Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.736
Поени од реакции
24.388
Денес со цел памет излегов надвор да фрлам ѓубре, во тенка и многу широка маичка и без прслук. Надвор шиба ветер над 50км/ч. Го флешнав цело маало. :цицки:
На мојов не му спомнав, други ќе му кажат.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Дали знаете дека фабриката за автобуси во Скопје ФАС има дизајнирано и изработено два автомобили во фабриката од Македонски дизајнери и инжињери , прикажани се на саем во Белград и двата автомобили биле сокриени и не им било дозволено да ги реализираат затоа што се од Македонија. ( Druga mana ne mozea da najdat za reklamacija samo toa sto juznije to tuznije)
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.762
Поени од реакции
9.559
ДК
Гледам телевизија, реклами за изборите, една реклама, друга, трета, петта....бре, брееее...топук до покопук срање у боја, мизеријаааааа ....:vozbud:

Нервиве почнаа да ми играат, тик на лево око....и оддеднаш ми светнува во глава Амди Бајрам и неговите гафови....

ЈАС сум кока кола....:pos::pos::pos:бог да го прости, лесна му земја, ама фали меѓу сите овие кловнови....
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.602
Поени од реакции
6.023
Драга,

денес ја читав Медеа на Еврипид и уште сум под импресии. Мажотје ќе ја изневери со друга грчка мома. Сепак ќе остани наклонет и полн со љубов кон децата кои му ги родила. Таа како одмазда ќе ги убија. После тој настан, тој е скршен од болка, ама неа веќе не и е важен сопругот, што се однесува до неа, сега тој можи да се клепа со која што ќе втаса. Па така решава да заборави дека воопшто постоел и слободна од товарот заминува да живее во Атина. Yup, a bunch of wild shit му се мотало низ умот на Еврипид.
Интересно е дека култот за Медеа останал жив и во Византија. На рид од Златниот Рог (европската страна на Константинопол) стоела нејзина статуа која гледала накај Босфорот, дури и во Христијанското Царство.
Во спојлер ја клавам Медеа на Евелин де Морган. Англиска сликарка која се инспирирала од Византиски фрески и мотиви. Заприметете како наметката и е од Тиријан лилјакова, омилена боја на Византиските императори. Зад неа има Римски сводови од зелен мермер од Тесалија, како тој од столбовите на Светата Мудрост.

 
Последно уредено:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Поранешниот претседател на Скопскиот кривичен суд Владимир Панчевски ќе лежи две и пол години затвор.
--------------------------------------
ova ne mi e jasno,KE LEZI.....taka velat za site novi stanari vo zatvor.
Mora li tamu da se LEZI...neli moze da sedis ili stois,ili pak da odis ili rabotis nesto.
Ako se odi tamu samo da se LEZI, daj jas kako da odam oti ne sum sednal a ne pak legnal.
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.667
Можеа Влад и Ники да имаат некоја боља мајка па коа више ги гледам 24\7 и ја нешто ќар да видам. Акреп белосветски.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Batka...op izvini Draga,mene politika ne me mnogu interesira,skoro ic,poveke sum po istorija, a eve i na glasanje ic ne gi E...m ne odam, ama ima nesto so politikava nasa me kopka sekogas so ovie mitinzi i kampanji pred izbori aa taka e veke nad 30 godini... tamu pred rajata ke cuete od niv idnite pratenici i gradinacalnici KE..Ke...Ke... ke napravime ova...ke bide ova...ke zgolemime ova... ke gi namalime ona...ke go pustime toa...i se taka Ke...Ke...Ke.... i mene mi stana jasno veke deka ova nivno KE...vo politikata e pomosen glagol od LAZAM... ili ke si pravam (kradam) samo za sebe..........................ama ovcive pak mu veruvaat na toa KE..i kE go glasaat...ej OVCI
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.602
Поени од реакции
6.023
Драга,

Деспина Ванди е институција. Да не беше таа Србија ќе немаше музичка индустрија на пример. А и некои од поголемите хитови на Проески се оригинално нејзини, како Ледена на пример, оригиналот е Христyгена на Деспина - Божиќ. Веројатно откупување на авторски права не е до толку лошо? Не е како Деспина сама да напишала текст и музика, најголемиот дел се напишани и потпишани од Фивос - грчки Влаин, од него ги откупуваат. И тој крка профит од нивните продажби на крајот од денот.
 
Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.186
Поени од реакции
18.000
Драга, магаре јавам, магаре барам. Уствари не било магаре ама исто како да било :pos:

Тој бил заедно со пријатели, а потоа отишол во шума иако бил пијан. Таму ѝ се придружил на група која барала исчезнат човек, а впрочем станувало збор за него.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom