Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 46: @dastan - Да не смее да се чуваат домашни животни во зграда без согласност на сите станари)

Да не смее да се чуваат домашни животни во зграда без согласност на сите станари

• Вкупно гласачи
    39
Го тераш на шала но не одговараш на прашањето. А и да, тоа на крај не бега, ама крш е да не се дружам со квалитетни луѓе за тривијална причина затоа што пушел или некој со мене затоа што не сум пушел.
Od moe licno iskustvo vaka stojat rabotite. Vo drustvo imame od sve i svacega. Znaci pusaci, bivsi pusaci, nikogas so ne pusele, kockari, alkoholicari . Sve sme imale samo pederi, picajzli i svileni ne, taka da nikogas toa ne ni bilo tema na muabet. I zatoa tolku mu e glup muabetot kako ocinjata vi solzele, bluzeto vi mirisalo, hranata vaka taka. Ko nekoj pedercinja boze me oprosti.

Od moe licno iskustvo vaka stojat rabotite. Vo drustvo imame od sve i svacega. Znaci pusaci, bivsi pusaci, nikogas so ne pusele, kockari, alkoholicari . Sve sme imale samo pederi, picajzli i svileni ne, taka da nikogas toa ne ni bilo tema na muabet. I zatoa tolku mu e glup muabetot kako ocinjata vi solzele, bluzeto vi mirisalo, hranata vaka taka. Ko nekoj pedercinja boze me opristi.
Океј, ти го гледаш така, ама ја сум растен дур се пушеше и не ми пречи ништо од тоа, ми пречи принципот што едни може да кажат ајде, голтам кнедла и доаѓам кај што се пуши а следниот пат пушачот го нема тој принцип и не голта кнедла, што е тука по педерски?
А и ете, ќе ти свртам на твоја страна, ете мене нејќам педерското блузе со педерскиот парфем да ми се замириса, ама ти толку ли си примадона да не си ги скршиш кревките ноџиња ако излезеш надвор на цигара?

Фала на искрен одговор, но да прашам, нели овие изјави:
Јас лично не би прифатил, едноставно сметам дека ако си пушач, тешко ти е да седиш некаде без цигара, ама би го кажал тоа од старт и не би правел такви договори.
и
Барем по мое искуство луѓето се солидарни по ова прашање, и никад не ми направиле проблем од причина што седењето ќе ми биде мучење.
е контрадикторно со ова:
Со доста луѓе сум прекинал контакт баш од оваа причина, не им се седело на места кај што се пуши. До душа и не ми е битно, и така се лигуши и не сакам да трошам време на луѓе што мислат само на себеси.
Во ситуација каде пример имаш другар кој ти вика органски не трпи цигари (доста иронично може да е бивш пушач зашто знам они ептен не трпат мирис) и му е мачење да седи на цигари, а ти викаш ти е мачење да не пушиш, и ти не прифаќаш компромис (ако и двајцата не прифаќате онда е јасно) тогаш ти гледаш само за себе или не е така?
Тука сакам да кажам дека паричката има 2 страни, дека не е така категорично црно и бело.
Сум имал таков пример, и тоа со прилично добар другар, иако не се гледаме често. Човекот буквално се дешава да искочи еднаш месечно од дома, премногу е посветен на факсот а не му иде :ROFLMAO:
Се договараме да пиеме кафе, ми вика брат ако ме носиш пак по аушвици не искачам. Му викам јбг другпат ќе седиме и тоа е тоа.

Ти ја разбирам јас поентата дека треба да има компромис, ама барем од моја страна нема никогаш да има, барем кога се работи за седење по локали. Не заради што сум себичен, едноствно бидејки немам намера да потрошам време, да преплтам све могуче знаејки ги цените бар по местава низ Скопје, а притоа да не можам да запалам цигара или да треба ко педер да искачам надвор на секои пет минути.

Od moe licno iskustvo vaka stojat rabotite. Vo drustvo imame od sve i svacega. Znaci pusaci, bivsi pusaci, nikogas so ne pusele, kockari, alkoholicari . Sve sme imale samo pederi, picajzli i svileni ne, taka da nikogas toa ne ni bilo tema na muabet. I zatoa tolku mu e glup muabetot kako ocinjata vi solzele, bluzeto vi mirisalo, hranata vaka taka. Ko nekoj pedercinja boze me oprosti.
Vlade po se izgleda na terasa ce go pushish :D

cigareto de!

Сум имал таков пример, и тоа со прилично добар другар, иако не се гледаме често. Човекот буквално се дешава да искочи еднаш месечно од дома, премногу е посветен на факсот а не му иде :ROFLMAO:
Се договараме да пиеме кафе, ми вика брат ако ме носиш пак по аушвици не искачам. Му викам јбг другпат ќе седиме и тоа е тоа.

Ти ја разбирам јас поентата дека треба да има компромис, ама барем од моја страна нема никогаш да има, барем кога се работи за седење по локали. Не заради што сум себичен, едноствно бидејки немам намера да потрошам време, да преплтам све могуче знаејки ги цените бар по местава низ Скопје, а притоа да не можам да запалам цигара или да треба ко педер да искачам надвор на секои пет минути.
Јасно, да ок, ако функционира така кај вас, зашто да не, и кај нас, малку со кавги малку со рчки, функционира, ко дисфункционално семејство сме :pos:

Океј, ти го гледаш така, ама ја сум растен дур се пушеше и не ми пречи ништо од тоа, ми пречи принципот што едни може да кажат ајде, голтам кнедла и доаѓам кај што се пуши а следниот пат пушачот го нема тој принцип и не голта кнедла, што е тука по педерски?
А и ете, ќе ти свртам на твоја страна, ете мене нејќам педерското блузе со педерскиот парфем да ми се замириса, ама ти толку ли си примадона да не си ги скршиш кревките ноџиња ако излезеш надвор на цигара?
Zosto da si go rasipvam rajatot. Jas pijackata i hranata pomalce ja plakjam pa da moram da mrznam nadvor za da ne ti se smirisa pederskoto bluze. Znaci ne deka nozete ke si gi skrsam ako izlezam nadvor tuku od so maka. Ne e to to.
A i znam deka ne vi preci, glumite ludilo, kao vidi kolku sme nie osvesteni, moderni.
Baska kolku pati ke go klajs to bluzeto pedersko pred da go isperis, a i kosata ili ne znam so. Gi perite be vie alistata od vreme na vreme, se kapite , odrzuvate higiena. Vaka ispagja kako ednas mesecno da se kapite, pa ke ste mirisale.

Јасно, да ок, ако функционира така кај вас, зашто да не, и кај нас, малку со кавги малку со рчки, функционира, ко дисфункционално семејство сме :pos:
А ете, барем со најблиски другари сум немал проблем, се дешава некој некад да каже дека му смета цигарата, ја тргам да не иде димот во него или евентуално мењаме столици и сите задоволни. Едино женска ми ми кука дека и сметаат цигарите, до душа на нејзе све и смета.

Zosto da si go rasipvam rajatot. Jas pijackata i hranata pomalce ja plakjam pa da moram da mrznam nadvor za da ne ti se smirisa pederskoto bluze. Znaci ne deka nozete ke si gi skrsam ako izlezam nadvor tuku od so maka. Ne e to to.
A i znam deka ne vi preci, glumite ludilo, kao vidi kolku sme nie osvesteni, moderni.
Baska kolku pati ke go klajs to bluzeto pedersko pred da go isperis, a i kosata ili ne znam so. Gi perite be vie alistata od vreme na vreme, se kapite , odrzuvate higiena. Vaka ispagja kako ednas mesecno da se kapite, pa ke ste mirisale.
Е да бе, можам и ја да перам секој ден, ама од што мака, за да ми мириса педерското блузиче, како не ќе се перам и капам ти да ми чадиш, да глумиш лудило дека не можеш да излезеш на тераса.
Терам огледален муабет да сфатиш како звучиш у некои ситуации.

Е да бе, можам и ја да перам секој ден, ама од што мака, за да ми мириса педерското блузиче, како не ќе се перам и капам ти да ми чадиш, да глумиш лудило дека не можеш да излезеш на тераса.
Терам огледален муабет да сфатиш како звучиш у некои ситуации.
Ti ic ne se kapi ako nejkis, i to bluzeto pedersko ne go peri. Mozi nema da mirisas na cigari, ali ke bazdis na drugo :toe:
Автоматски споено мислење:

Vlade po se izgleda na terasa ce go pushish :D

cigareto de!
Barem ke izlezam, ke se smesam so ljuge.
Ti so so ke se tesis deka pak od doma nema da mrdnis. So ke ti preci sledno ?

Ti ic ne se kapi ako nejkis, i to bluzeto pedersko ne go peri. Mozi nema da mirisas na cigari, ali ke bazdis na drugo :toe:
Да бе океј е, ти ќе си тераш по твоето, сакам да ти доловам дека можеш да имаш и цивилизирана дебата и да си го споделите мислењето со останатите членови (сепак е форум а не селска кафана) и без олд скул омаловажувачки фори ко: „педерското блузиче, очињата, свилени, од мочка правени, во мое време итн...“ зашто да, уште има луѓе што паѓаат на нив и се повлекуваат, но јас, што знам, некако не им ја глеам силата на тие изјави. Ако имаш да кажеш нешто кажи го без тие додатоци у муабетот, не изгледа сериозно. Ете, на пример, да запреше тука:
Od moe licno iskustvo vaka stojat rabotite. Vo drustvo imame od sve i svacega. Znaci pusaci, bivsi pusaci, nikogas so ne pusele, kockari, alkoholicari . Sve sme imale samo pederi, picajzli i svileni ne, taka da nikogas toa ne ni bilo tema na muabet.
ќе имаше релативно прифатливо и достојно мислење, ама ти реши да го појачаш со хехе коментари за блузичиња, очиња, педерчиња и што ти ја знам, и толку, се отиде јабана.

Автоматски споено мислење:

Barem ke izlezam, ke se smesam so ljuge.
Ti so so ke se tesis deka pak od doma nema da mrdnis. So ke ti preci sledno ?
Abe na studov vo najdobar slucham mozhi machkata da ja sretnish na terasa

За забрана во затворени простории - апсолутно да. За на отворено, како во паркови, стадиони, па и не баш, тешко е тоа да го контролираш овде, а и тешко дека ќе помине. Ќе биде исто како оние казнине за фрлање на ѓубре на улица, не знам некој дали воопшто добил таква казна некогаш. Затоа и гласот во анкетава ми е воздржан.

Од моја перспектива, не сум пушач редовен, ама кога ќе се запијам, знам да зачурам. Ама и покрај тоа ми смета пушење во затворен простор и скроз подржавам да се забрани. Па кога ќе дојде ситуација да мора излезам да испушам едно-две, нема да ми смени многу. Голема е веројатноста дека не би излегол. Можда за времето што би го поминал надвор за цигара би стегнал некое пиво/ракија :D

Иначе не навлегов нешто во детално читање на законот, ама се надевам дека истиот ќе важи и за она гомнана наречени Iqos. Пошто сега се дозволува секаде, со новиов закон се надевам и дека него ќе го забранат пошто смрди на лајно.

Да бе океј е, ти ќе си тераш по твоето, сакам да ти доловам дека можеш да имаш и цивилизирана дебата и да си го споделите мислењето со останатите членови (сепак е форум а не селска кафана) и без олд скул омаловажувачки фори ко: „педерското блузиче, очињата, свилени, од мочка правени, во мое време итн...“ зашто да, уште има луѓе што паѓаат на нив и се повлекуваат, но јас, што знам, некако не им ја глеам силата на тие изјави. Ако имаш да кажеш нешто кажи го без тие додатоци у муабетот, не изгледа сериозно. Ете, на пример, да запреше тука:
Od moe licno iskustvo vaka stojat rabotite. Vo drustvo imame od sve i svacega. Znaci pusaci, bivsi pusaci, nikogas so ne pusele, kockari, alkoholicari . Sve sme imale samo pederi, picajzli i svileni ne, taka da nikogas toa ne ni bilo tema na muabet.
ќе имаше релативно прифатливо и достојно мислење, ама ти реши да го појачаш со хехе коментари за блузичиња, очиња, педерчиња и што ти ја знам, и толку, се отиде јабана.
I sega so, treba da pazam da ne vi navredam cuvstvata. Mnogu osetlivi be vie.

Back
На врв Bottom