Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.247
Поени од реакции
37.932
Сите на англиски, а двајцата најголеми фаворити за победа си пеат на мајчин јазик.

Ова е дефинитивно најлошата Евровизија, ever! Имаше песни што отскокнуваа: Финска со одличниот вокал и Латвија која беше поразлична од се годинава не влегоа некни, а успеаја Грција чија пејачка ужасно фалшираше и педерчето Абориџин од Австралија што се тресеше од трема. Сега ние имавме комплетен пакет, според мене. Се си беше на место, и пак џабе. Само уште еден доказ дека Евровизија е парада на кичот и невкусот, колку и да звучи клише ова, и дека е редно време или да почнеме да ја третираме како таква и да праќаме глупости ко Верка Сердучка и Дастин Мисирката, или да се откажеме. Така барем ќе си ја гледам без да се нервирам.

Останува уште да не победи Италија и годинава, и ова да се претвори во комплетен дебакл.

Инаку, има многу квалитетни парчиња секоја година на ESC, само штета што хомосексуалното лоби низ Европа не знае да препознае квалитет, па секогаш истите завршуваат до второ место максимум. Ете, на пример од минатите години: Calm After the Storm на The Common Linnets од Холандија и Good Bye to Yesterday од Естонија, како и Unsubstantial Blues од Унгарија, и италијанските: L'Essencialle и Madness of Love и ден денес си ги слушам на Спотифај, во мојата плејлиста ми се ставени, и и ден денес ми се убави. Ама ни една од нив не победи. Тоа е. Шта речи. До година: Сања Ристеска со нешто као "Ме заболе одоздола па нагоре" или откажување на учеството, и се ќе е ОК.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ми се лоши кога ќе кажат дека Евровизија ги надминува сите економски и политички проблеми! Каде е Русија, ако е така!?

Мене ми е криво што не даваа фудбал (директно) поради ова. :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.247
Поени од реакции
37.932
84375 Macedonia
70200 Serbia
60472 Bulgaria
55536 Hungary
52848 The Netherlands
50352 Croatia
50290 Romania
28879 Israel
23919 Belarus
18073 Estonia
----------------------------------------
17063 Switzerland
15504 Austria
14461 Ireland
12061 Norway
10250 Denmark
9246 Lithuania
6759 Malta
6432 San Marino

Еве уште еден податок што покажува колку screwed up е начинот на гласање, и колку тие што гласаат немаат вкус. Ова е бројот на прегледи на настапите на youtube, до моментов. Јана најгледана, а сепак никој не гласал за неа? Или можеби била во топ 10 кај телевотингот, но потфлила кај жирито. И за жирито имам коментар: само еден податок за тоа колку е стручно жирито е дека во нашето годинава беше членка Антонија Гиговска, која има 16 години. Крај.

Значи дефинитивно: на Евровизија не се проблем местенките, туку тие што гласаат, што не знаат за што гласаат: both in жири и публика преку телевотинг.

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Сега од овие што останаа, ја сум за Белгија, Бугарија (па може и Португалија).
Малце лоша порака се праќа, модерни песни ко МК, Латвија, Србија, Исланд не влегоа, а застарени срања да!

Нз претпоставувсм жирито лошо не оценило, можда заради слабиот вокал некако. Ќе видиме во недела. Ама сепак е SONG CONTEST, не е VOICE CONTEST (читај Данска, Холандија и многу други). Од настапот углавном сум задоволен за наши стандарди (ми се свиѓаа камера аглите и позадината, а самиот концепт така така). И многу рано бевме 3ти :/

Хахаха ваљда на YT не е дека гледале само Македонци.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
ќе навивам за Грузија пошто русите не се пласираа
и за Алма

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Само маана знаете да наоѓате бе... што народ ќе бевме.
Богами што народ ќе бевме. По своето плукаме и газиме, а туѓото го величаме. Ги фаќало туѓ срам што дечкото ја побарал пред цел свет Јана за жена и што во најавното видео ехото покажува дека она е бремена, а ги фаќа туѓа гордост што педери маскирани во жени со брада победуваат на Евровизија:facepalm:

Член од
17 август 2014
Мислења
3.761
Поени од реакции
6.172
Нашата учесничка Јана, имаше убава песна , но немаше мустаки и брада.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.451
Поени од реакции
39.090
Богами што народ ќе бевме. По своето плукаме и газиме, а туѓото го величаме. Ги фаќало туѓ срам што дечкото ја побарал пред цел свет Јана за жена и што во најавното видео ехото покажува дека она е бремена, а ги фаќа туѓа гордост што педери маскирани во жени со брада победуваат на Евровизија:facepalm:
Јавното запросување веќе е излитено , али ова со бременоста беше супер потег според мене. Баш беше неочекувано , маркетиншки трик али добро изведен со сите елементи на изненадување. (y)

Нека постира ако има некаде најавното видео , неможам да го најдам никаде.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Најпристојни пеач-ки за мене се од Франција, Данска, Македонија, Грузија и ГБ.
А дека е ова собиралиште на фрикови, е. Одамна помина времето на Џони Логан и Аба.
дечкото ја побарал пред цел свет Јана за жена
требаше Робин од Свидн да го запроси Омар од Словенија. Тоа е модерно 21 век, ин, башка носи поени.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Sve zabegalo sve ludo koj gleda evrovizija :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop