ЈСП - случки, прашања, дискусии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Иде ладно сега, што се секирате, ќе им почне реумата кај и да е :icon_lol:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Хаха, гарант и шоферите на градски пцујат петок...а пазарџиите трљаат раце :)

--- надополнето ---

Иде ладно сега, што се секирате, ќе им почне реумата кај и да е :icon_lol:
крцка ама...бастунот, апојте... така прави едно старче -ќе земе енаприл (за притисок) и ќе пие кафе :) гарант ќе се наклука антиреуматици и аналгетици пред да се качи у бус

Можеби е добро да ја прошират на 7-дневен бесплатен превоз. Ќе им стане секојдневие и ќе се растеретат петоците. Барем Белград е така и добро функционира.

A

apidrone

Гостин
Можеби е добро да ја прошират на 7-дневен бесплатен превоз. Ќе им стане секојдневие и ќе се растеретат петоците. Барем Белград е така и добро функционира.
Тогаш нека ја покачат картата на 150 ден. И стварно добро ќе функционира.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Смејте се и хејтајте ама некој ден и ние вакви ќе бидеме :D

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ммда, дека сите баби и дедовци со синовите и снаите живеат.
А ако нема деца? Ако нема кој да и/му пазарува? Ќе речеш пешки да си оди за ти да можеш да поседиш ебани 15 минути во автобус? Или да не искача уопште од дома?
ај жити се не трескај глупости.. прочитај шо пишуваш
таа шо нема деца секој ден иде со автобус за да испазарува или чека петок да дојде со душа за да испазарува а ? и да ти кажам искрено не се баш 15 минути.. претежно за саат време стигам до факултет а у петок (среќа шо не сум) би ми притребало едно саат ипол СТО ПОСТО !!!
прашај ги тие шо патуваат петок со автобус ке ти кажат најубаво они.

--- надополнето ---

Хаха, гарант и шоферите на градски пцујат петок...а пазарџиите трљаат раце :)

--- надополнето ---

крцка ама...бастунот, апојте... така прави едно старче -ќе земе енаприл (за притисок) и ќе пие кафе :) гарант ќе се наклука антиреуматици и аналгетици пред да се качи у бус

море сеа ке одат од радишани до зелениково по апчиња.. па како. па таму се 20 денара поефтини !!! 20 едни апчиња 20 други 20 трети.. 100тка ке стане кај и да е :)

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
ај жити се не трескај глупости.. прочитај шо пишуваш
таа шо нема деца секој ден иде со автобус за да испазарува или чека петок да дојде со душа за да испазарува а ? и да ти кажам искрено не се баш 15 минути.. претежно за саат време стигам до факултет а у петок (среќа шо не сум) би ми притребало едно саат ипол СТО ПОСТО !!!
прашај ги тие шо патуваат петок со автобус ке ти кажат најубаво они.
И да ти кажам искрено, она може кој ден сака да иде да пазарува. Уосталом, и се може у петок да искочи бе, да не даде денар за превоз, моеш да го смениш некако тоа?
Не се понашај многу, немаат сите по 40 илјади денари пензија па да можат кај сакаат да идат со такси.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
И да ти кажам искрено, она може кој ден сака да иде да пазарува. Уосталом, и се може у петок да искочи бе, да не даде денар за превоз, моеш да го смениш некако тоа?
Не се понашај многу, немаат сите по 40 илјади денари пензија па да можат кај сакаат да идат со такси.
Билет за 10 возења е 230 денари. Во месецот има 4 недели. Еднаш неделно на пазар, со еден автобус до пазар и назад ќе биде само 8 возења од билетот, со што им останува другите две да можат да ги искористат за да отидат евентуално до некој друг пазар. 230 денари за ниту еден пензионер не се многу, па макар земал и 3000 пензија.
Е сега, ако јадат како ненормални и треба да одат на пазар повеќе од еднаш неделно, тогаш нека го искористат и тој прекрасен петок. А не, сега ко ќе излезам во петок на автобуска да гледам демографско население во интервал [80, +∞)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Баталете пензионерите, мене ме нервира кога ќе задремам во бус и некој ќе седне до мене и не дава да му се потпреш на рамо. Мислам хелоууу... нели гледа дека спијам мајку му стара. Луѓево ич немаат почит за вистински уморните. ;)

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Билет за 10 возења е 230 денари. Во месецот има 4 недели. Еднаш неделно на пазар, со еден автобус до пазар и назад ќе биде само 8 возења од билетот, со што им останува другите две да можат да ги искористат за да отидат евентуално до некој друг пазар. 230 денари за ниту еден пензионер не се многу, па макар земал и 3000 пензија.
Е сега, ако јадат како ненормални и треба да одат на пазар повеќе од еднаш неделно, тогаш нека го искористат и тој прекрасен петок. А не, сега ко ќе излезам во петок на автобуска да гледам демографско население во интервал [80, +∞)
А прегледи? А лекови? А сметки? А парно? А по некоја стотка да им пуштиш на внучињата? :D:D

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
А прегледи? А лекови? А сметки? А парно? А по некоја стотка да им пуштиш на внучињата? :D:D
А сини картончиња за прегледите и лековите?:) Не дека даваат по илјадарки за лекови.
Сметките им се реално многу ниски, како за струја, така за телефон (а богами како мирисаат по автобусине, ќе да им се ниски и за вода). Сепак, остануваат 200 денари во месецот. Не дека секој пензионер на крај на месец доаѓа точно на нула со пензијата. Ретки се тие:)

Б

Бат Елохим

Гостин
у мое маало се партизани се :pos2:
имаат и за такси и за сметки а и здрави ми изгледаат. Поштар порано коа идеше со пензиите на окце гледав и се чудев бабата до мене колу пари зимаше:pos2: додаток за ова додаток за она...оп 40 000...
Ја нема одамна, ама гарант прва ќе беше на автобуска. Егејка бе :pos2:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Колку е убаво вечно да останеме млади и родителите да пазаруваат, да ги прават сите пресметки како месецот да се преживее.

Ех, розевиот свет ... со црн превез.

Б

Бат Елохим

Гостин
Колку е убаво вечно да останеме млади и родителите да пазаруваат, да ги прават сите пресметки како месецот да се преживее.

Ех, розевиот свет ... со црн превез.
точно така, ама нема, па да се посмееме дури можеме :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
u autobus kontrola i on si mislese neam karta ama ne mu go napraiv kejfo chunki imav karta ha ha ha ha ha!

Kajgana Shop

На врв Bottom