Јувентус - Рома 13.11.2010 - 20:45

Ваш тип за натпреварот?

• Победа на Јувентус

Гласови: 37 58,7%
  • Победа на Рома

Гласови: 10 15,9%
  • Нерешено

Гласови: 16 25,4%

• Вкупно гласачи
    63
Статус
Затворена за нови мислења.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Не го мешам Интер,туку утакмицата Интер-Јувентус.
И не ми реплицирај веќе,ако немаш што паметно да кажеш.Не планирам да се расправам со лопови:tv:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
А што кур бара таа утакмица во оваа тема нема логика ретардо

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Ах, Aкси глупердо една ... ја мешел утакмицата интер-јуве:pos: Ќе го мешаш интер кога ќе игра со јуве, не сега на оваа тема !!

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Кој ви е курац бе на двајцата?
Рома биле среќни што земале бод.Само прашав дали вие НЕ бевте среќни што земавте бод на Меаца.
Ама излгеда се навредивте,затоа што сте најјак тим и тоа беше голем неуспех за вас.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
У реду е:icon_lol:

И од кога дискусија бидна замарање?
Ама ај,кога не ви одговара,нормално дека ќе биде така.

И да,немаше пенал.НЕПРАВДА!

С

сашенко

Гостин
У реду е:icon_lol:

И од кога дискусија бидна замарање?
Ама ај,кога не ви одговара,нормално дека ќе биде така.

И да,немаше пенал.НЕПРАВДА!
Ама заврши и не се замарамееее, ајт глеј си ја барса таму.Нема што да се каже за утакмицава повеќе, јуве си заслужи да тепа поштено ама тоа е фудбалот.Извадиа гз рома со тој пенал никаков иначе шанса немаше гол да дадат и сега излезе и подобри противници биле дури.Ви простуваме ајде...:helou:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.936
Поени од реакции
8.833
Не бевме, ај сега доста замараше !!
Акси направи убава споредба, колку што е успех едниот бод на Рома од гостувањето во Торино, толку е и успех бодот на Јуве од гостувањето со Интер.... јас лично го сметам за успех нерешениот бод на Рома кај Јуве на гости, бидејќи според статистиката Рома има најмалку победи и највеќе порази токму кога игра во Торино кај Јуве,кратко кажано најтешко гостување!
нормално вие фановите на Јуве не сте задоволни со бодот на домашен терен против Рома, но со таа игра и тој тим толку заслуживте!

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.759
Поени од реакции
9.810
со таа игра и тој тим толку заслуживте!
Дај те молам, барем биди реален... Зедовте бод што зедовте, честито нека ви е, но подобар противник бевме се на се.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.936
Поени од реакции
8.833
Дај те молам, барем биди реален... Зедовте бод што зедовте, честито нека ви е, но подобар противник бевме се на се.
да бидам реален?? ти изгледам дека се заебавам?? ти кажав искрено, реален исход според прикажаното на двете екипи беше нерешен резулат и во ваков изедначен натпревар доволно е малку субјективност за да некој фан од било која екипа(Јуве/Рома) каже дека неговиот тим требало да победи!

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.759
Поени од реакции
9.810
да бидам реален?? ти изгледам дека се заебавам?? ти кажав искрено, реален исход според прикажаното на двете екипи беше нерешен резулат и во ваков изедначен натпревар доволно е малку субјективност за да некој фан од било која екипа(Јуве/Рома) каже дека неговиот тим требало да победи!
Не ми изгледаш дека се заебаваш, ми изгледаш како да ги гледаш работите навивачки, а не објективно.

Јуве имаше мнозинство од шансите, Рома освен пеналот (контроверзен) на Тоти и шутот на Менез не направи ништо друго. Не дека ние доминиравме којзнае колку, али барем имавме повеќе шанси за гол. Имавте посед на топка, да, но какво фајде од тоа кога до гол не стигнавте?

И не ме сваќај погрешно, го прифаќам ремито, фудбал како фудбал, топката се врти, и не секогаш победува подобриот тим, не се ни бунам за пеналот (ијако можеби и не беше пенал) но сепак се држам на моето мислење - Јуве според она што го видов, беше за нијанса подобар противник од Рома и немаше да биде незаслужено доколку победеше. Тоа е се што сакам да кажам. Честито нека ви е големиот бод, и со среќа во понатамошниот тек на лигата. Се гледаме во Рим. =)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Значи според тебе, сите судиски одлуки донесени во корист на Јуве се нерегуларни, и секој судија што ќе суди во корист на Јуве ќе добие слаба оценка... Што ме чуди, интераш..... Како што имаше погоре два клипа за споредба... Како тој судија што не досудил пенал против Милан не го казнија? Или има разлика во тоа против кого суди? Дај боже вечер Интер да изгуби со помош на судијата, па ќе те видам како ќе реагираш.
Ти изгледа не ми го читаш постот..неможам а и ме мрзи повторно да се трудам да ти пишам т.е. да ти цртам во постот како на 9 годишно дете кога всушност се ми е напишано во погорниот пост каде е објаснато за поимот фудбалски судија кој оигледно ти не го разбираш па немам што да ти пишувам во врска со тоа...иначе јас не реагирам на судиски одлуки скоро никогаш бидејќи знам како е да се биди судија без разлика што ќе се случи на теренот или за која екипа се работи....!

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Акси направи убава споредба, колку што е успех едниот бод на Рома од гостувањето во Торино, толку е и успех бодот на Јуве од гостувањето со Интер.... јас лично го сметам за успех нерешениот бод на Рома кај Јуве на гости, бидејќи според статистиката Рома има најмалку победи и највеќе порази токму кога игра во Торино кај Јуве,кратко кажано најтешко гостување!
нормално вие фановите на Јуве не сте задоволни со бодот на домашен терен против Рома, но со таа игра и тој тим толку заслуживте!
Бре бре, "со таа игра", јесте да не беше нешто сјајно ама за разлика од играта на Рома, светлосни години понапред, доволно е само да споменам дека 18 годишниот Соренсен на кого му е втор натпревар во Серија А буквално го стави во џеб Мирко. Излишно е да се коментира повеќе.

A

apidrone

Гостин
Ти изгледа не ми го читаш постот..неможам а и ме мрзи повторно да се трудам да ти пишам т.е. да ти цртам во постот како на 9 годишно дете кога всушност се ми е напишано во погорниот пост каде е објаснато за поимот фудбалски судија кој оигледно ти не го разбираш па немам што да ти пишувам во врска со тоа...иначе јас не реагирам на судиски одлуки скоро никогаш бидејќи знам како е да се биди судија без разлика што ќе се случи на теренот или за која екипа се работи....!
Како тоа, никој никогаш (или јас барем немам слушнато) нешто да рече за Пјерлуиџи Колина, на пример... Ама човекот си имаше карактер, и затоа беше најдобар. И на него не му било лесно, ама издржал. Башка, судиите не одат за беспари да судат утакмици. Се знае дека во најсилната лига треба да судат најдобрите судии. Ако мислат дека не можат да го поднесат притисокот, зошто воопшто ја вршат таа работа? Значи, не може да биде оправдување. И јас се сложувам дека полесно ни е на нас гледачите со повторени снимки, ама има некои ситуации кои ние во живо од тв ги гледаме, а они не ги гледаат (или не сакаат да ги видат). Еве само мала споредба (баш ми е гајле што е оффтопик): Милан - Реал, Инзаги при постигнување втор гол... Типот е 2-3 метра во офсајд, линискиот судија од х причини не го крева знаменцето, а во првото полувреме забележуваше офсајди дури и при многу помало растојание. Изгледа концентрацијата му опаднала, затоа што стварно е тешко да се биде судија, ние ич немаме разбирање.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
@apidrone

Ами во случајот како очекуваш случајот со пеналот на Рома да види судијата дали е 2 mm внатре раката или надвор како што констатираш ти??..тоа ни компјутер неможе да го фати а камоли човечко око и тоа пред толку гужва во шеснаесетникот...!..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom