Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Se gleda deka posleden pat si izlegol, ni sam ne znaes koga. Mozi prosliot milenium. Inaku ni na kraj na pamet ne bi ti padnalo vakva glupost da tresnisAbe na studov vo najdobar slucham mozhi machkata da ja sretnish na terasa

Istiot stav go imav i Grujo ko go donese zakonot, ako ti menva nesto.Владе шо така наапан им влезе? Да не те разочара Мицко сега со законот?![]()
Tek zamisli so ke bese na ta sektata levicarska vakvo nesto da i priteknese.До кај дојдовме со темиве, да го браниме Вмро од Владе![]()
Ah be vladche vlatche!Se gleda deka posleden pat si izlegol, ni sam ne znaes koga. Mozi prosliot milenium. Inaku ni na kraj na pamet ne bi ti padnalo vakva glupost da tresnis![]()
Ти си друже зависник и тебе ти треба помош, а не инаетење да не седиш во непушачки дел.Сум имал таков пример, и тоа со прилично добар другар, иако не се гледаме често. Човекот буквално се дешава да искочи еднаш месечно од дома, премногу е посветен на факсот а не му иде
Се договараме да пиеме кафе, ми вика брат ако ме носиш пак по аушвици не искачам. Му викам јбг другпат ќе седиме и тоа е тоа.
Ти ја разбирам јас поентата дека треба да има компромис, ама барем од моја страна нема никогаш да има, барем кога се работи за седење по локали. Не заради што сум себичен, едноствно бидејки немам намера да потрошам време, да преплтам све могуче знаејки ги цените бар по местава низ Скопје, а притоа да не можам да запалам цигара или да треба ко педер да искачам надвор на секои пет минути.
Солидарни се зашто посебично суштество од пушач нема. Знаат дека ако не седнете во место кај што се пуши, ќе си одиш дома. Не е само кај вас, секое друштво е такво. И еден пушач да наспроти 10 непушачи, другите ради пријателство ќе попуштат и ќе се трујат свесно за да ти го напраат кејфот.Фер, ако некој може да се договори на таков начин одлично за нив.
Јас лично не би прифатил, едноставно сметам дека ако си пушач, тешко ти е да седиш некаде без цигара, ама би го кажал тоа од старт и не би правел такви договори. Еве од најблиски тројца другари, цигари пушам јас, еден пуши ајкос и двајца не пушат. На крај памет не ни паднало да седнеме во место каде не се пуши. Ако нема место во пушачки дел, бараме друг кафич. Барем по мое искуство луѓето се солидарни по ова прашање, и никад не ми направиле проблем од причина што седењето ќе ми биде мучење.
Баш затоа дека пушењето е слободна воља а не граѓанско право, никој не ги тера со сила неговите другари да седат на маса и да се чадат со него.Ти си друже зависник и тебе ти треба помош, а не инаетење да не седиш во непушачки дел.
Не знам само дали си размислил дека тоа твое пушење некому смета и можеби му прави нелагодност? Зборам за твоите блиски, не за некој од страна. И сеа ти кажуваш дека тебе те боли кур, ако не им одговара нека не доаѓаат, и тоа другар е? Дечко е? Сопруг е? Нормално е?
Исто така не знам дали си размислил дека пушењето цигари е порок, а не граѓанско право загарантирано со Устав, па извини друже ама немаш никакво право да го реметиш здравјето на некој што не пуши само затоа што си зависник и се тресеш како кур у ладна вода ако 5 минути не запалиш цигара. ( зборам за јавни места и затворени простории) Тебе треба да ти е незгодно и да бараш да не пушиш во затворени простории, а не да се бунтуваш против тоа.
Објаснив зашто е тоа така. Седнувам и ја у пушачки дел зашто сигурно нема да си растурам пријателство ради хипотетичка смрт за 35 место 40 години у иднина. Дека ми смета, ми смета ама не до толку за да се скарам со некој ради тоа.Баш затоа дека пушењето е слободна воља а не граѓанско право, никој не ги тера со сила неговите другари да седат на маса и да се чадат со него.
Ваљда и на нив им одговара тоа и затоа не му се бунтуваат. Баш конкретно кај мене у друштво пушачите се бројат на прсти од 10-15 луѓе.
Секогаш заедно искачаме, не се делиме пушачи - непушачи, они си искачаат кога сакаат на цигара ако е забрането а некој од нас непушачите ги дружи. Ако е кафана си чадат внатре и никој со ништо не се замара.
Само на вас некое чудно малцинство пушењето на јавни места ви е недолично, навредливо а до вчера на слава кога идевте стрини и стриковци ви дуваа у фаца и си седевте мадро.
Нормално сум свесен дека сум зависен ете од цигари, и дека е порок, не се лажам себеси дека е навика и дека можам утре да ги откажам, мада не ни сакам искрено.Ти си друже зависник и тебе ти треба помош, а не инаетење да не седиш во непушачки дел.
Не знам само дали си размислил дека тоа твое пушење некому смета и можеби му прави нелагодност? Зборам за твоите блиски, не за некој од страна. И сеа ти кажуваш дека тебе те боли кур, ако не им одговара нека не доаѓаат, и тоа другар е? Дечко е? Сопруг е? Нормално е?
Исто така не знам дали си размислил дека пушењето цигари е порок, а не граѓанско право загарантирано со Устав, па извини друже ама немаш никакво право да го реметиш здравјето на некој што не пуши само затоа што си зависник и се тресеш како кур у ладна вода ако 5 минути не запалиш цигара. ( зборам за јавни места и затворени простории) Тебе треба да ти е незгодно и да бараш да не пушиш во затворени простории, а не да се бунтуваш против тоа.
Нема бе друже да си одам дома, фала богу во секој момент имам со кој да седам, не сум како некои по форумот што имаат само виртуелни пријателчиња. Не сум себичен, само во врска со некои работи не сакам да правам компромис и тоа е тоа.Солидарни се зашто посебично суштество од пушач нема. Знаат дека ако не седнете во место кај што се пуши, ќе си одиш дома. Не е само кај вас, секое друштво е такво. И еден пушач да наспроти 10 непушачи, другите ради пријателство ќе попуштат и ќе се трујат свесно за да ти го напраат кејфот.
Затоа и тие што ги смислуваат закониве ги праат такви ко што се, зашто не се од марс паднати. Затоа и не даваат пушачки делови и затоа 80% од масите се пушачки.
Не знам како кој од форумот си. Противречно ти е дека не си себичен, ама од друга страна не праиш компромис. Себично е, на сметка на својот хедонизам им го ебеш хедонизмот на другите. Они попуштаат зашто ти имаш зависност и сваќаат дека ќе нема разбирачка а излегле да се дружите сепак.Нормално сум свесен дека сум зависен ете од цигари, и дека е порок, не се лажам себеси дека е навика и дека можам утре да ги откажам, мада не ни сакам искрено.
Не кажав јас никаде дека ме боли кур, него дека ако некој има проблем со тоа што јас пушам цигари може да напушти, најмалце ќе се налутам.
Не, не се тресам као кур у ладна вода, само ми се пуши цигара и како што веќе објаснив, угостителските објекти се места за хедонизам, мене уживањето не ми е комплетно без цигара и имам апсолутно право да не седнам некаде ако нема да можам да пушам.
Ако ти е битно какво мислење имаат за мене моите блиски, можам контакт да ти дадам, веруј нема да чуеш лош збор.
Нема бе друже да си одам дома, фала богу во секој момент имам со кој да седам, не сум како некои по форумот што имаат само виртуелни пријателчиња. Не сум себичен, само во врска со некои работи не сакам да правам компромис и тоа е тоа.
Лабаво, јас почнав да давам лични примери и затоа се разви натака дискусијата.Не знам како кој од форумот си. Противречно ти е дека не си себичен, ама од друга страна не праиш компромис. Себично е, на сметка на својот хедонизам им го ебеш хедонизмот на другите. Они попуштаат зашто ти имаш зависност и сваќаат дека ќе нема разбирачка а излегле да се дружите сепак.
Нејкат да ти кажат у фаца дека им смета, затоа и се забранува преку вакви закони од тивкото мнозинство. Да не бев у право, ќе имаше кафичи со пушачки и непушачки дел.
Инаку да не мислиш дека е ова за тебе лично, зборам за пушачите како група.