец во Скопје, не знаеше кај тера.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Лош ден за навивачите на Јувентус.:) Не ја гледав, па нема да коментирам за натпреварот.
Ај ај не рчкај сеа па и ти, наредната недела ќе ни појде и на нас а и на тимот :wink:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Муабетов е ко сега Рицоли да не дозволеше Дел Пиеро да го изведе слободниот удар на крај ...
Фаулот беше направен во онаа минута од продолжението на полувреме што го даде Рицоли ( 1 мин ), па сега дур да се изведе тој слободен зашто сепак беше во добра зона за удар, па потоа и пенал, па протести и слично и ете како дојде 49та, нема тука нешто дискутабилно контра Јуве.
Нејсе, не го коментирам Рицоли, крајниот исход е реален според мене, во второ Јуве премногу паднаа ( викенд-среда-викенд си го направи своето ), а во вториот дел од полувремето им се придружи и Рома во истото.
Она како не влезе на Кваљарела само криво ми е искрено, каков гол ке беше тоа аууууууу. :vozbud:
Четврток :smir:

Тапа утакмица помило ќе ми беше 0-0 да завршеше

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
најреално е 1 1 шо заврши имаја и рома и јуве свои шанси мислам

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065
Четврток :smir:
Не бе, Јуве играа во Среда, да играа во Четврток немаше во Сабота да играат. Парма - Сампдорија играа во Четврток.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065
Тоа е друго веќе, ја алудирав на Серија А, во Европа Јуве игра со 50% од силите стандард ...
Друго е да имаат меч од ЛШ или Серија А во тек на недела, друго е меч од Лига Европа.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
мотај на 1:30 ----> Ова не е пенал.

мотај на 0:30 ----> А ова е!

Епа пријатели, еве ви најубав доказ за двојните стандарди на судењето во Италија. Не ми е поентата да квичам како сме биле оштетени, само сакам да покажам една идентична ситуација со две различни судиски одлуки.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Влатко примери за такви споредби можат да се најдат на многу натпревари, ова да го суделе за Јуве во еден глас ќе си викнел дека чист пенал, а тоа е важно во оваа ситуација

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Не ми е поентата што е свирнат против Јуве. Проблемот е што толку се мизерни судииве во Италија и нивните стандарди за судење (кои најверојатно не ни постојат), што една идентична ситуација ја свират на два спортивни начини. Не коментирам дали е пенал, нека си усвојат дали е или не, и нека се примени тоа на сите утакмици, а не само на одредени. Додека постојат вакви судиски бламажи и резили, италијанскиот фудбал ќе тапка во место. Значи коментаров може да го сфатиш и како пцуење по фраерот што не свирна пенал против Милан. :)

...како и да е, buоna partita questa sera :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom