Сите се исти?

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Нормално е така да се каже во период на повреденост/разочараност/гнев... Е сега, кај некои тој период трае пократко, кај некои подолго. Но и самите ние знаеме дека сите сме различни (па тоа да биле и ситни детали меѓу 2 или повеќе личности), па доколку не би било така, после едно љубовно разочарување би се откажале од понатамошна потрага по нашата сродна душа. :pipi:

Малата

Smile..It Confuses People
Член од
2 јуни 2009
Мислења
40
Поени од реакции
3
Кога е девојката разочарана од некоја врска веднаш во мислите и се појавува тоа сите машки се исти..Истото беше и со мене се додека не се појави еден прекрасен човек кој што ми кажа дозволи ми да ти докажам дека не се исти .. И еве сега по 9 месеци ТВРДАМ ДЕКА НЕ СЕ СИТЕ ИСТИ :)

А ДЕВОЈКИТЕ НЕКА НЕ СЕ ЗАЛАЖУВААТ ДЕКА СИТЕ СЕ ИСТИ СЕПАК КАКО ТИ ЌЕ СЕ ПОСТАВИШ СО НЕГО ТАКОВ И ОН ЌЕ БИДЕ СО ТЕБЕ .. НЕ БАРАЈ ОД НЕКОЈ НЕШТО ШТО ТИ НЕ ГО ПОСЕДУВАШ,АКО САКАШ ДА Е ОН СОВРШЕНИОТ ДЕЧКО ОД СОНИШТАТА ЗАПРАШАЈ СЕ ДАЛИ СИ ТИ ТОЛКУ СОВРШЕНА КАКО ШТО ОЧЕКУВАШ ОН ДА БИДЕ :smir:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Нема врска тоа дека сите се исти.
Не заради истомислењето со една членка од форумов дека не треба да се прави општа генерализација за луѓето :), туку затоа што едноставно тоа е вистината.
Не можам да кажам за 10 девојки дека се исти комплетно во се. Нормално, вообичаено е за женско повеќе да се лути, да љубомори, па дури и да заплаче, но тоа не ја прави еднаква со другите 3-4 милијарди жени на светот.
Секоја девојка си е единка сама за себе. Во секоја девојка се крие прекрасна личност, за која машкото треба малку да истражи, за да го види тоа убаво лице, тој убав караткер. На страна што женските можат да бидат некогаш и за нијанса полоши, пољубоморни од машките, сепак сметам дека секоја девојка е прекрасна самата по себе.
Како вели Дино Мерлин во една песна- Тешко мени са тобом, а још теже без :)тебе
Така да, женски, знајте, ние машките Ве сакаме. :)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
ЦЦЦЦ
Има со поголеми, помали, најмали...:smir:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Нема врска тоа дека сите се исти.
Не заради истомислењето со една членка од форумов дека не треба да се прави општа генерализација за луѓето :), туку затоа што едноставно тоа е вистината.
Не можам да кажам за 10 девојки дека се исти комплетно во се. Нормално, вообичаено е за женско повеќе да се лути, да љубомори, па дури и да заплаче, но тоа не ја прави еднаква со другите 3-4 милијарди жени на светот.
Секоја девојка си е единка сама за себе. Во секоја девојка се крие прекрасна личност, за која машкото треба малку да истражи, за да го види тоа убаво лице, тој убав караткер. На страна што женските можат да бидат некогаш и за нијанса полоши, пољубоморни од машките, сепак сметам дека секоја девојка е прекрасна самата по себе.
Како вели Дино Мерлин во една песна- Тешко мени са тобом,а још теже без :)тебе
Така да, женски, знајте, ние машките Ве сакаме. :)
Се согласувам со тебе...иако тоа болдираното некако многу розово ми изгледа.Надевам се дека е така:)
Инаку и за машките се однесува истото.
Секој е различен и глупаво е да се генерализира.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па не се сите исти :). Лошо е кога човек ќе почне да ги поистоветува работите не забележувајќи ја разликата меѓу нив, тоа и ќе му пречи на неговиот капацитет на размислување и донесување на одлуки.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Сите се исти. Имаат различна боја/тон на глас, различна фризура и боја на кожата, ама сите се исти.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Хмм сите се исти, зар тоа не е малце превише искуство? :smir:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Поголема генерализација и глупост немам слушнато месецов.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Јас воопшто не мислам дека сите машки се исти во никој случај.Па и кога сум била повредена,сите ме повредиле на различен начин.
Ниту мажите ниту жените се исти,иако мора да се признае дека се има некои генерални карактеристики кај 2та пола.Но тоа во никој случај не ни дава за право да ги ставиме во еден кош сите жени а во друг сите мажи и така да гледаме на нив.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Никогаш не биле и нема ни да бидат исти,ни мажите ни жените.
Може да се каже сите се слични ама исти,не.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
Стварно терсене генерализација...:tapp: не се сите исти, најверојатно. За некој да каже дека сите се исти треба да мине ептен голема километража.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нормално дека не верувам дека сите се исти. Мразам генерализации од дното на душата. Кога имав 16 години, знаев да кажам сите се исти, ама колку машки ми се свиѓале до тогаш? Двајца? И двајца сигурно не се репрезентативен примерок на сите машки на планетава. Глупост! Генерализацијата е најодвратна работа, создава стереотипи. На секој човек треба да му се пристапи како на посебна индивидуа, затоа што карактерот и карактеристиките се тотално индивидуални работи.
Малце да почне пошироко да се гледа, не само пред носот. Лесно е да се генерализира, некогаш можеби и до самите нас е грешката штом “сите“ ни се исти.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
јас сум убеден дека не постојат две исти жени
кој сака нека ми каже спротивно неможе да ме убеди
а за машки незнам, зш не ме интересирало, ма да не верувам дека постои некој друг како мене на пример
обично девојчињата го велат тоа за машките дека сите се исти зш повеќето сакаат секс поготово без чувства. Според мене девојчињата се далеку поемотивни и нивна грешка е што очекуваат и нивните партнери да се однесуваат исто (што е речиси невозможно) и од кога очекувањата ќе им пропаднат во вода, следи разочарување и после тоа по автоматизам следи фразата СИТЕ СЕ ИСТИ
тоа е момент на бес и лечење комплекси и е далеку оид вистината:smir:

Martence

the_girl_u_like
Член од
30 јуни 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
сите машки на светов се исти,ист мозок имаат,не ги гледаат девојчињата како шо треба,туку како сексуални објекти само...ич к** не го боли за женската или шо и да му е,плус не се верни,па колку и да се колни дека не прај ништо настрана,џабе му е се,се знај дека лажи и сето то само да се напрај курац и пол пред другите,као демек еве таа ме сака а јас ја заебавам ко шо сакам....(е така брат,кај мајка ти дома)

Kajgana Shop

На врв Bottom