UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.025
Поени од реакции
36.795
Хипотетички, од секој резултат може секој тим да се врати, ама Јувентус ќе треба здраво да се испоти за да го сврти овој двомеч. Посебно што не дадоа гол на гости, а примија два. Така да, Атлетико со еден гол практично си ја завршува работата.

Плус, Атлетико е многу искусен тим. И они два пати играа финале на ЛШ, лани освоија Лига Европа, знаат многу добро како се добиваат овие натпревари. Јуве ќе мора да го игра фудбалот што на Атлетико му одговара за да ги помине, а они во таков фудбал уживаат.
Не е воопшто споредливо со Тотенхем лани, ова е далеку потежок тест.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
2-0 не е недостижен резултат јасно е тоа. Ама против Атлетико е дупло потешко да се стигне таа разлика. Треба да ги фати лош ден како против Дортмунд во групите па да им се деси потоп. Ќе се затворат максимално во Торино а ако дадат еден гол работата е завршена.
 

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.058
Поени од реакции
17.751
Ова го забележав и јас за првиот пенал на Шалке. Судијата свирна пенал без да оди да гледа, а според правилата мораше да оди и сам да ја види раката на Отаменди па да пресуди.

Ај вие што пратите повеќе Твитер и не знам што ако од УЕФА излезе некое соопштенија, споделете го.
 
Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.673
Поени од реакции
2.725
Не дека е недостижна предноста на Атлетико, ама страшно тешко е да помине Јувентус. И тоа не затоа што Атлетико толку добро се брани, туку затоа што напаѓачки Јувентус не игра ништо цела сезона досега. Ај и на индивидуална инспирација да даат 3 гола, не смеат да примат ниеден, а и одбраната сезонава им е хаос. Алегри никад нема да освои ништо појше од Серие А. Дека е шупак од тренер. И дека се јебе во гз со Де Шиљо, неговиот љубавник.

Лани дури, коа играа со Тотенхем и со Реал, навивав за Јувентус. Као заради да се врател нешто таљанскиот фудбал, па сите да пркнат, да привлече играчи а, у, глупости некои. Оваа сезона навивам да испаднат. Атлетико и Симеоне никад не сум ги сакал. Презирач сум и на ликот и на стилот на игра на Симеоне. И нека испаднат одма на следен двомеч, ама навивам да го елиминираат Јувентус. И ова е заради две причини: прво заради шупаците Алегри и Роналдо. Второ: заради пристапот и понашањето на Јувентус. Тој комплекс на газди на кој се навикнаа во Италија, пробуваат да го наметнат и во Европа. Епа јебите се. Она синоќа беше срамота. Ај пеналот поништен, чиста ствар. Тоа над Киелини, мех. Можеше и не мораше да се свири, крајно сомнително. Ама она од Бонучи?!
И не ги кривам ни нив ни навивачите на Јуве. Навикнати се така. Она во Италија го свиреа гарант.

И друга работа, сакате да се наметнете као фаворити за ЛШ? Тоа го збореа и навивачи и играчи и јавност и кладилниците. Епа понашајте се така и на терен бе копилиња! На што личеше она синоќа? И не е само до Алегри тоа. Играчите беа исплашени. Као да нема менталитет оној тим за да напраи чекор појше, џабе. Роналдо те праи појак и пореспектиран тим, ама не е играч што пренесува шампионски менталитет затоа што е егоистично копиле. Глеаш, тој не глеа за Јувентус да каже нешто, на секоја критика одговара дека имал 5 титули во ЛШ. Каква шупчина.

Бонучи. Исто онака ми се чини дека сезонава се испонаша Маркос Алонсо (мислам дека тој беше), на една утакмица на Челзи. И највише што мрзам. Абе не смееш да лежиш во петерец, ако тимот ти се брани од сериозна шанса, па макар ногата да ти е искршена! Што, као одиш на ризик, па можда ќе свирне?! Абе како може да си толку глуп човек бе?! Па уште ѕирка, глеа гол и се превртува. Па има снимки бе, све се снима, те гледаат навивачи што кубат коси дома бе да ти ја ебам мамицата глупа да ти ја ебам. Јас да сум тренер, играч кој ми лежи во петерец, а ништо не му е, додека тимот панично ми се брани, никад не го ставам во игра више жими мајка. Тоа е глуп човек прво, а после и глуп играч. Класично пичкарско понашање.

Јувентус можда може да помине. Ама со овој пристап и овој тренер ќе налета на некој друг и пак исто ќе биде. Rimonta као со Реал лани, или трескањето на Барселона не се дешаваат секоја сезона. А и ѕидот одбрана што постоеше до лани више и не е таков ѕид. Годините си го зедоа данокот, јебига.
 
Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
^ Ubavo kazhano, osobeno delot so situacijata vo Serie A. Si zema uloga toa shto nemaat konkurencija vo liga. Najchesto vekje do 30to kolo begaat 10tina boda, imaat najskap tim, od prvite 10 igrachi po plata vo cela liga mislam deka 8 igraat za Juve. Nikakva igra nemaat sezonava, na surov kvalitet gi dobivaat natprevarite. Ispagjanje vo osmina finale ke bide krajno neuspeshna sezona za niv, zaebi Serie A i kup, se znae zoshto se nosi Ronaldo, uspeh vo Liga na shampioni i nishto drugo.
I sega gi ishejtaa cel svet, ke dojde revanshot ke im dadat 3 gola, ke gi pominat, i nishto chudno na kraj da osvojat :D
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.846
Не викам дека на теренот играчите не правеа грешки, но најголемата грешка ја направи Алегри. Тој тренер може да биде само на екипа ко Шкендија.
Не заслужува Јуве вакви дебилни тренери.
И дај нека го тргне некој оној залижаниот со 5 титули, само го брука тимот. :mad::mad:
 
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.565
Поени од реакции
13.895
Атлетико ќе мора да даде гол за пролаз, нема да издржат ако ептен паркираат автобус. Најдобро ќе му е на Чоло да ги изненади со пресинг, да тргнат да дадат гол.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom