ЈСП - случки, прашања, дискусии

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Дали ти кога беше средно пензионерскиот петок беше пуштен во употреба?
Дали сега се имаш возено во државен автобус во петок во периодот од 8-9 сабајле до кај 3-4 попладне?
1. не, што не значи дека немало старци кога се возев... баш тогаш би требало да се погневни кога плаќаа за карти :)
2. да, 4 пати

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
For God's sake...some personal hygene wont hurt anyone...

жити сфе , нека се мијат страцине...:jaj:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Дваес двојки има на 5 минути, приватни и државни, почест автобус немам видено, еднаш додека чекав 5ка другарка 10 22ки ги испушти, ми вика ќе чекам да се качиш ти па ја ќе се качам, жал и падна ММЕ. Така да таму нема често гужви.
Качи се во петок да видиш дали нема гужва :tv:

M

MacedoniaGirl

Гостин
- Стари тетки и баби на кои им правиш место да се симнат и пак се буткаат во тебе и ти викаат потргни се, што си застанала тука девојче, па кај да стојам кога е полн автобусот? :uvo: Секој гледа да си фати место за стоење до врата за да се симне побрзо.
Една дури се осмели да ми рече симни се јас да се симнам, па ќе се качиш пак. Е да бе, да ми замине автобусот :)
- Им отстапуваш место да седнат (јас го правам тоа со задоволство) и не седнуваат (најверојатно затоа што се малку подалеку од столчето), ќе им седне некој друг и сваќаш дека џабе си станал :)
- Влегуваат со милион кеси, торби, куфери ... во автобус и оди помини после -.-

Сето ова се случува и во приватните автобуси, значи не е до автобусите, до луѓето и нивната (не) култура е :toe:

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
znaci avtobusite se sakati do beskaraj bez amortizeri koa vrne nadvor vrne vnatre lugeto posebno starite i iznemosteni lica-[ako se osekam iznemosten nema so mene da mknam 10 kila patlidzan piper i dr sranja] ili pak da se deram po cel avtobus da se kacuem na nekoj na glava za da stane EDNOSTAVNO SUM BEZ ZBOROVI PA MRAK NA OCI MI E KOA KE SE KACAM U AFTOBUS A POSEBNO U PETOK NEMA NISTO POLOSO OD TOA

PS.PA KOJ GI EBE NE IM STANUEM NIKAD PA SO SAKA NEKA ZBORAT IL KAZUVAAT PREKU KU* MI SE KO DA GO OSLOBODILE SKOPJE SITE SE PONASAAT

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Една дури се осмели да ми рече симни се јас да се симнам, па ќе се качиш пак. Е да бе, да ми замине автобусот :)
Кога се преполни автобусите и кога се седи на врата(или во близина) ова е логична ствар што треба да се направи и без да ти каже некој. Кај ќе ти замине автобусот не трескај глупости, млада си одма ќе се качиш откако ќе се симнат.

- Им отстапуваш место да седнат (јас го правам тоа со задоволство) и не седнуваат (најверојатно затоа што се малку подалеку од столчето), ќе им седне некој друг и сваќаш дека џабе си станал :)
Затоа дур стануваш ќе им се обратиш и ќе им кажеш дека стануваш за они да седнат. Тогаш ако ти речат "фала, седи си" ќе си седнеш. На крај краева и друг да седне, се додека е постар од тебе добра работа си направила.

- Влегуваат со милион кеси, торби, куфери ... во автобус и оди помини после -.-
Ако си сиромашна и немаш пари за такси ќе сфатиш како им е. Кога ќе бидеш постара и кога ќе немаш пазар во твоја близина, ќе сфатиш како им е.

Ај ќе ти простиме уште си млада, пополека ќе почнеш да ги сфаќаш работите.

M

MacedoniaGirl

Гостин
Кога се преполни автобусите и кога се седи на врата(или во близина) ова е логична ствар што треба да се направи и без да ти каже некој. Кај ќе ти замине автобусот не трескај глупости, млада си одма ќе се качиш откако ќе се симнат.
Не е логична во никој случај. Друга работа е тоа што јас и останатите што беа до врата доволно се потргнавме да и направиме место. И да, може да се случи да тргне автобусот и јас да останам на станица. Додека за болдираното, на друг да кажуваш дека треска глупости :wink:

Затоа дур стануваш ќе им се обратиш и ќе им кажеш дека стануваш за они да седнат. Тогаш ако ти речат "фала, седи си" ќе си седнеш. На крај краева и друг да седне, се додека е постар од тебе добра работа си направила.
Фала што ми кажа, незнаев :tapp:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Ако си знаела тогаш не требаше воопшто да се буниш за тоа и да кажуваш дека други ќе им седнат.

Член од
11 ноември 2010
Мислења
10
Поени од реакции
1
Петок во автобусине на станицана кај зелено пазарче почнува наеднаш да труе на кромиди,лукови,празови,патлиџани, и уште незнам си таму колку намирници и мирудии што ги има на пазарон, плус зачинето со миризбата на полураспаднатине старци, некој неумиени бездомници. Автобусон крца, мислиш конзерва под притисок на оган, почнува дури да се дуе, у тој моменат велгува старец облечен во сако со мало бело пудличе со него, фино лепо си се сместува на едно седиште и пудличето на соседното седиште,втф о.О ? Се буташ некако низ троа мишки препотени,мрсноќи,секакви гадови,усмрдени,неизмиени, за некако одвај да дојдеш до вратата и одозгора на се шоферот не застанува него вози за следна станица зашто автобусот е препун а на автобускана многу луѓе. УБИТАЧНО!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ако си сиромашна и немаш пари за такси ќе сфатиш како им е. Кога ќе бидеш постара и кога ќе немаш пазар во твоја близина, ќе сфатиш како им е.
Ај ќе ти простиме уште си млада, пополека ќе почнеш да ги сфаќаш работите.
жити филозофијата... пензијата на шо им оди? цела пенија оди на пазарење а пари за карта за друг ден осим петок нема а.. луксуз !!!
Друго... Која е таа населба кај што нема пазар па сиротите треба да чекаат до петок за да одат да испазарат на зелен пазар или битпазар..

можда затоа носат по 10 кеси бе дечки... гледате шо била работава? немало пазар кај шо живееле.. Аххххх сега разбирам..

А.. и анон.. пошо глеам ти постар вака.. Колку години имаш ако не е тајна??

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ja иам роднина (нешо чичко ми спаѓа) порано беше на функција во МВР, има пензија три пати поголема од плата просек во МКД, оди до Сингелиќ ако банџито таму е 9 место 10 и тоа во петок. Скржавица невидена. Е за ваквиве ми е глупо ова со петоков, само гужва да прават. А и тие тетките пред 2-3 петоци кога се возев во двојка:

Првата: Еее вчера и завчера врнеше никакво беше, морав со бус да идам!
Втората: Да ама денес види го времево, како пролет е <3
Првата: Пролет, пролет ама денес бесплатно е.

И ај сеа.

Член од
11 ноември 2010
Мислења
10
Поени од реакции
1
А тоа шо им текнува на предна да се симињаат да неможе човек на раат да се качи во автобус, а во најголем случај тоа се дешава зашто не им сака газот да се помачат до средна врата нормално да си се симнат од автобус да остаат напред да се качи човек на раат.

Де бе незнаев дека немаат 30 денари да одвојат за автобуска карта па мора да се гагаат баш секој петок, а имаат пари да се натоварат со по 7-8 торбишта, и да зафатат по две седишта бидејки не сакаат да си ги остаат торбите на земја, а одозгора на се да кукаат како ги болат нозете а немало место каде да се седне, ма немој молим те. Нема тука што да се сфати како им е.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Не ме сфативте.... кога мислев дека немаат пари, сакав да кажам немаат пари да се возат со такси за да не ви сметаат по автобусите на вас, свилените.
А тоа шо им текнува на предна да се симињаат да неможе човек на раат да се качи во автобус, а во најголем случај тоа се дешава зашто не им сака газот да се помачат до средна врата нормално да си се симнат од автобус да остаат напред да се качи човек на раат.
Е тоа и мене ме нервира, се разбира дека не треба тоа да го прават.

Kajgana Shop

На врв Bottom