- Член од
- 14 ноември 2011
- Мислења
- 2.277
- Поени од реакции
- 4.314
Како дете ми беше омилен глумец. Kако да израснав со неговите комедии, почнувајќи од Ace Ventura: Pet Detective, The Mask, Dumb and Dumber, Liar, Liar итн. Се сеќавам и дека имав постер од The Mask залепено в соба. Според мене, Џим бааги се издвојува од преостанатите жанр-комедија-глумци. Пред се', бидејќи кога игра во комедии способен е да толкува различни карактери, наместо типичните goofy-misunderstood типови. Кога стануваа збор за комедиите, Џим е способен да долови цел дијапазон на ликови, од психички-поделени личности (Me, Myself and Irene), човек соочен со финансиски проблеми (Fun with Dick and Jane), па до чудни суштества (The Grinch). Во начинот на глумење малку ме потсеќа на Џери Луис.
Она поради кое најмногу го ценам е што не е само типичен жанровски глумец. За прв пат го видов во нешто поинакво во The Cable Guy. Со The Truman Show веќе сфатив дека Џим е феноменален глумец општо, а не само во комедии. Не за џабе за истиот филм има освоено Златен Глобус. Сепак, мојот најомилен негов филм е The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, за мене култен филм. За жал, Џим ретко го гледаме во вакви филмови. Некаде имам прочитано дека Џим повеќе сакал да глуми во драми, но, обесхрабрен поради неуспехот на The Majestic, ретко одлучува да експериментира и повеќе се задржува на веќе проверената теорија, т.е. комедиите.
Еве нешто од неговите почетоци. Специјална емисија на Showtime од '91-ва наречена Jim Carrey's Unnatural Act
Она поради кое најмногу го ценам е што не е само типичен жанровски глумец. За прв пат го видов во нешто поинакво во The Cable Guy. Со The Truman Show веќе сфатив дека Џим е феноменален глумец општо, а не само во комедии. Не за џабе за истиот филм има освоено Златен Глобус. Сепак, мојот најомилен негов филм е The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, за мене култен филм. За жал, Џим ретко го гледаме во вакви филмови. Некаде имам прочитано дека Џим повеќе сакал да глуми во драми, но, обесхрабрен поради неуспехот на The Majestic, ретко одлучува да експериментира и повеќе се задржува на веќе проверената теорија, т.е. комедиите.
Еве нешто од неговите почетоци. Специјална емисија на Showtime од '91-ва наречена Jim Carrey's Unnatural Act