ЈСП - случки, прашања, дискусии

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не ме сфативте.... кога мислев дека немаат пари, сакав да кажам немаат пари да се возат со такси за да не ви сметаат по автобусите на вас, свилените.

Е тоа и мене ме нервира, се разбира дека не треба тоа да го прават.
ту ту ту гревота они.. до пред некој месец коа си плаќаа и за петочно возеер да не ги немаше?? ртазликата е во тоа шо помалце ги имаше у петок отколку сега.. не чекаа петок за да се пуштат сите у автобусине него редовно си одеа понеделник вторник..

а и без тоа колку пати имам видено баба/дедо се качува у автобус ОД ПРЕДНА не плаќа карта си седнува поштено доаѓа контрола КАРТА? - НЕМАМ и го остава.. и шо сеа? ситуацијава ти е исти курац различно паковање

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
А тоа шо им текнува на предна да се симињаат да неможе човек на раат да се качи во автобус, а во најголем случај тоа се дешава зашто не им сака газот да се помачат до средна врата нормално да си се симнат од автобус да остаат напред да се качи човек на раат.
Ретко се возам со автобус али кога се возам често се дешава на предна да слезам. Гужва у автобусот нема место да им направиш на тие што се качиле позади тебе. а не па да стигнеш до средната врата.

Член од
11 ноември 2010
Мислења
10
Поени од реакции
1
Ретко се возам со автобус али кога се возам често се дешава на предна да слезам. Гужва у автобусот нема место да им направиш на тие што се качиле позади тебе. а не па да стигнеш до средната врата.
Да кога има гужва, но сепак, ете јас се возам секој ден со автобус и највеќе ме иритира кога автобусот е празен а се симињаат на предна поради тоа што седиштата им се поблиску :/ Верувај не е проблемот само гужвата..

разликата е во тоа шо помалце ги имаше у петок отколку сега.. не чекаа петок за да се пуштат сите у автобусине
Начекаа гага и ајт.. Македонска работа..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.448
Да кога има гужва, но сепак, ете јас се возам секој ден со автобус и највеќе ме иритира кога автобусот е празен а се симињаат на предна поради тоа што седиштата им се поблиску :/ Верувај не е проблемот само гужвата..

Начекаа гага и ајт.. Македонска работа..
За првиот болд -се надевам да те служи здравје да дочекаш 60 и кусур години (па и стотка), колку да видиш дали ќе ти функционираат раце, нозе како сега (иако ги немаш ставено годините-претпоставувам си основно до средно школо).

Вториот болд -ако сеуште си школарец, не знаеш колку е лесно/тешко да заработиш и тргнеш денар повеќе. Што значи гага, дали ако тебе некој те чести секој викенд у сендвичара или пивница ќе го одбиеш оти е гага? За еден петок се заштедуваат 60 денари, ако се баба и дедо тогаш 120...што за некого не се воопшто малку. Помножи ги 60 по 4-5 петоци, 250-300 денари што преведено во јадење е 12-15 кг компир месечно само од билет. Ако наместо 60 ставиш 120, ќе се добие уше поголема сума. Епа од билет, од леб за 20 наместо 25, од...некој трга на страна за своето невработено дете, внук.

Чисто као пресметка пред пак да се нервираш околу петоците :) но ако живееш во свет малку поимашен од просекот, оваа пресметка најверојатно нема да те интересира

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.776
Поени од реакции
5.107
Џабе правдање , старциве се како мали деца , затоа и на нив се отстапува место .. на деца и старци , иста категорија на осет имаат .

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.448
старциве се како мали деца ,
Мозокот (уопште човекот) со тек на време се менува, многу функции ослабуваат...воглавно заради тоа...старееме (клетки изумираат, некрозираат...), а не можеме да влијаеме на губењето на тие функции колку и да голтаме здрава храна. И ја сум ги пцуел и сеуште не можам да трпам одредени нивни понашања...и ја мислев дека вечно ќе скокам трчајќи по 2-3 скали, дека ќе играм баскет без да истегнам половина... ама не било баш така :)

Некој пензионер да има пристап на форумов можеби би критикувал ученици со торбите на грб, наместо да ги симнат...со така ставени торби кршат кичми на другите кои се возат...медаљонот има 2-3 страни :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.004
Поени од реакции
7.161
Само едно прашање....до Орешани со 67-ка се стигнува?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Само едно прашање....до Орешани со 67-ка се стигнува?
магичниот број на автобусот ти е 67ца а инаку се стигнува само ако успееш да ја преживееш аромата во автобусот
ако идеш натака.. ти посакувам среќен пат!

Член од
20 март 2009
Мислења
46
Поени од реакции
1
Абе не се поднесуваат автобусиве.. прееска се возам во бус и врнеше внатре повекје се измокрив од секој прозор течеше....
Али за други нервозии бескрајј:
Си седам и од сите места некоја баба ке застане врз мене и чека да станам..(или ќе ми јаде гомна дека сум седел некултурно само за да ме изнервира и да седне.
Седам на врата иде некоја тетка и : Ќе се симнувате тукаа???
Си се возиш во бус и влегаат хулигаана позади и се дерат лупаат ... -.- нцнц

Б

Бат Елохим

Гостин
мене ме нервираат деца од школо ко мутави, обесени на врата. Мислам ало вратата е за излез, не за малски муабети и чаирски драња по некои таму други другарчиња надвор од автобусот.

Инаку во петок навистина треба да се избегнува автобус.
Јас пред некое време со ќерка ми си се шетав по град и сакаше со автобус да се вози. И си викам ај.. на ким 7ца или некоја 24ка празна ќе начекам... леле кога се качив :ija:!?!?! Си помислив 59ка накај Бутел....
И кажав на луѓето по мене, извинете да излеземе заборавив дека е петок...И се вративме пеш по партизанска.
Инаку можеби да шпараат, стари се, греота се, ама како не се стари по тоа пазарите да трчаат? Јас баба ми ќе ја изгубев по тезгите еднаш кога ја изнесов да се прошета со мене... инаку не можам синко и е секојдневна фраза...а за на пазар може...

Г

Господ

Гостин
Леле колку мразам копиљаана у автобус...смрдат ко коњи!
Тоа едни дечишта 6то 7мо одд денес шо се возеа у 24ка на мртви мачки смрдеа!
Тоа едно гнасно дури извади и јадеше СМОКИ!
Умрев...

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Pred nekoja godina se kaciv u avtobus. Smrdese na kominje i luge delkaa kikiriki. Bese tazno.

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
vocacive treba vo ferari da gi zemat za da testiraat vozila kao gi vozat ona avtobusine mislis sekoj krivina ke se prevrtat

Kajgana Shop

На врв Bottom