Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам кај нас дали некаде има , но пред некој 5-6 години во Ниш јадев бурек со сланина и кашкавал.
Тоа да видите какво харам задоволство.
Има у Штип у пекара Јаја, ама немаше врска бурекот, кашкавалот шит.

Има у Штип у пекара Јаја, ама немаше врска бурекот, кашкавалот шит.
Кај нас све што се прави се прави за да се заштеди и затоа испаѓа обична имитација. Сигурно го прават со растителен кашкавал. Тост јадев пред 3 недели, пред тоа јадев у средно последен пат пред скоро 10+ год. Одма се гледа дека тогаш кога не постоеше растителен тостот беше многу подобар.
За сланината и тоа се сомневам зошто у Стокомак или Кам имаше една што беше само 350 ден кило што нема логика кога чисто свинско е најмалце 500+ ден.
Со вакви продукти тоа е тоа што испаѓа на крај.

Со врат му е најдобар. :drk:

Леле ама ми се пријаде сега еден бурек од кај него. Може едно 2год немам јадено бурек.

Во Ниш на плоштад бидејки со свинска маст го прават и е потежок и поголем од нашите за околу 50%.

Кај боби кај тобако 2 во Аеродром.:cool:
https://postimg.cc/B8kGpCBY еве ви фотче, ме заебава нешто од форумов опцијата за слика па морав вака.

Го пробав Буцко од Маџари пред некој ден и навистина има добар и квалитетен бурек, реткост е да најдам бурек кој е полн внатре а не да јадам само тесто.

Кога веќе спомнувам, има бурекџилница во Драчево се вика Антонио, јадев доста добар пица бурек пред неколку седмици кога бев таму така да ете реклама од мене и за нив.

стапчиња лисната пита со сирење од 29мкд во Тинекс, многу тенка кора, без квасец ги прават, убави се и по 2 дена, има и со спанаќ и пица

Бев у Буцко,тоа шо е у Маџари .

Полош бурек и просечен нема. Исто резе како и секој бурек шо го прават низ Скопјево . Бурекот му е просек ко секој нормален ,исто ко да го јадеш у Дебарца .Едино Рамче е добар у Чаир засега .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom