- Член од
- 26 јануари 2020
- Мислења
- 902
- Поени од реакции
- 1.192
Ај ако можи малку помош, во спринт најчесто трае од 1 до 4 недели. Вака да ми дај некој документ шо треба да напрам еве да речиме мануелно тестирање грубо пресметано би рекол дека би го завршил за 3 дена. Да речеме напишано едно 80-100 тест кејса, тест план и баг рипорт.Што подразбираш под ентри левел? Празен лист хартија?
Човек што има идеа како да го заврши тикетот ќе знае да направи и естимација. Тоа ти е нешто најосновно. А ако се работи во спринтови мора да има естимација пошто спринтот не трае неограничено. И тоа естимација ти е грубо земено, никој нема нож под врат да ти стави ако прекорачиш малку, па дури и да имаш spillover во нареден спринт. Или пошто некој е ентри левел тимот треба да си го смени начинот на работа и да не работат agile туку него да го чекаат бесконечно?
Ти си пишувал ли некад Е2Е тестови? Cyperess/Selenium rings a bell?
Се ми зависи од то колкав е проектот или функцијиата шо че ја тестирам и колку пати ре-тест и регрешн тестинг треба да прам.
Значи според мене не зависи од мене колку че одлучам туку од тимот, пошо нели се стремиме за agile и најчесто чинам беше преку една игра покер или шо и да беше се одредуваше естимацијата, во смисла сите вклучени во нештото..Слободно поправи ме, не се лутам, бар че поднаучам нешто.