ЈСП - случки, прашања, дискусии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Автобус на ЈСП прегази старица на пешачки

Автобус на ЈСП доцна попладнево прегази шеесет и шест годишна старица додека таа ја минувала „Партизанска“ на пешачки премин. Автобусот со број два не застанал иако жената веќе се наоѓала на половина од пешачкиот премин и директно удрил во неа. Екипата на брзата помош по дваесетина минути ја однел повредената жена на неврохирургија каде во моментов се бори за својот живот. Локва крв остана на булеварот да сведочи за трагичниот настан.

http://daily.mk/cluster3/71af4e3d649b12052dff665571d2d03f/725163
Баш се деси ова кога одев на факултет, видов, језиво :/

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Ovie vozacive stvarno e sramota kako vozat i ne me cudi samo gluposti sto praat. 2 od novite avtobusa skicmija, se ponasaat ko nivni da se ulicite vo 3ta lenta na partizanska iskacaat. jes da ima prednost avtobus ama ova stvarno nema smisla i se ubacuvaat sekade pred kola...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ovie vozacive stvarno e sramota kako vozat i ne me cudi samo gluposti sto praat. 2 od novite avtobusa skicmija, se ponasaat ko nivni da se ulicite vo 3ta lenta na partizanska iskacaat. jes da ima prednost avtobus ama ova stvarno nema smisla i se ubacuvaat sekade pred kola...
Е овој баш у таа третата лента ја имаше удрено бабата, од автобуската до пешачкиот има некаде 30 метра, како успеал да се престрои до таму и да ја удри не знам, среќа го испуштив тој бус. И како нема да прават вакви работи, па ќе прават, зборат на телефони и/или прават муабет со комшија, пријател, познаник кој го прибираат од сред улица и стои до нив.

С

сашенко

Гостин
Е овој баш у таа третата лента ја имаше удрено бабата, од автобуската до пешачкиот има некаде 30 метра, како успеал да се престрои до таму и да ја удри не знам, среќа го испуштив тој бус. И како нема да прават вакви работи, па ќе прават, зборат на телефони и/или прават муабет со комшија, пријател, познаник кој го прибираат од сред улица и стои до нив.

Се мислев неколку пати за вакви работи да пријавам во јсп, еднаш пратив и мејл и очекував одговор ама ништо.Сигурен сум дека во Јсп знаат дека шоферите прават вакви работи ама треба еднаш и јавно да го кажеме тоа.Еден протест да им се удри некој ден и медиумите да се известат за тоа и да се надеваме дека на некој ке му проработи свеста и ке почне да ги казнува тие шофери.Не се работи за нешто што неможат јсп да го средат.Штом не се спомнува пари и не треба да трошат за нешто тогаш тоа е лесен проблем за нив.Ама мора да им одржат лекција на нивните шофери и да ги казнуваат за такви работи.Нормално и повеќе свест кај народот и да се пријавуваат такви работи и било какви пропусти.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Треба да се случи нешто, па после да превземат мерки, АКО превземат.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.232
Ова ме нервира премногу, кога некој што им е познат/комшија иоли слично стои одма до шоферот, па овој отвара предна врата, и тука луѓе неможат да влезат од соседот кој се напупил на шипката божем десет метра има простор за влегување...
Се надевам бабава ќе се спаси...
Пред некој ден имав грда случка. Еден постар што седеше до мене, заспа како клен и тоа со отворена уста. И во еден момент му паѓа лига, и се буди и си ја вшмукува назад. Ми дојде да повратам у пм...:)
Исто во 24-ка се возеа едни пијандури и едниот беше заспан, топ не го будеше. Па кај зелен пазар, мораа пријартелите 5 минути по глава да го маваат за да го разбудат, и сите ние како дебили чекавме типот дса се разбуди и да излезе за конечно да тргнеме :tapp:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ме нервираат нинџа баби и дедовци кои играат рагби на средна за да се качат, не чекајки се да се симнат прво луѓето.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ајде и тука се покакавте. Полтрони низаедни...

На партизанска се вози премногу лудо! Посебно таксистите, ако немаат муштерија во кола, спремни се да те префрлат преку кола само за да поминат побрзо. Автобусите не се исклучок. Поминував на печашкиот на југо дрво за накај ГТЦ. Бевме повеќе луѓе. Видовме дека автобусот е прилично далеку и појдовме да ја поминеме улицата. Шоферот забрза.... и почна да свири како улав. Не се ни потруди да застане туку прелета пред нас. Среќа што никој не доцнеше во одењето, инаку отиде курбан како бабичкава. И со новиве автобуси. Ги сефтосаа, им се порадуваа ги пазеја 2 недели и почнаа да си ги применуваат навиките од старите автобуси. Чиста среќа што немат мануелен менувач инаку ќе мораме да го трпиме мачното менување од прва во втора.
Друго промашување во врска со разубавување на возниот парк на ЈСП. Исперете ги новите автобуси маме му ебам, бетер се од старите!

