Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Типичен глумец кој обожава да глуми на веќе проверена територија и не сака да излезе од комфорната зона (Анистон стил). Се ближи накај 50ката, а уште глуми во филмови за тинејџери. Сепак, колку што е преценет, поради фактот што глуми едни исти улоги во едни исти филмови, толку е на некој начин и потценет.

Пример за ова второто е глумата во Reign Over Me. Пред да го гледам филмот се сомневав дека ќе може да се снајде во таква типична драма и мислев дека ќе биде засенет од Чидл. На крај, се изненадив пријатно што го гледам во такво светло. По филмот се гледа дека типот е талентиран и дека може да глуми во поинакви и поквалитетни филмови, ама изгледа едноставно не сака.

Инаку, омилени филмови ми се Happy Gilmore и The Wedding Singer. Click не сум го гледал (изгледа треба да го гледам колку да видам дали ќе заплачам). Ќе го пишам истото што го пишав и за Том Круз. Редно време е Сендлер да еволуира и да порасне како актер. Еве нека земе пример од Џим Кери, кој иако се прослави по комедиите, најде време и желба за нешто посериозно (Eternal Sunshine, The Majestic). Сепак според планираните идни филмови на IMDb мислам дека никогаш нема да се уозбили.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас го сакам. Пораснав со Big Daddy и Happy Gilmore.
Зохан е ужас жив, не успеав да го догледам. Отидов да се туширам на сред филм, жими се.
50 first dates и Anger management ги обожавам. Јес да вториов ради Џек Николсон.
Му ги имам гледано и I now pronounce you.. и Bedtime stories и ми беа просечни.
Little Nicky ми беше некако одвратен.
Click го имам гледано ама тужно беше у пм, не го сакам.

У секој случај, добар е. Не е некој револуционарен комичар, ама одговорен е за неколку надпросечни филмови. Јас тоа го ценам.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Јас сум од хејтерите. Не во смисла на хејт како за Николас Кејџ на пример кој ми има уништено добри филмови, туку повеќе сум незаинтересиран за ликот и делото на Адам Сандлер. И без тоа не сакам идиотски комедии, тој само придонесе кога ќе видам филм со него да го избегнам зошто знам дека е уште една копија на истиот филм во кој Адам го игра истиот глуп карактер, со истиот тон на гласот, истиот израз на лицето и се што иде во пакет... Просечен актер кој заработува одлични пари од многу просечни филмови.

Reign Over Me е според мене единствениот добар филм од тие што сум ги гледал, затоа што пред неколку години престанав да го гледам. Сега проверував на IMDB што има снимено во последно време и после се сетив да ѕирнам на Rotten Tomatoes (ретко чепкам таму) за да видам што викаат критичарите, и еве некои од оцените за последните филмови: Jack and Jill 3% (0.3/10), Just Go With It 19% (1.9/10), Grown Ups 10% (1/10) - овие три филма имаат заработка од преку 300 милиони долари. И филмот во кој е сценарист, Bucky Larson има фантастични 0% - ниту една позитивна критика. Не се поистоветувам со критичарите сметам дека многу пати се престроги и јас немам толку лошо мислење за него, но ова е само показател за филмовите кои ги прави, барем во последно време.

Како ѕвезда тој има потврден статус, има публика која го сака и купува карти за неговите филмови. Како актер е во просекот. За комедиите црн бумбар.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
Aман бе, сите ли го имате гледано Reign Over Me? Мислев само јас го имам гледано. Pearl Jam. :drk:
Ретко симнувам негови филмови, освен за домашна атмосфера, за фамилијарни филмчиња е океј дечкото, за смешен - не ми е. За добар - далеку од тоа. Friendly face е oнака, и поголемо име за продавање на филмовите.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Јас сум од фановите на човеков.
За мене многу добри комедии има Сендлер, ме има претерано многу смеено.
Mr. Deeds, Big Daddy, Happy Gilmomre, The Waterboy, Anger Managment, The Longest Yard и уште многу други му се стварно добри филмови.
Reign Over Me не ми е гледан, ама после толку фалење дефинитивно оди во вочлиста, ќе биде и тој изгледан деновиве.
Последно од него што ми е гледано е Just Go With It и очекував некоја ептен веќе видена Џенифер Анистон стил комедија, ама испадна многу поинтересно од тоа.
Можеби треба да се проба малку повеќе во посериозни филмови, ама зошто би го правел и тоа воопшто кога и овака има голем успех и огромна заработувачка.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Чист пример како можеш да направиш милиони од глумење на приглуп човек. Еден од напреценетите глумци во Холивуд во однос на хонорарот што го зема за еден филм. Никогаш не ми бил смешен и неговите неколку филмови што ги имам гледано ми се најглупавите комедии што ги имам гледано. Претпоставувам дека луѓето што се смејат на комедиите од Сендлер, се истите кои се смејат на скечовите од Џеврије така што има доста публика кај нас. За во САД не правам муабет, идеален е за дечиња од 5 до 9 години од причина што во неговите филмови нема ништо за цензура.
Кај мене во селово се вика за типови како него..Прај го ти глуп, ама тој по жица оди.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
После Николас Кејџ овој ми е втор на листа на најпреценетите актери кои врска немаат од глумење, најмалку во комедија. Не сум го гледала Reign Over Me, макар што и да се надминал себеси тоа нема да ми го смени мислењето за неговата идиотска смисла за хумор. Ми текнува кога прв пат седнав да го гледам The Waterboy. Мајко моја мислев дека само човек со ретардација може да смисли вакво сценарио. Грев е што човеков прави пари на вакви идиотски филмови.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Многу слоевит и симпатичен актер, Гери Олдман може да му позавиди на трансформациите и различните ликови што ги глуми, го редефинира поимот комичар со неговите цимолења, лигавења, и врескања. Ако правиш филм и ти треба возрасен да се понаша како мало дете - Адам С. из јоур гај! (ако он не е слободен тука се неговите другарчиња Бен Стилер и Роб Шнајдер).

Ќе признаам дека се смеев на Вотербој, Хепи Гилмор, Клик, Ерхедс (Д Лооуууун Реннн-џерссссссс), ама тоа е поради slapstick хуморот, сценариото, не поради него. Замислете го на пр. Гоустбастерс без Бил Муреј , а-хааа и харизма требало да има еден добар комичар.

Зохан му е врв во кариерата, не знам како не беше номиниран за оскар филмов...?

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Интересни ми беа неговите филмови, многу одамна. Сеа не можам да го поднесам, антипатичен лвл: Том Круз...ама овој вториов бар има некои добри филмови за кои вреди да ја издржам неговата антипатичност.

Најдобар филм со него ми е Airheads, а и таму нема некоја посебна улога. Ме изненадивте со коментариве за Клик, го напраивте еден од најемотивните филмови.

У суштина, најдобрата ствар у филмовите на Сендлер е Стив Бушеми.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Кога бевме деца , ја сакавме неговата идиотска смисла за хумор . Сега е ред на друга генерација на деца да го сакаат

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
И смешен и досаден, али не ми смета да го гледам. Најомилен филм со него Big Daddy. И не очекувам некои посериозни улоги, а искрено не би ни сакал да го гледам во такви

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Вреди ли за овој да се дискутира? :pos:

Фактот што филмови на Сендлер, Џим Кери, Стилер и Роб Шнајдер се секогаш на врвот од бокс офисот е многу силен доказ за масивниот идиотизам на широките маси.
Сите филмови им се од ист шаблон, смотан клошар се заљубува во девојка, прави идиот од себе саат и пол време и на крај се фаќаат со девојката.
Ај ќе разбирам два-три вакви филмови се доволни, ама целата кариера им е составена од едно те исти филмови затоа што знаат дека има милиони идиоти, токмаци, и тинејџерки кои ќе го гледаат филмот.
Ова не е комедија, комедија е Монти Пајтон, spoof жанрот на браќата Zucker и Abrahams.

Се надевам наскоро ќе ги снема ваквите филмови за да се отвори врата кон поинтелигентен хумор, но додека има овци, ќе има и џемпери.

Kajgana Shop

На врв Bottom