ЈСП - случки, прашања, дискусии

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ќе скинев конци на 2 дена пред матура по ова автобусиве....
Сообраќајка кај цементара, 41 со камион.
Среќа ме избрка возачот од предна врата кај шо застанав. Крш беше тој дел.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Ќе скинев конци на 2 дена пред матура по ова автобусиве....
Сообраќајка кај цементара, 41 со камион.
Среќа ме избрка возачот од предна врата кај шо застанав. Крш беше тој дел.
Жртви или повредени има ?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Кампања "65 години и лопата у глава, за помирно патување со автобусите на јсп".

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Денес пензионери висеа по плафон. Се расипува 67мица и сите се товарија во 41 кој веќе беше полн до заби. Ал колку смрдат у пизду матер....

Башка моментот колку се доблесни се виде на дело. Влегува трудница и овие лешевиве никој нит да стане нит да зуцне. Пу јаз`к си викам. А плус имаше и жени постари не пензионерки, кои сигурно се мајки и ни тие нит станаа нит реагираа. Си викам ај лешевиве кој ги тркала и онака уште малце лиги ќе им потечат што се возат гага, ама мајкиве бе бар они знаат како и е на трудница... Ама јок бе, овој народ е стока.Тоа треба се да се убие. :tapp:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
најстрашното тек доаѓа, сеа во горештиниве... пример ако не се брзам од центар до карпош идам пешки иако имам слободна, али драчево не е толку блиску, сакал нејќел ќе го јадам и јас тој бед

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Жртви или повредени има ?
Нее не.
Испопаѓаа сите на земја пошо нагло закочи, по некоја гребаница имаа веројатно.
Ја одма се симнав се качив у друг автобус позади.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
И ја сеа видов тоа....
Не знам. Одма излегов од автобусот се качив у друг. Ме мавнаа мисли у глаа шо ќе бев ја ако останев напред кај шоферот па не останав..
Иначе девојчето коленот што го повредило мислам дека вечер матура и е.. :(
Колку среќа сум имал ццц

С

Спенсер

Гостин
^- Возат ко луди... не е прв пат,последниве неколку недели неколку сообраќајќи се имаат десено...

Член од
14 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
Највише ги мрзам гужвите у вторник и петок...тие лешевите без обзир дали имале или немале работа до град, гратис вожњата мора да си ја искористат...па и малку им е со ти го зимаат местото кај со седиш, сакаат и местот кај со стоиш до шипка да им го отстапиш...па уште рано на сабајле смрдат на труло и старо, ке се најде некој со пиел ракија од сабајле дека здраво било,па ке се појави некој со за вечера се натискал лук...абе здивишта....исто така не ми се свиѓа и безобзирноста на полу писмените шофери шо најверојатно мислат дека транспортираат зелка и компири а не луѓе...и врв на се се контролорите со ги имаат,тие простаците со гледаат само да пикнат у џеб 300денари од некоја казна...имаше дешавка со една девојка шо имаше билет али овој пак ја напна да се симне...али ок цовекот може не беше писмен па не знаеше да прочита од кој датум е билетот...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Тоа што на страната пишува дека на 21 и 22 ќе биде сменета траекторијата на повеќето автобуси и пишува каде и како ќе се движат, а за денес ништо нема, па така 9та скокна цели 4 станици поради реконструкциите кои започнуваат после 19 часот.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Денеска пријатно бев изненаден од страна на еден старец кој му се закани на 14-5 годишно дете кое видно имаше пречки во менталниот развој со „Мали стани да не ти ја врзам една , постари сме ние ти ќе си седел“ .
Не сум човек кој мрчи и кој се кара , особено на јавни места ама го отерав стариот у три лепе пичке материне посочувајќи му на фактот дека како прво има луѓе кој имаат поголема потреба од него да седат на тоа седиште а потоа и дека со закана нигде нема да стигне . И уште после говорот рече „Ццц младиве сеа немаат култура у мое време таквите како тебе ги на Голи оток ги праќаа “ ми повиши тон и ми направи „застрашувачка “ гестикулација со раката ко и мене да ќе ми ја „врзе една“ . Крајна точка на нервоза доживеав и отворено му кажав „Ајде бе мавни , ако неќеш после ни внуци ни деца више да не те видат“ . Толку арогантно бре у пичку материну , ми усра и ден и се .

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ме нервираат тоа бабиштата што влечат позади нив количка за на пазар и шо си поминуваат преку нозе на луѓе што седат со неа.
И кој им е проблемот на возачиве што во новите автобуси не пуштаат клима на илјада степени? Ако ги чуваат старите да не ги фати промаја, со се нив нека си се симнат.

Kajgana Shop

На врв Bottom