Temava mi bese da podiskutirame za Gorgi. Po moe mislenje covekov netrebit da mu se sudit deka TOJ zaspal na volan,toj ne bil svesen deka spie, ne bil pod dejstvo na alkohol, Toj sigurno nesakal ova da se desi itn... . Toj ne ke moze da se pomiri so to so go napravil, a sea uste i vo zatvor da go stavame. Da bese pomal vo vozrast negde 20-25 godini sigurno ke si go odzemese zivotot.[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Првичните резултати од алкотестирањето на возачот Ѓорѓи Ѓорѓевски (32), кој завчера го возел џипот во кој загина мегаsвездата Тоше Проески, покажале дека во неговата крв нема алкохол. И покрај тоа што се уште било темно, вештаците од Хрватска утврдиле дека видливоста на автопатот била добра, а коловозот бил сув.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]По целосното документирање на случајот, се очекува против возачот Ѓорѓевски да биде поднесена кривична пријава за предизвикување сообраќајна незгода со смртни последици. Ѓорѓевски се уште е в болница, знае што се случило, но повремено изгледа отсутно и целиот случја многу го погодил, јави вчера "Јутарњи лист". Весникот ја цитира портпаролката на полицијата која вели дека Ѓорѓевски ќе остане во болница се додека неговата здравствена состојба не дозволи да биде изложен на скратена казнена постапка. Вчера почна и вештачењето на џипот во кој загина Тоше.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Казна ќе следува и за возачот на камионот Славиша Кузмановиќ. Тој ќе биде парично казнет, затоа што возел со брзина над дозволената, иако тоа не било причина за несреќата. a[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Izvor:Vest[/FONT]
Nemozam da svatam ova pogore. Liljana nisto nebila kriva za to ta isto spiela na zadnoto sediste zosto da ja izbrket od sobata za taga???[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Неговата менаџерка Љиљана Петровиќ во Крушево стасала вчера рано наутро. Роднините велат дека кога почнала да се качува по скалите за да влезе во собата за тага, каде беше ковчегот со телото на Тоше и неговите родители, тие ја спречиле оти мајка му и татко му не сакале да ја видат. Таа извесно време седела на внатрешните скали, по што заминала во хотелот "Монтана", кој бесплатно беше отворен за новинарите и други делегации кои присуствуваа на погребот. Петровиќ и вчера не смееше да се доближи до родителите на Тоше. Откако, како и сите други, помина проштално крај ковчегот на Гумење, по што се тргна сосема настрана од толпата луге.
Izvor:Vest [/FONT]
POCIVAJ VO MIR TOSE