--- надополнето ---

Ме нервираат нинџа баби и дедовци кои играат рагби на средна за да се качат, не чекајки се да се симнат прво луѓето.
Е јас имам едно такво искуство со старциве. Пробувм да се симнам од автобус, а таа се кчува. И викам, како што е ред, прво треба да се симнат тие што веќе биле внатре, за да се создаде простор за нив. Она ми вика, јас сум стара, чекај јас да се качам. Се качи и се прилепи за шипката и ни го блокира патот. Значи кои примитивци се пензионериве...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Abe jspvo katastrofa e blago receno. Dzabe i novi avtobusi, treba se od koren da se smeni. Pa nemoze li be da staat 2ca koa iskacaat avtobusine od garaza so po 1 wapce da gi prsnat da mu se nevidi na nisto ne licat.
A pa i zicarava sto ke ja stopanisuvaat ke vidime so ke bide...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Пред малце ме изнервираа. Копилињата си смениле траса. Сеа двојчево од 10 за 2 што иде од Ченто, смениле дека иде низ Рекорд, врти десно одма па накај Соборна и си продолжува накај Ѓорче. Толпа луѓе си чекаме на Пошта, онака 20 минути плус. Среќа еден чиче го напнал шоферот да се врати да не собере и нас. Од кај к*ур да знаеме дека не иде по нормална линија? Да не видиме на сајтон ултра модерен што им е? Сфашта...

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
ме нервира само некултурата на постарите. Стоев со братучедка ми, бремена во осми месец, и ниту еден постар не стана.
А нив одма ги фаќаат коските и те гледаат коцкасто ако си седнал....
И од тогаш не им станувам бе!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ме нервира само некултурата на постарите. Стоев со братучедка ми, бремена во осми месец, и ниту еден постар не стана.
А нив одма ги фаќаат коските и те гледаат коцкасто ако си седнал....
И од тогаш не им станувам бе!
е ова е стварно срамора.. 100 пати сум кажал и па ке кажам.. кога неподвижнио се качуваат со 20 кеси у автобус ама ич не им станувам. не ни помислувам.. не стануваат ни на трудници ни на некој кој стварно има потреба да седне а и безобразни с едо немој каде ( со исклучок на поединци ) барем на трудници СЕКОГАШ сум станувал дури имало и ситуација кога сум ја фикнал жената да дојде да седне на моето место... мизерија невидена се... да непраам муабет дека се качуваат у автобус со коса за сечење трева ( најтазе случка )

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
е ова е стварно срамора.. 100 пати сум кажал и па ке кажам.. кога неподвижнио се качуваат со 20 кеси у автобус ама ич не им станувам. не ни помислувам.. не стануваат ни на трудници ни на некој кој стварно има потреба да седне а и безобразни с едо немој каде ( со исклучок на поединци ) барем на трудници СЕКОГАШ сум станувал дури имало и ситуација кога сум ја фикнал жената да дојде да седне на моето место... мизерија невидена се... да непраам муабет дека се качуваат у автобус со коса за сечење трева ( најтазе случка )
Тоа била смртта, дошла да ги провери кои од старците во бус се на ред... ;)

Инаку за трудниците си во право. Попрво би станал на трудница, отколку на пензионер. Вчера (нали пензионерскиот празник-петок) се возам со бус сабајле за накај работа, џган геријатрија внатре, еден геријат`р станува да се симне и при бидејчи седеше до прозорот, а до него седеше и една жена, стана и таа за да може да стане и да си се симне тој. Само што се тргна геријат`рот, двајца претставници на специјалната единица за брзо наоѓање место за седење и кукање „Герија Трија“ почнаа да се гураат како стока. Го гурнаа другарот до мене, ме гурнаа и мене, за да може да седнат, а жената кутра што му стана на првиот остана со подотворена уста и да си стои во бус. Не и беше намената да го отстапи местото, ама после веќе кога овие „се што ги боли“ се распоредија на седиштата како цигани пред семафор, немаше друг избор освен да си стои.

Јбг „Герија Трија“ кога напаѓа - напаѓа.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Nah, тапа сте вие. Мене вчера една баба сакаше да ми ја земеше таа рачката за држење, што виси од горе, од рака. Онака ко никој да не ја држи, си се фати за неа и почна да се бори за да ме тргне мене ама како што не ми е гајле мене, ја плеснав по рака дисциплински и се откажа. Секако дека после промрче али што ми е гајле.

Најбитен момент - гледаат преполн автобус. Младите кои се брзаат за факултет/работа/школо се откажуваат и сепак решаваат да каснат а пензионериве иако не се брзаат никад со сила сакаат да се напикаат внатре. Стварно срамота.

Kajgana Shop

На врв Bottom