Biljbilj08
1987
- Член од
- 19 ноември 2011
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 312
па да завршам у затвор на крајДечко чим вежбаш ти мора дилбер некој голем да си што не му ја стегна една на контролорот "меѓу рогови".
па да завршам у затвор на крајДечко чим вежбаш ти мора дилбер некој голем да си што не му ја стегна една на контролорот "меѓу рогови".
Деца ај бе пораснете веќе.Па не давај..самата држава ни функционира така да се иде на сила и да гледаш да се 'протнеш'...така да и ние мора да се адаптираме на тоа
Криво ти е што некој се снаоѓа а некој не?Деца ај бе пораснете веќе.
Ако не сакаш да плаќаш - оди пешки, as simple as that.Напротив, ич не сум стиснат ама неќам за автобуси да плаќам
Епа сакаш да работиш на себе, тогаш ќе те чини. И јас се бавев со сите овие работи + велосипед возев па штедев на други работи за да си го овозможам ова. Така да еве дента пиј едно кафе помалце ама барем не се срами по автобуси кога ќе те фати контрола да му се сневиди.Дечко плаќам за теретана, пливање тренирам и тоа плаќам членарина+ секој влез се наплаќа и што уште не па и за автобус да плаќам
Неписмена ташк'ија, што друго да ти кажамАко не сакаш да плаќаш - оди пешки, as simple as that.
Зошто мислиш дека некој е должен бесплатно да те вози зашто си плаќал за теретана? Задолжително е одење во теретана? Државата е должна да ти плати превоз до таму? Кај ти е логиката?
Од вакви стиснати газови ми се гади.
Пун ми курац од вакви мислења веќе... Струја (инсерт_било_каква_сметка_тука) може да се плаќа, без разлика на тоа што половина од албанците можеби не плаќаат за неа, у реду им е на сите тоа изгледа, но автобус не. Зошто? Затоа што албанците не ги третирале исто ко македонците.Картата да ја платиш кога исто ќе ги третираат албанците и кога ќе превземат нешто против кражбите во автобусите, ако не превземат нека бркаат работа.
Неписмена Таш'кијаПун ми курац од вакви мислења веќе... Струја (инсерт_било_каква_сметка_тука) може да се плаќа, без разлика на тоа што половина од албанците можеби не плаќаат за неа, у реду им е на сите тоа изгледа, но автобус не. Зошто? Затоа што албанците не ги третирале исто ко македонците.
А неписмениов Биљбиљ што најверојатно ќе избегне казна, и тој ли спаѓа во албанците? И македонците и албанците избегнуваат казни, некои повеќе некои помалку. Ќеф ми е за сите оние што плаќаат казни без разлика на националноста, а најмногу за оние кои глумат лудило како: „еј незнаев дека слободнава не ми важи летно време“, „незнаев дека треба да имам 62 години за да се возам бесплатно во вторник и петок (а жената едвај 50 наполнила)“ и слично.
да бе, те подржувам, јас еве купувам леб, ама месото го крадам, кај за леб давам пари, па и за месото ли треба да плаќам?? абе брука резилДечко плаќам за теретана, пливање тренирам и тоа плаќам членарина+ секој влез се наплаќа и што уште не па и за автобус да плаќам
Другар, потполно те поддржувам. За сите неинформирани, ЈСП е лоповска фирма со огромна превработеност напикана со партиски војници, така да шверцај се ич не му ја мисли, не заслужуваат да им платиш. Значи ти преку ДДВ и други даноци им плаќаш на ЈСП, така да нема потреба два пати да им плаќаш.Дечко плаќам за теретана, пливање тренирам и тоа плаќам членарина+ секој влез се наплаќа и што уште не па и за автобус да плаќам