dragonsky
Hate leads to suffering
- Член од
- 25 декември 2010
- Мислења
- 43.412
- Поени од реакции
- 85.364
Тоа со 300+ ми беше онака општо, не беше во тој контекст кажано. Дека тој што е 180 е сличен како и 420 по квалитет на примерНа 11 челенџери играше сезонава, @dragonsky , не му е прв за да видиме дали го надраснал тоа ниво. Од тие 11, на минимум 6, а може и повеќе, беше во главен ждреб и на секој челенџер изгуби во прво коло. Освен во Јаши, каде стигна до четвртфинале. На челенџерите играат 80+ рангирани тенисери, не 300+, и во 90% од случаите му се паѓаше во прво коло некој повисоко рангиран од него, но имавме и ситуација кога беше елиминиран од далеку послаб тенисер.
Иначе шо знам, ја уште сум на половина за тоа дали е предобар за ИТФ турнириве (можеби горе пишав негде челинџер наместо ИТФ)
Паметно е што игра Челинџери, не ме сфаќај погрешно, ама тоа сакав да кажам, дека може да го тепа и 180 Калин, ама и може да изгуби од 430тиот на пример.
Додека не ме убеди дека:
-430 ќе го тепа сигурно, за овој 180 можеби
Тогаш ќе мислам дека сигурно ги надраснал ИТФ (а не е лошо и да не ги, ипак млад е)
(иначе можда лошо сум кажал, сакав да кажам дали е предобар за овие ITF турнири, а да сум пишал Челинџер по грешка)