- Член од
- 26 јануари 2020
- Мислења
- 1.002
- Поени од реакции
- 1.307
Бреинстер штанцат само кадар најреално далеку од академија....
Јас сам учев, ама сметам ми требаше ментор и засеа сум задоволен, па за после че видиме здравје..
Бреинстер штанцат само кадар најреално далеку од академија....
Јас сам учев и завршив во топ 3 на крај знам што зборам ќе видишЈас сам учев, ама сметам ми требаше ментор и засеа сум задоволен, па за после че видиме здравје..
Јас пак знам и шо не биле топ 3, топ 5, топ 10 па се вработиле после академијава, дали им помогнала или сами се снашле не знам, ама битно работат.Јас сам учев и завршив во топ 3 на крај знам што зборам ќе видиш
Јас завршив академија во јули, од тогаш до сега преку 300 апликации, само 2 пати на интервју викнат. Апликации на ниво на Европа, не само Македонија. Со положен ISTQB сертификат, портфолио, проекти.Дечки како ви оди, имате ли нови добри вести или се по старо.
Која академија заврши ако не е тајна и дали се потрудија и тие да ти најдат нешто?Јас завршив академија во јули, од тогаш до сега преку 300 апликации, само 2 пати на интервју викнат. Апликации на ниво на Европа, не само Македонија. Со положен ISTQB сертификат, портфолио, проекти.
Утре патувам за Германија, дигам раце од ИТ и Македонија, ужасно е.
Семос, не, гајле им е. Академијата не би ја опишал како ништо друго освен ако сакаш бекграунд да имаш на знаењето а немаш време да учиш факултет или бараш преквалификација.Која академија заврши ако не е тајна и дали се потрудија и тие да ти најдат нешто?![]()
Бреинстер да бидам искрен малку подобра е.. имавме и проекти правење, не беше лошо.Ама во поглед на барање работа и ветување.. мислам ќе останат на ветување.Семос, не, гајле им е. Академијата не би ја опишал како ништо друго освен ако сакаш бекграунд да имаш на знаењето а немаш време да учиш факултет или бараш преквалификација.
Академијата сама по себе беше многу лесна, ако се ослонуваш само на неа, ништо нема да знаеш а ни да научиш. Едвај основа покриваат, тапкате во место, површински работи, никакви вежби на реален проект, лоши задачи и вежби, колку да те откачат.
Курсевите на udemy од индијци и еѓипќани за академијава се институт за науки.
Нејќам да те разочарам ама не очекувај нешто. Има еден куп активни огласи ама секаде бараат искуство.Бреинстер да бидам искрен малку подобра е.. имавме и проекти правење, не беше лошо.Ама во поглед на барање работа и ветување.. мислам ќе останат на ветување.![]()
Ги гледам огласите и следам цело време, entry level со 2-3-5 години искуство бараат, мислам втф... имав една шанса да одам како на пракса, ама не ми се исплаќаше во моментов и реков да почекам да видам ако излези нешто друго.Нејќам да те разочарам ама не очекувај нешто. Има еден куп активни огласи ама секаде бараат искуство.
Германија и не е така лош избор, бар имаш алтернатива за разлика од некои.Јас завршив академија во јули, од тогаш до сега преку 300 апликации, само 2 пати на интервју викнат. Апликации на ниво на Европа, не само Македонија. Со положен ISTQB сертификат, портфолио, проекти.
Утре патувам за Германија, дигам раце од ИТ и Македонија, ужасно е.
Груба бројка е, 4 месеци активно аплицирање.Германија и не е така лош избор, бар имаш алтернатива за разлика од некои.
Статистиката шо ја кажуваш е ептен лоша 300+ а само 2.
Одговорот на тоа прашање не е време, туку дополнителни прашања. Каков е модулот, кој ќе го користи, како ќе го користи, што треба да се автоматизира, во што ќе се автоматизира. Прашањето било чисто да проверат дали знаеш кои се факторите што треба да се земат во предвид кога се дава естимација.Плус имаше други технички прашања на кои намерно како да сакаа да ме бутнат, пример, колку време ќе ти треба да напишеш скрипта со автоматски тестови за нов модул. Бараа конкретно време а како да им дадам кога абер немам од работа на вистински проект па да можам од прилика да одговорам.
Или ги местат местава за пракси со нивни луѓе или треба да си Ајнштајн, тоа е мојот впечаток.
Слично и одговорив, зависи од модулот, како е поврзан со другите делови од проектот, комплексност и така. Си бев спремен ја за интервјуто, освен за SQL што кикснв, за друго се бев спремен. 1 сат техничко интервју имав скоро.Одговорот на тоа прашање не е време, туку дополнителни прашања. Каков е модулот, кој ќе го користи, како ќе го користи, што треба да се автоматизира, во што ќе се автоматизира. Прашањето било чисто да проверат дали знаеш кои се факторите што треба да се земат во предвид кога се дава естимација.