Ајде и тука се покакавте. Полтрони низаедни...
На партизанска се вози премногу лудо! Посебно таксистите, ако немаат муштерија во кола, спремни се да те префрлат преку кола само за да поминат побрзо. Автобусите не се исклучок. Поминував на печашкиот на југо дрво за накај ГТЦ. Бевме повеќе луѓе. Видовме дека автобусот е прилично далеку и појдовме да ја поминеме улицата. Шоферот забрза.... и почна да свири како улав. Не се ни потруди да застане туку прелета пред нас. Среќа што никој не доцнеше во одењето, инаку отиде курбан како бабичкава. И со новиве автобуси. Ги сефтосаа, им се порадуваа ги пазеја 2 недели и почнаа да си ги применуваат навиките од старите автобуси. Чиста среќа што немат мануелен менувач инаку ќе мораме да го трпиме мачното менување од прва во втора.
Друго промашување во врска со разубавување на возниот парк на ЈСП. Исперете ги новите автобуси маме му ебам, бетер се од старите!
--- надополнето ---
Ме нервираат нинџа баби и дедовци кои играат рагби на средна за да се качат, не чекајки се да се симнат прво луѓето.
Е јас имам едно такво искуство со старциве. Пробувм да се симнам од автобус, а таа се кчува. И викам, како што е ред, прво треба да се симнат тие што веќе биле внатре, за да се создаде простор за нив. Она ми вика, јас сум стара, чекај јас да се качам. Се качи и се прилепи за шипката и ни го блокира патот. Значи кои примитивци се пензионериве...