Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Темата е за љубовни проблеми.

Јас ја направив целата работа за пишување за депилирање. Се извинувам но спонтано беше.
Автоматски споено мислење:

Немаме љубовни проблеми, па нема што да збориме.

Јас онака кажано , и имам и немам.
Кога би пишувал за она што се случуваше околу мене овој период Април / Мај без јас директно да сум учесник туку ме индиректно мешале без да ме прашаат, би било ептен интересна литература за читање, ќе треба да отворам посебна тема.
Би имало долго да пишувам за одредени змии паразити од канцеларија која ја делам со нив.
Какви разговори сум слушал, па јавување на камера на мобилен од двајца швалери кои се караат со онаа едната зошто има таа место еден зошто има двајца швалери.....
Каурка низаедна, со куп различни рамковни се швалерисува.
Плус и змиите од другите канцеларии кои доаѓаа без службена потреба во канцеларија, ама ги средив, од денес им е лимитирано присуството во туѓи канцеларии само за службена потреба, нема пуштање грејалица и клима на златно топло време во Мај, им средив од претпоставените да добијат дополнителни работни обврски за да немаат време да се мешаат во туѓи приватни животи..
Им чекам уште една грешка, кикс да направат а ќе направат. Па тогаш ќе им средам инквизиција, ќе им завидуваат на мртвите.

... не решаваш ,,проблем за влакнатост" со еден третман, навлегувањето на ласерот е до 5мм во кожата, секоја индивидуа е посебна приказна за себе и не можеш да се базираш на туѓи искуства како тоа ќе делува кај тебе, влакното е природна работа на телото и вакво остранување има ризик во делување на меланинот како на кожата така и на фоликулот на влакното.

Прегледај го приврзокот 477364

...што ако ќе се остранат влакната и уништат тие нивни фоликули и имаш промена на меланиниот што ја дава бојата на твојата кожа, што ако се јави на тоа место точкасти промени?
...меланинот се произведува од меланоцити во базалниот слој на епидермисот, а меланинот (еумеланин или феомеланин) е присутен во стеблото и коренот на влакното. Ласерско отстранување на влакна го таргетира стеблото на влакното богато со меланин и коренот во внатрешноста на фоликулот, енергијата на ласер се апсорбира од овој пигмент, создавајќи топлина што ја уништува способноста на фоликулот на влакното да произведува нова коса (селективна фототермолиза) и велиме третманот ефикасно го уништува фоликулот во анагената (фаза на раст), специфично оштетувајќи ја конфигурацијата на влакното и матичните клетки на фоликулот лоцирани длабоко во дермисот, НО што со меланинот на епидермисот и како телото и кожата ќе го прифати тоа? широка тема, ова онака блиц.

...сите имаат влакна поздраво од остранување со брич нема и не ти треба жена која ќе сака помазен маж од неа самата, од мирно седење да си ја искомплицираш кожата не знам дали се исплаќа, остави ги тие комерцијални приказни за ласери за епилација, тоа е мое мислење.

Знам, има логика дека може да ми наштети ласерско отстранување на влакната. Затоа и спонтано и прашав, и мене ми е тоа со ласерот со доза на резерва.
И се двоумам што да правам.
Засега нема да чепкам со ласерот.
Повремено влакната на градите моментално ги отстранувам со Вит кремата за депилација.
Ама не можам со брич и бикчиња да бричам влакна на градите, реално тоа ми е гадно и се гадам. Имам мека кожа а цврсти влакна на брадата кога ја бричам со брич, веројатно и на градите и грбот се цврсти влакната.
Бричам под пазуви влакната со брич и потоа мачкам Бекутан сува детска пудра.
Ама влакната ми се баш нешто гадно, повеќе ќе гледам крв отколку влакна.
Единствено да си пуштам инспиративна музика, СИА има супер песни па така некако.
Ах, тешко тоа денес да има жени кои сакаат влакнести мажи.
Каде има такви жени?
Ретки се таквите жени, барем не знам за такви.

Последно уредено:
Кога би пишувал за она што се случуваше околу мене овој период Април / Мај без јас директно да сум учесник туку ме индиректно мешале без да ме прашаат, би било ептен интересна литература за читање, ќе треба да отворам посебна тема.
Би имало долго да пишувам за одредени змии паразити од канцеларија која ја делам со нив.
Какви разговори сум слушал, па јавување на камера на мобилен од двајца швалери кои се караат со онаа едната зошто има таа место еден зошто има двајца швалери.....
Плус и змиите од другите канцеларии кои доаѓаа без службена потреба во канцеларија, ама ги средив, од денес им е лимитирано присуството во туѓи канцеларии само за службена потреба, нема пуштање грејалица и клима на златно топло време во Мај, им средив од претпоставените да добијат дополнителни работни обврски за да немаат време да се мешаат во туѓи приватни животи..
Им чекам уште една грешка, кикс да направат а ќе направат. Па тогаш ќе им средам инквизиција, ќе им завидуваат на мртвите.
Не ти е ич лесно на работа.

Сами бевме на кафе.Јас 32, таа 25.Само што јас не работам и не дојдов со кола.Сами бевме на кафе.Неколку пати се имаме видено.Пред тоа имаме искочено на журка, таму и се запознавме.Почнавме да се допишуваме, но нејзе од време на време ја снемуваше.Се договоривме за следно видување, откако ја испратив дома, секако.Ја частев и тоа што го пиеше.Но, некако наеднаш се смени целата кога и кажав дека поработувам приватно и привремено.И ме праша зошто не возам.И кажав причини, но не би ги споделил тука јавно.
Јас секаков филм можам да си направам, но многу ја чекам.Ја нема неколку дена од како искочивме.Бар, да пишеше не сакам да искочам, не ми пишувај...
realno ako ne rabotis, imas pogolemi problemi od toa sto nekoja te odbila.

vrski i izleguvanja so zeni se skap sport, idat pari, sakal ili ne okolinata i kulturata tuka nalaga deka maskoto inicira, organizira i plakja pri izleguvanje, setanje i ostanato, jas ne bi mu sovetuval nikomu da vlaga vo vrska bez da e vraboten.

dali e eticki, dali e moralno, dali se dupli standardi vo prasanje - nema da navlagam vo toa, no sekoja zena od maskoto ocekuva da ima nekoja stabilnost vo zivotot, pogotovo vo aspekt na finansii i/ili rabota i veruvam deka za golem broj zeni e turnoff dokolku maskoto ne raboti sto e i slucajot vo prikaznava.

"ja nema nekolku dena od kako iskocivme" -> prikaznata e zavrsena, dokolku nema zelba follow up dejt i istata skroz se distancira od tebe, mislam deka odgovorot ti e jasen, no baras nie samo da ti go potvrdime.

jas bi ti sovetuval da ja batalis i nea i cela prikazna okolu nea i da se fokusiras na sebesi, a posle da trazis vrska ili zapoznavanja so devojki, se najdobro!

Сами бевме на кафе.Јас 32, таа 25.Само што јас не работам и не дојдов со кола.Сами бевме на кафе.Неколку пати се имаме видено.Пред тоа имаме искочено на журка, таму и се запознавме.Почнавме да се допишуваме, но нејзе од време на време ја снемуваше.Се договоривме за следно видување, откако ја испратив дома, секако.Ја частев и тоа што го пиеше.Но, некако наеднаш се смени целата кога и кажав дека поработувам приватно и привремено.И ме праша зошто не возам.И кажав причини, но не би ги споделил тука јавно.
Јас секаков филм можам да си направам, но многу ја чекам.Ја нема неколку дена од како искочивме.Бар, да пишеше не сакам да искочам, не ми пишувај...
Матичен број да не ти побара?

Прв пат се гледате сте се понашале ко на интервју да сте... Има некои прашања за кои се дава одговор ако има понатамошни гледања, умешно ќе вртиш тема и нема да и одговориш директно тоа што те прашува.
Е сега за умешно јас не смеам многу да бамборам по форуми и да се правам паметен, во дневна гарнитурата не е баш комотна..
На жена кажи и ја вистината на прво и си се заебал..
Заработи си некој плус за минусот да си го кажеш кога ќе дојде време..

У меѓувреме додека си го тупиш мозокот со неа, најди си работа.

Што ти е приоритет, да си најдеш работа или да си го тупиш мозокот со неа?

Земала интервју на прво гледање му напраила, која мизерија цццц....

Освен ако не си некој „лорд“ и живееш на висока нога од кирии/акции, финансиски не си спремен да влезеш у врска, јер немаш работа. А со работата не се стекнуваат само пари, туку и навики, некаков концепт на живот (освен ако не си го цениш заработениот труд и фрлаш по непотребен луксуз). Тој што не е влезен во работен однос ради несакање да работи, нема никаков допирен однос со реалноста. А кај девојките кои бараат стабилна врска токму тоа пали - да имаш некаков концепт на живот. Единствено што треба после тоа е да кликне. Но ако ме прашаш мене, подобро работи на себе, вработи се, вложувај во себедоизградување... за што секако ќе ти треба кешарица. а не да бидеш зависен од некого да ти фрла коски и да се задоволуваш со минимум. Grow some balls истотака. Ова со наоѓање работа итекако помага.

Ама пак грешка ме сфаќаш. Не знам зошто имањето визија го изедначуваш со имање многу пари. Јас ти зборувам за капацитетот на умот. И со просечна плата може да не си просечен во умот. Човек со визија е интересен дури и кога е со празни џебови, затоа што знаеш дека со него можеш и да си направиш муабет, и да правиш планови, и да градиш.
Страшното не е да се биде финансиски просечен, страшно е да се биде амбициозно мртов.
Ти колку сакаш имај визија, кога живееш во мртво бесперспективно општество можеш само да се фалиш на кафе и на пиво со визијата. Истото ова општество ги направи и жените визијата на мажите да ја бараат во материјални и финансиски богатства наместо во духовни и инетелектуалнио богатства.

Некако темава оди во "How to be successfull in 100 steps" книги за самопомош и јачање его/самодоверба!

Место да си се најдеме Јанко со Јанка какви што сме си природно, да си кликнеме, да има љубов, почит..

Ние дискутираме (и не по наша вина!) како што објасни другарот @Ska Maniac сјебани од сјебаново општество па и светов у глобала.. Зошто Јанко не е Петко, или како да Јанко стане Петко!
Јанка у меѓувреме ни со Петко не се задоволува, па го брка Станко (програмерот од приказните на Суси)..

И гледаме наталитет минус, среќни бракови минус, депресирани мажи, курвишта од жени, тепачки, силувања, испуштени деца багабонти без грам домашно васпитање.. итн. итн.

Некако темава оди во "How to be successfull in 100 steps" книги за самопомош и јачање его/самодоверба!

Место да си се најдеме Јанко со Јанка какви што сме си природно, да си кликнеме, да има љубов, почит..

Ние дискутираме (и не по наша вина!) како што објасни другарот @Ska Maniac сјебани од сјебаново општество па и светов у глобала.. Зошто Јанко не е Петко, или како да Јанко стане Петко!
Јанка у меѓувреме ни со Петко не се задоволува, па го брка Станко (програмерот од приказните на Суси)..

И гледаме наталитет минус, среќни бракови минус, депресирани мажи, курвишта од жени, тепачки, силувања, испуштени деца багабонти без грам домашно васпитање.. итн. итн.
Затоа навиваме за Русија, Иран, Северна Кореа .... побрзо да почнат да фрлаат нуклеарки и да го рестартираат човештвово.
Или пак во тоа пост цивилизациско општество кога финансиите, становите, викендиците и златото нема да имаат никаква вредност пак ќе почнат тие што преживеале да си кликнуваат од љубов.

Другар, делумно си во право, ама и малку идеализираш како функционирале работите „природно“ затоа што и порано луѓето не се земале само ради „чиста љубов“, туку кој има куќа, земја, занает, статус, фамилија, стабилност и сл. Само денес тоа е повеќе видливо ради социјални мрежи и што сите имаат превисоки очекувања.

И не е проблемот што Јанко не е Петко, туку што денес сите се споредуваат со некоја нереална верзија од живот Instagram врски, програмери со 4к-5к евра плата, фитнес модели, „high value men“, „boss babe“ муабети итн. И машки и женски се делумно отидени у ку*ац од тоа. Ама пак од друга страна, не можеш ни да очекуваш некој да те сака „само таков каков што си“ ако самиот не работиш на себе. Тоа не е self-help токсика, туку реалност. Ако си нервозен, без амбиција, без стабилност, без енергија, без социјален живот, тешко дека некој ќе „падне“ на тоа и ќе рече „е баш ваков ми треба“.

Проблемот е што денес луѓето (мажи/жени) бараат совршенство, а самите не нудат ни приближно такво нешто и затоа сите се незадоволни.

Нека ти е Бог напомош со вакви колеги... :tapp:

Не ти е ич лесно на работа.

Не е лесно, што би кажале Црногорците : ,, Черачемо се још ".
Какви муабети зборуваат едни за други, дури и за своите мажи постојано зборуваат: ,, со маж свој делење на брачна постела е како со душманин, никогаш не знаеш на што си и што ти мисли мажот".

А кој ги терал да ги одбираат тие мажи?
Имале право на избор.
Едната каурка сите ја знаат дека со различни рамковни го изневерува сопругот, ги бира рамковните кои имаат приватни развиени бизниси, и сите ја знаат и зад грб и се смеаат и оговараат дека тие ботокси на лицето и златото и парфемите и се од рамковните спонзори.
Колешките Албанки тераат сеир што нивни рамковни се менуваат кој ја плеска оваа каурката, од терен рамковни почнаа да и пуштаат муабети.....

Нека ти е Бог напомош со вакви колеги... :tapp:

Размислувам за промена на работата.
Еден колега не можеше да ги трпи и си замина во приватен сектор да работи.
Му кажав а и одиме повремено на кафе и за мене да побара начин за работа во приватната фирма.
Крај краева, колегата за најмногу 3 години оди во пензија, за 2 години тој полни 64 години а може ќе му продолжат за уште една година, а кога ќе замине во пензија јас на негово место ќе работам.
Тој во Јуни 2024 ја напушти фирмата каде бевме заедно иако имаше тој решение на неопределено, и на него му здосадија безобразни муабети и кикотења од жените, плус му беше страв поради промените после изборите во Мај 2024.
Сега подобра му е платата на него во таа приватна фирма ( една реномирана фирма со 70- 80 години постоење) , а ова моево државно претпријатие не вреди. Не е голема плата, а не сакам уште 30 години да трпам до пензија невоспитани алапачи кои од се имаат незадоволство, и за своите најблиски наоѓаат мани.
Не знам во што да верувам, дали е секаде така да ,, женски монструми" по цел ден ништо не работат и зборуваат за менструација и циклуси, за абортуси, за несакани бремености, едната па пред колешки зборува за своја сестра дека имала незаштитени сексуални односи и не можела да остане трудна а којзнае и каде уште така зборува за својата сестра, и ова моме и намерно го прави за да наоколу разберат и да не ја сакаат сестра и, и после оваа со мажот да лапнат неколку недвижности. Веќе таа со маж и се незадоволни што родителите на нејзината немажена сестра и купиле половно авто за 7.000 евра а оваа добила половно од 3.500 евра.

Последно уредено:
Не е лесно, што би кажале Црногорците : ,, Черачемо се још ".
Какви муабети зборуваат едни за други, дури и за своите мажи постојано зборуваат: ,, со маж свој делење на брачна постела е како со душманин, никогаш не знаеш на што си и што ти мисли мажот".

А кој ги терал да ги одбираат тие мажи?
Имале право на избор.
Едната каурка сите ја знаат дека со различни рамковни го изневерува сопругот, ги бира рамковните кои имаат приватни развиени бизниси, и сите ја знаат и зад грб и се смеаат и оговараат дека тие ботокси на лицето и златото и парфемите и се од рамковните спонзори.
Колешките Албанки тераат сеир што нивни рамковни се менуваат кој ја плеска оваа каурката, од терен рамковни почнаа да и пуштаат муабети.....

Размислувам за промена на работата.
Еден колега не можеше да ги трпи и си замина во приватен сектор да работи.
Му кажав а и одиме повремено на кафе и за мене да побара начин за работа во приватната фирма.
Крај краева, колегата за најмногу 3 години оди во пензија, за 2 години тој полни 64 години а може ќе му продолжат за уште една година, а кога ќе замине во пензија јас на негово место ќе работам.
Тој во Јуни 2024 ја напушти фирмата каде бевме заедно иако имаше тој решение на неопределено, и на него му здосадија безобразни муабети и кикотења од жените, плус му беше страв поради промените после изборите во Мај 2024.
Сега подобра му е платата на него во таа приватна фирма ( една реномирана фирма со 70- 80 години постоење) , а ова моево државно претпријатие не вреди. Не е голема плата, а не сакам уште 30 години да трпам до пензија невоспитани алапачи кои од се имаат незадоволство, и за своите најблиски наоѓаат мани.
Не знам во што да верувам, дали е секаде така да ,, женски монструми" по цел ден ништо не работат и зборуваат за менструација и циклуси, за абортуси, за несакани бремености, едната па пред колешки зборува за своја сестра дека имала незаштитени сексуални односи и не можела да остане трудна а којзнае и каде уште така зборува за својата сестра, и ова моме и намерно го прави за да наоколу разберат и да не ја сакаат сестра и, и после оваа со мажот да лапнат неколку недвижности. Веќе таа со маж и се незадоволни што родителите на нејзината немажена сестра и купиле половно авто за 7.000 евра а оваа добила половно од 3.500 евра.
Кажи ми како може јас да влезам на работа со вакви алапачи ?
Ја сегде кај што сум работел сум налетувал на нрдови и воркохолици каде што не се знаело да се направи муабет друг освен работа и поврзани и пропратни муабети со тоа.

Кажа дека си спонзоруша без да кажеш дека си спонзоруша.
Да бе еве спонзоруша сум зашто мислам дека невработен маж па и жена не е материјал за врска? А за да не бидам треба да одам у биро за невработени и да барам дечко?

Back
На врв Bottom