Темата е за љубовни проблеми.
Јас ја направив целата работа за пишување за депилирање. Се извинувам но спонтано беше.
Автоматски споено мислење:
Немаме љубовни проблеми, па нема што да збориме.
Јас онака кажано , и имам и немам.
Кога би пишувал за она што се случуваше околу мене овој период Април / Мај без јас директно да сум учесник туку ме индиректно мешале без да ме прашаат, би било ептен интересна литература за читање, ќе треба да отворам посебна тема.
Би имало долго да пишувам за одредени змии паразити од канцеларија која ја делам со нив.
Какви разговори сум слушал, па јавување на камера на мобилен од двајца швалери кои се караат со онаа едната зошто има таа место еден зошто има двајца швалери.....
Каурка низаедна, со куп различни рамковни се швалерисува.
Плус и змиите од другите канцеларии кои доаѓаа без службена потреба во канцеларија, ама ги средив, од денес им е лимитирано присуството во туѓи канцеларии само за службена потреба, нема пуштање грејалица и клима на златно топло време во Мај, им средив од претпоставените да добијат дополнителни работни обврски за да немаат време да се мешаат во туѓи приватни животи..
Им чекам уште една грешка, кикс да направат а ќе направат. Па тогаш ќе им средам инквизиција, ќе им завидуваат на мртвите.
Автоматски споено мислење:
... не решаваш ,,проблем за влакнатост" со еден третман, навлегувањето на ласерот е до 5мм во кожата, секоја индивидуа е посебна приказна за себе и не можеш да се базираш на туѓи искуства како тоа ќе делува кај тебе, влакното е природна работа на телото и вакво остранување има ризик во делување на меланинот како на кожата така и на фоликулот на влакното.
Прегледај го приврзокот 477364
...што ако ќе се остранат влакната и уништат тие нивни фоликули и имаш промена на меланиниот што ја дава бојата на твојата кожа, што ако се јави на тоа место точкасти промени?
...меланинот се произведува од меланоцити во базалниот слој на епидермисот, а меланинот (еумеланин или феомеланин) е присутен во стеблото и коренот на влакното. Ласерско отстранување на влакна го таргетира стеблото на влакното богато со меланин и коренот во внатрешноста на фоликулот, енергијата на ласер се апсорбира од овој пигмент, создавајќи топлина што ја уништува способноста на фоликулот на влакното да произведува нова коса (селективна фототермолиза) и велиме третманот ефикасно го уништува фоликулот во анагената (фаза на раст), специфично оштетувајќи ја конфигурацијата на влакното и матичните клетки на фоликулот лоцирани длабоко во дермисот, НО што со меланинот на епидермисот и како телото и кожата ќе го прифати тоа? широка тема, ова онака блиц.
...сите имаат влакна поздраво од остранување со брич нема и не ти треба жена која ќе сака помазен маж од неа самата, од мирно седење да си ја искомплицираш кожата не знам дали се исплаќа, остави ги тие комерцијални приказни за ласери за епилација, тоа е мое мислење.
Знам, има логика дека може да ми наштети ласерско отстранување на влакната. Затоа и спонтано и прашав, и мене ми е тоа со ласерот со доза на резерва.
И се двоумам што да правам.
Засега нема да чепкам со ласерот.
Повремено влакната на градите моментално ги отстранувам со Вит кремата за депилација.
Ама не можам со брич и бикчиња да бричам влакна на градите, реално тоа ми е гадно и се гадам. Имам мека кожа а цврсти влакна на брадата кога ја бричам со брич, веројатно и на градите и грбот се цврсти влакната.
Бричам под пазуви влакната со брич и потоа мачкам Бекутан сува детска пудра.
Ама влакната ми се баш нешто гадно, повеќе ќе гледам крв отколку влакна.
Единствено да си пуштам инспиративна музика, СИА има супер песни па така некако.
Ах, тешко тоа денес да има жени кои сакаат влакнести мажи.
Каде има такви жени?
Ретки се таквите жени, барем не знам за такви.
Последно уредено: